Ovan

Ova godina će biti dobra za Ovnove, kada su u pitanju emotivni odnosi, iako treba da očekujete uspone i padove.

U partnerskim odnosima prvih nekoliko meseci 2020. ići će prilično glatko, naročito ako ste uigrani, dugogodišnji partneri. Polovinom godine, planetarni uticaji se menjaju – Venera ulazi u Blizance početkom aprila, a Saturn vrši uticaj na sedmu kuću, pa može doći do razmimoilaženja i nesuglasica u nekim važnim pitanjima. Porodični Ovnovi će se možda sukobljavati sa partnerom zbog dece (odnosi sa decom su dobro aspektovani tokom cele godine), ili nekih odluka vezanih za životni prostor i investicije. Period od polovine maja do kraja juna biće naročito turbulentan, pa tada pokušajte da obuzdate svoj temperament, da se suzdržite od nepromišljenih reči i impulsivnih akcija. Od avgusta, harmonija se ponovo uspostavlja. Zvezdani savet za vas je da uložite dodatni napor da bolje razumete svoje bližnje i da smanjite sve prepreke i razlike među vama.

Slobodni Ovnovi će biti željni ljubavi i prisnosti, ali to vas može navesti da početkom godine iz nestrpljenja i žurbe uletite u površan odnos, povučeni svojom željom za partnerstvom i trenutnom fascinacijom. Za mogućnost da sretnete osobu koja će vas zaista nadahnuti i koja će se pokazati vrednom vaše pažnje i poštovanja morate sačekati početak aprila i Venerin uticaj. Međutim, zbog planetarnih pozicija, sa takvom osobom ćete se povezati samo uz velike napore – u pitanju su druge prepreke. Možda fizička odvojenost (daljina), ili neki drugi oblik ograničene dostupnosti (porodične obaveze, osoba nije slobodna, previše putuje…). Kao i kod Ovnova u partnerskim odnosima, od polovine maja do kraja juna biće biće napeto – osećaćete se neadekvatno i beznadežno, ali vaši izgledi za samopouzdanje na ljubavnom planu rastu od avgusta do kraja godine, kada ćete imati više prilika da upoznate nekog ko vam odgovara, ili da status neobavezne veze podignete na viši nivo.

Bik

Ove godine je za Bikove najvažnije da održavaju mir i stabilnost u kući, zajednici, porodici, partnerskim odnosima.

Vaše komunikacione veštine i razumevanje prirode pomoći će vam da rešite sukobe koji će se pojavljivati u vašem najbližem okruženju i u odnosu sa partnerom. To znači da umete da prećutite i ne dosipate ulje na vatru, pa ćete često biti u prilici da ovu veštinu praktikujete. Kad napetost popusti, onda je vreme za razgovore, koje takođe umete vešto da vodite, tako da iskažete razumevanje i da nikoga ne uvredite. Vama porodica daje snagu i podstrek, pa vam je mir u kući najvažniji, a vi ćete umeti da ga stvorite. Partner je obuzet svojim brigama, kojima pokušava da vas ne optereti, ne primećujući da je emotivno nedostupan i rasejan, ali vi i to vidite i razumete i umećete da mu se približite u trenucima kada mu vaše prisustvo i uteha najviše znače.

Usamljeni Bikovi neće dugo ostati usamljeni u 2020. Venera donosi dobar uticaj za sve koji žele da pronađu partnera i da se skrase, ali i za one koji samo ne žele da budu sami – u tom slučaju, verovatno ćete se više puta oprobati u vezama koje će kratko trajati. Za ljubav i vezu pogodan je neko koga već poznajete, poznanik od ranije, ili čak prijatelj, koga do sada niste posmatrali na taj način. To bi moglo da bude veliko iznenađenje za vas i pravi primer kako prijateljstvo i bliskost koja već postoji, prerastaju u ljubav i privrženost. Pozitivna atmosfera vlada oko vas, zato ne oklevajte – kad prepoznate ljubav, prigrlite je i prepustite joj se.

ljubavni horoskop 1 1 Ljubavni horoskop za 2020.

Blizanci

Blizancima zvezde poručuju da ne treba da brinu, jer će sve biti u redu. Samo možda vi nećete biti zadovoljni tim redom.

U partnerskim odnosima se može desiti da vam stvari izmaknu iz uvida i kontrole, a na ono što je van vaše moći, ne možete da utičete. Primenite zvezdanu poruku tako što ćete prepustiti svoje ljubavne brige Univerzumu – sve će biti u redu, čak i ako to znači da ćete okančati odnos u kome se nalazite pre nego što se godina završi. Ostanite smireni i upotrebite svoj bistar um da analizirate situaciju u kojoj ste se našli. Od kad to traje, kako je počelo, šta vas je dovelo dovde i kako dalje? Možda ćete uvideti da je rešenje u podizanju odnosa na viši nivo (stupanju u brak), kome ste se polusvesno opirali. Dakle, šta god se bude odigralo u vašoj ljubavnoj drami, ponašajte se kao neutralni posmatrač, i – sve će biti u redu. Stvari će se vratiti na normalu. To može da znači da ćete nastaviti isti odnos na čvršćim osnovama, ili da ćete ga prekinuti i ubrzo pronaći nekog na koga ćete moći da se oslonite i sa kim ćete veoma uživati.

Singl Blizanci će morati da pokažu osećanja i preuzmu inicijativu, ako im se neko dopada, jer se ništa neće dešavati samo od sebe. Time što prvi prilazite, započinjete komunikaciju, tražite kontakt, predlažete i pitate, vi zapravo pokazujete da znate šta hoćete – jer je vreme da se u ljubavi uozbiljite i da prestanete da se igrate tuđim osećanjima i ulazite u odnose iz kojih dobro znate da možete da izađete kad god hoćete, jer se niste ničim obavezali, i ne osećate ništa naročito duboko. Od aprila će stvari biti malo lakše za vas, u smislu da će vam biti jasnije šta se dešava. Ali, kada sretnete nekog ko vam se zaista sviđa, moraćete da uložite napor da dođete do te osobe, da prevaziđete moguće prepreke i da pokažete entuzijazam najvišeg nivoa. Ako se radi o osobi koja je zauzeta, ne povlačite se – pomozite toj osobi da izabere vas, tako što ćete vi izabrati nju, bez obzira na sve.

Rak

Za Rakove, vreme ljubavi dolazi. Komunikacija je ključna za vas, kako u održavanju partnerskih odnosa, tako i u uspostavljanju novih veza, u prijateljstvu i porodici.

Biće mudro da u partnerskim odnosima pokušate da ostanete razumni i da stvari posmatrate hladnokrvno. Dramatične reakcije će nervirati partnera, a ako se postavite kao neko na čije razumevanje i stabilnsot može da računa, neće vas izazivati i nervirati, nego će ceniti vaš trud. Tokom godine, imaćete mnogo prilika da razgovarate o bolnim temama i pitanjima koja do sada niste pokretali i svesno ste ih zaobilazili, jer ste bili suviše ranjivi. Ukoliko ste u novoj vezi, u kojoj još niste imali prilike da se dobro upoznate i uskladite, biće vam teško da držite korak za zahtevima partnera i bićete zbunjeni što ne možete samo da se prepustite ljubavi i uživanju, nego se od vas traži da budete na oprezu i spremni da odgovorite na izazov. Partner vas testira, ali on to ne radi sa nekim sumnjivim namerama, a možda nije ni svestan toga da vas prilično gura i pritiska. To je zato što misli ozbiljno, a kad to shvatite, možda ćete uvideti da i vi mislite ozbiljno.

Usamljeni Rakovi će imati potrebu da stvore sebi ljubavnu priču, kako bi postigli duševni mir i balans koji im je potreban. Ako osećate da samo ljubav može da vam pomogne i da ste na izmaku snaga, onda ostanite otvorenog uma – ne odbacujte ni jednu mogućnost, i razmotrite svaku ponudu, čak i one koje vam se čine nepriličnima i prema kojima se odnosite sa čuđenjem, pa čak i strhom i prezirom. Ne pitajte se “kako se ova osoba usuđuje da mi priđe” nego “šta ova osoba ima da mi ponudi” – možete se prijatno iznenaditi kad postavite stvari drugačije nego što ste to činili do sada. Morate pokazati dobru volju i dozvoliti nekome da vas vidi onakvima kakvi stvarno jeste – provirite iz svoje ljušture, izađite ne očekujući da će biti bezbedno i rizikujte zbog ljubavi.

Comments