Noćna mora u tri reči: Leto u gradu.

Kada se sunce koje smo toliko dugo čekali pojavi u punom sjaju, a naša svakodnevnica se ne preseli na neko tropsko mesto puno palmi i beskonačnog plavetnila – ostaje nam samo užareni beton. I dok jurimo po gradu da završimo sve na šta smo tog dana osuđeni, maštamo samo o jednom trenutku. Maštamo o onoj sekundi kada iz vrelog, suvog i sparnog vazduha zakoračimo u prostoriju ohlađenu klimom.

Ipak, kako je tehnologija napredovala, tako su i naši zahtevi porasli. Naravno da nakon napornog i vrelog dana ne želimo da uđemo u prostoriju punu prašine koju vidimo u vazduhu. Da ne očekujemo više – jednostavno bismo kupili ventilator. Za retro doživljaj, pustićemo “Doručak kod Tifanija”, ali kada je klima u pitanju, biramo nešto moderno i inovativno. Ona treba da bude kraljica multitaskinga, a ovo su samo neke od karakteristika koje bi ona trebalo da sadrži, osim da nas rashladi kada topli dani postanu tropski.

Treba da čisti vazduh od bakterija

Vazduh koji udišemo pun je bakterija, klica i virusa. Oni, sem što izazivaju neprijatan miris, mogu da utiču i na naše zdravlje. Slobodno se kreću i zadržavaju se na našoj odeći i nameštaju. Ne možemo da utičemo na kompletan vazduh koji nas okružuje, ali zato možemo da pročistimo onaj u svom domu. LG Artcool klima sa DUAL Inverterom sadrži jonizator vazduha koji ispušta 3 miliona čestica jona koje za kratko vreme neutrališu štetne materije i mikroorganizme poput gljivica, cvetnog polena, mrtvog grinja i sl. Na taj način, Plasmaster Jonizator Plus tehnologija kompanije LG smanjuje opasnost od nastanka respiratornih oboljenja.

LG klima uredaji za 2019. godinu ARTCOOL Gallery model 3 1 scaled e1623837975843 Šta sve vaša klima mora da uradi za vas sem da vas rashladi

Treba da čuva našu planetu

Svakog leta nam se račun za struju povećava zbog čestog korišćenja klima uređaja. LG Artcool klima sa DUAL Inverterom je veoma energetski efikasna upravo zbog Inverter tehnologije koja omogućava da se uz minimalnu potrošnju energije brzo dostigne željena temperatura. Osim što smanjujemo mesečne izdatke za struju, mi čuvamo i našu planetu. Pritom, uz active energy control funkciju, imamo opciju da kontrolišemo nivo potrošnje energije u zavisnosti od situacije.

Treba da se uklapa u enterijer

Klima uređaji nam zauzimaju veliki deo prostora. Koliko god mi želeli da one hlade, greju, čuvaju nas od bakterija i ispunjavaju želje, bitno nam je i da se potpuno uklapaju u prostor u koji smo uložili dušu da bi izgledao baš onako kako smo zamislili. LG Artcool klime projektovane su u minimalističkom i jednostavnom stilu kako bi mogle da se usklade sa svakim enterijerom. Na prednjoj strani klime nalazi se staklo nalik ogledalu, koje reflektuje okruženje u kojem se nalazi. Time se klima kao kameleon uklapa u vaš topli dom, a u isto vreme odaje utisak elegancije koja nikada ne izlazi iz mode.

Treba da ima automatsko unutrašnje čišćenje

Retko kada smo redovni u bilo kakvim pregledima, kontrolama i servisima, a tako je i kada je naša klima u pitanju. Tek kada neprijatan miris i ustajali vazduh krenu da izlaze iz nje, setimo se da pozovemo majstora ili nekog člana porodice koji se “razume”. To se oduži i mi u međuvremenu udišemo neprijatne mirise čiji su uzrok nečistoće i bakterije koje su zarobljene u izmenjivaču toplote. Baš zato nam je potrebna klima koja će brinuti sama o sebi. LG Artcool klima sa DUAL Inverterom isušuje vlagu unutar klima uređaja i sprečava da se u njoj stvaraju naslage i razvijaju bakterije.Ova opcija nam omogućava da u svakom trenutku udišemo čist vazduh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LG Srbija (@lg.srbija)

Treba da ima mogućnost da je uključite pre nego što stignete kući

Sećate se one naše priče sa početka? Onog osećaja kada sa vrelog betona zakoračite u hladnu prostoriju? To ćete teško moći da uradite ukoliko ne uključite klimu makar 10 minuta pre nego što stignete kući. Uz LG ThinQ™ aplikaciju, putem WiFi-ja možete da kontrolišete svoju klimu i bez daljinskog (za koji ionako nikada ne znate gde se nalazi). Više nikada nećete morati da razmišljate da li ste isključili klimu kada već izađete iz kuće, već ćete to moći da proverite preko aplikacije.

Treba da bude vaš saveznik u borbi protiv alergija

Često mislimo da smo u zatvorenom prostoru zaštićeni od svega što nas navodi da kijamo, kašljemo i šmrckamo, ali to nije tako. Čestice polena ambrozije mogu da nas napadnu i u udobnosti našeg doma i zato nam je potreban filter koji je obložen tako da uklanja štetne supstance – kao što su kućno grinje, gljivice i plesni koje lebde u vazduhu – i koje mogu izazvati alergiju. LG Artcool klima sa DUAL inverterom je idealan izbor za svakoga ko ima problem sa alergenima u vazduhu.

LG DUALCOOL KV 1 Šta sve vaša klima mora da uradi za vas sem da vas rashladi

Treba da čisti filter UV LED svetlom

Filter je uglavnom mesto sastanka svih štetnih čestica i mikroorganizama koje klima prikupi iz vazduha. Ukoliko se filter ne čisti i one nastave tamo da obitavaju, vazduh koji nam izlazi neće biti svež. LG Artcool klime sa Dual Inverterom poseduju UVnano™ tehnologiju što znači da projektuju UV LED osvetljenje na ventilator koji čisti uređaj veoma lako. Pomoću ove tehologije, ventilator izduvava vazduh koji je čist i svež. Dokazano je da su bakterije poput Staphylococcus aureus uklonjene sa ventilatora klima uređaja nakon izlaganja UV LED svetlu posle samo 4 sata.

LG je vodeći svetski proizvođač televizora, frižidera, klima uređaja, mašina za pranje veša i mobilnih uređaja, uključujući vrhunske proizvode LG SIGNATURE i LG ThinQ koji sadrže veštačku inteligenciju. Nudi vam uređaje za još veći užitak u životu i doživljavanje najboljih trenutaka. Oni proizvode uređaje koji su intuitivni, brzi i energetski efikasni, tako da možete da uštedite, poboljšate svoje performanse i zaštitite okolinu. Sa LG uređajima ste uvek spremni za zabavu! Za više informacija posetite njihov sajt kao i Instagram i Fejsbuk stranicu. 

WELLBEING je nova kategorija WANNABE MAGAZINE-a,
kreirana sa ciljem postizanja životnog balansa kroz edukaciju o dve glavne kategorije blagostanja - fizičkom i psihičkom/mentalnom čime želimo čitaoce da motivišemo da naprave promenu i da ih usmerimo u pravcu novih lifestyle navika sa pozitivnim uticajem na njihovo zdravlje.Saznaj više o svim WELLBEING temama na LINKU.Prati WANNABE MAGAZINE na

Comments