Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Prave ljubavi nisu tužne. One koje to jesu samo su prvobitni oblici ljubavi koji nas vode ka onoj pravoj. Nažalost, ne stižu svi do takvih ljubavi. Možda baš iz pogrešnog uverenja da prava ljubav boli.

Molim naučnike da se okane potrebe da objasne ljubav. To šta se dešava u mozgu onog koga voli donekle narušava misteriju ljubavi. Mada, “beli mantili“, kao i najperformantniji naučnički instrumenti, oduvek su bivali poraženi nad misterijom koja se nije dala razotkriti. U suprotnom do sada bi pouzdano, bez sumnje, znali kako je nastao svet, da li ima života izvan zemlje… Postoje stvari koje su izvan našeg domašaja shvatljivosti. Uzaludno je hvatati se za sve ono što se ne da, samo od sebe, objasniti. Da je ljubav iole jasna, našla bi se na stolu neke laboratorije – skalpeli, igle i konci bi onda bili dovoljni da se ta ista ispita. Ali, nisu. Daleko od toga.

Molim i obične smrtnike da prestanu sa vršenjem eksperimenata nad njom.

Kada god ste se upitali kako nekog da osvojite, učinite da vas zavoli – ubili ste ljubav. Recepti za osvajanje uspevaju samo u filmovima, a filmske ljubavi traju od dva do tri sata najduže. Tako je i sa vašim “ljubavnim napicima i receptima”, ako ikad “upale”, goreće do zore. Zar nam nije jasno, nakon hiljade i hiljade godina čovečanstva, da je ljubav spontana? Ne desi se onom ko je traži, već onom ko je spreman da je dočeka, kao i prepozna kada dođe.

SLIKA 12 Ljubav nije zamorče

Jer za ljubav trebat imat' dušu

Zašto ne bismo jednostavno bili prirodni i prirodnošću osvajali? Nije istina da za “Rajka nema kape”. Svakoj duši sledi srodna duša. Ako se nekome ne dopadnete kakvi jeste, nećete mu se NIKADA istinski ni dopasti ukoliko ubijete sopstvenu prirodu koristeći razne fore i fazone u želji da ga/ je zavedete. Naši ideali se ne podudaraju uvek sa tim istim idealima. U nekome ćete videti sve, dok taj neko u vama neće videti ništa posebno. I zašto onda kovati osvajačke planove?

Ako je drugarici bolji “komad” zapao, ne jurite i vi same za sličnim. Možda ta roba mami jedino vaše oko, možda vam ne bi inače prijala. Razdaljina je velika između naših želja i onoga što nam odista odgovara.

Ja vas molim, u ime svete ljubavi, ne “čačkajte” po njoj kao po rafovima prodavnice. Ljubav se svakom od nas javlja, odgovorite na njene pozive. Pokušajte… I za ime boga, budimo ono što jesmo. Ljubav je prirodna, od vas se isto očekuje. Niste ga zavele? Pa? Postoji sigurno neko ko će vas spaziti odmah a da i ne morate da se služite raznim strategijama. Strategije su stvar ratova, ekonomije, uglavnom ljudskih izuma, tu i funkcionišu. Ali ljubav nisu stvorili ljudi, ona se stvorila zbog nas, i zato ne eksperimentišite u želji da dobijete ono što vam ljubav nije namenila. Ljubav nije zamorče.

Izvori fotografija: robsmovevault.wordpress.com, acenturients.com


Elena Ederlezi svakako nije ono što drugi očekuju da bude, još je manje ono što očekuje od sebe same. Student filozofije, pisac, pesnik, siroti pesnik. Velika nezadovoljština, fascinirana Romima, opsednuta modom i kune se da je Niče živ sigurno bi ga smotala.

 

Editors choice