Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Lizalice male, velike, šarene, ukusne, nekada suveniri iz velikih gradova ili prosto malo zadovoljstvo i povratak u detinjstvo… omiljena poslastica dece. A danas dostupne čak i u varijantama vaših omiljenih brendova poput Gučija (Gucci), Šanela (Chanel)  i ostalih velikih imena mode.

lollipop sweet fashion  Lizalice

Da li ste se ikada zapitali kako su nastale?

Na ovo pitanje nije lako odgovoriti. Poznato je da je u srednjem veku u Evropi šećer, kao i slatkiši od njega uvožen kao luksuzna stvar što je bombone činilo veoma skupim i dostupnim samo bogatim porodicama i plemstvu. Da bi šećerna poslastica trajala duže, kuvana je i oblikovana u teške blokove na čijim su se krajevima nalazili štapići, a nekada su i oni posebno rezbareni i rađeni sa ukrasima.

U XVII veku  šećer postaje široko rasporstranjen i dostupan  u Evropi i tada se najčešće kuva u vidu bombona koje su deo omiljenih slatkiša, a da bi se one lakse jele dodat im je štapić, pa dobijamo konačan proizvod tj. ono što je nama danas poznato kao lizalice ili engleski lollipop, naziv koji se rasprostranio na ulicama Londona.

U industrijkoj revoluciji i mehanizaciji dodaju im se razni ukusi, mirisi, arome i one postaju šarene, razlicitih oblika, pakovanja i jedan od najpopularnijih slatkiša u postojanju, a sada i modni fetiš zaljubljenika u trendove i modu. Naime, u pitanju su super stajliš lizalice koje nisu samo ukusne i primamljive na prvi pogled već predstavljaju prepoznatljive logoe, koje svi znamo i volimo. Još jedan, u ovom slučaju  veoma simpatican pokušaj brendiranja svega i svačega deo je Lolli-POP projekta fotografa Massima Gammacurte.

Poslužite se lizalicom u obliku svog omiljenog brenda i uživajte u omiljenom slatkisu na nov način. Izgledaju veoma primamljivo.


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Editors choice