Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Prave ljubavi nisu tužne. One koje to jesu samo su prvobitni oblici ljubavi koji nas vode ka onoj pravoj. Nažalost, ne stižu svi do takvih ljubavi. Možda baš iz pogrešnog uverenja da prava ljubav boli.

Molim naučnike da se okane potrebe da objasne ljubav. To šta se dešava u mozgu onog koga voli donekle narušava misteriju ljubavi. Mada, “beli mantili“, kao i najperformantniji naučnički instrumenti, oduvek su bivali poraženi nad misterijom koja se nije dala razotkriti. U suprotnom do sada bi pouzdano, bez sumnje, znali kako je nastao svet, da li ima života izvan zemlje… Postoje stvari koje su izvan našeg domašaja shvatljivosti. Uzaludno je hvatati se za sve ono što se ne da, samo od sebe, objasniti. Da je ljubav iole jasna, našla bi se na stolu neke laboratorije – skalpeli, igle i konci bi onda bili dovoljni da se ta ista ispita. Ali, nisu. Daleko od toga.

Molim i obične smrtnike da prestanu sa vršenjem eksperimenata nad njom.

Kada god ste se upitali kako nekog da osvojite, učinite da vas zavoli – ubili ste ljubav. Recepti za osvajanje uspevaju samo u filmovima, a filmske ljubavi traju od dva do tri sata najduže. Tako je i sa vašim “ljubavnim napicima i receptima”, ako ikad “upale”, goreće do zore. Zar nam nije jasno, nakon hiljade i hiljade godina čovečanstva, da je ljubav spontana? Ne desi se onom ko je traži, već onom ko je spreman da je dočeka, kao i prepozna kada dođe.

SLIKA 12 Ljubav nije zamorče

Jer za ljubav trebat imat' dušu

Zašto ne bismo jednostavno bili prirodni i prirodnošću osvajali? Nije istina da za “Rajka nema kape”. Svakoj duši sledi srodna duša. Ako se nekome ne dopadnete kakvi jeste, nećete mu se NIKADA istinski ni dopasti ukoliko ubijete sopstvenu prirodu koristeći razne fore i fazone u želji da ga/ je zavedete. Naši ideali se ne podudaraju uvek sa tim istim idealima. U nekome ćete videti sve, dok taj neko u vama neće videti ništa posebno. I zašto onda kovati osvajačke planove?

Ako je drugarici bolji “komad” zapao, ne jurite i vi same za sličnim. Možda ta roba mami jedino vaše oko, možda vam ne bi inače prijala. Razdaljina je velika između naših želja i onoga što nam odista odgovara.

Ja vas molim, u ime svete ljubavi, ne “čačkajte” po njoj kao po rafovima prodavnice. Ljubav se svakom od nas javlja, odgovorite na njene pozive. Pokušajte… I za ime boga, budimo ono što jesmo. Ljubav je prirodna, od vas se isto očekuje. Niste ga zavele? Pa? Postoji sigurno neko ko će vas spaziti odmah a da i ne morate da se služite raznim strategijama. Strategije su stvar ratova, ekonomije, uglavnom ljudskih izuma, tu i funkcionišu. Ali ljubav nisu stvorili ljudi, ona se stvorila zbog nas, i zato ne eksperimentišite u želji da dobijete ono što vam ljubav nije namenila. Ljubav nije zamorče.

Izvori fotografija: robsmovevault.wordpress.com, acenturients.com


Elena Ederlezi svakako nije ono što drugi očekuju da bude, još je manje ono što očekuje od sebe same. Student filozofije, pisac, pesnik, siroti pesnik. Velika nezadovoljština, fascinirana Romima, opsednuta modom i kune se da je Niče živ sigurno bi ga smotala.

 

Editors choice