Njen muzički pravac prkosi definicijama, ali ako bi morao da se definiše, sama Liv bi ga nazvala “alternativni R&B soul, sa malo rokenrola”.

Na novom albumu su se izdvojili singlovi “Blackbird”, koji je postao i nadimak same pevačice, zatim “The Unexpected”, pesma koju je napisao Princ, “Soul lifted” i “Why do you lie”. Iako Liv navodi Princa kao apsolutnog muzičkog mentora, nastupala je sa mnogobrojnim legendama kao što su: Al Green, B.B. King, Dave Matthews Band, The Roots i mnogi drugi. Nastupala je u najpoznatijim emisijama koje predstavljaju nove zvezde “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”, “Late Show with David Letterman” i “The Arsenio Hall Show.” Osim Liv, poznata je još jedna velika zvezda Musicology festivala. U pitanju je prošlogodišnji dobitnik Grammy nagrade za najbolji vokalni džez album, Gregori Porter, koji će nastupiti 26. jula i zatvoriti drugi Musicology festival.

Liv 2 Žena koja živi svoj san: Liv Varfild stiže na Musicology festival

U prodaji su paketi karata za četiri dana festivala i pojedinačne karte za Liv Warfield i New Power Generation Horns, kao i Gregory Portera. Mogu se nabaviti u Novom Bitefartcafe klubu, kao i na svim prodajnim mestima eventim, ddtickets, ticketline i gigstix, kao i preko njihovih sajtova.

Comments