Vaga

Strpljenje i razumevanje sebe i svojih potreba vodiće vas kroz emocionalni život i romantične prilike u 2024. godini. Mudrost koju ste stekli u svojim prošlim iskustvima pomoći će vam da prevaziđete negatine i sputavajuće obrasce ponašanja i donesete prave odluke. Neke Vage se mogu ponovo povezati sa bivšim partnerima – ova mogućnost bi mogla da izazove mešavinu burnih osećanja, ali vi ćete umeti da odmerite svoja „za“ i „protiv“ i shvatite zašto vam je to iskustvo potrebno i čemu je njegov smisao. 

Već na početku godine pojavljuju se povoljni aspekti za značajne susrete i nova poznanstva, jer Jupiter i Venera udružuju svoje povoljne aspekte – možete sresti svoju srodnu dušu, ili primite neverovatan predlog. Zato držite oči i srce otvorenim, ne izbegavajte društvene događaje i uopšte, budite spremni da sretnete ljubav na bilo kom koraku – nikada ne znate kada ćete nagaziti na iznenađujuće životne prekretnice. 

U partnerskim odnosima prvi kvartal godine je plodan i izdašan – ljubav niče, cveta i rađa na sve strane! Ako ste čekali pravi trenutak da preduzmete sledeći korak (veridba, brak ili bilo koja dugoročna obaveza), sada je vreme. U drugoj četvrtini emocije mogu postati malo kompleksnije, a položaj Marsa nagoveštava razočaranja zbog neispunjenih očekivanja i emocionalnu prazninu. Održravanje očekivanja u realnim okvirima pomoći će da prebrodite ovu fazu i stignete do komunikacionih izazova u trećem tromesečju – Venera i Mars bi mogli da izazovu emocionalne izlive. Održavajte iskrenu i otvorenu komunikaciju i govorite iz srca. 

Na kraju godine možete produbiti svoje odnose i uživati u kvalitetnom zajedničkom vremenu i zabavnim i ispunjavajućim sadržajima – zajednička iskustva vas osnažuju. 

Škorpija

Ljubavna perspektiva u 2024. godini je mešavina obećavajućih prilika i oprezne pažnje. Očekujte šanse za romantiku i aktivno ih tražite, ali pazite na znake upozorenja, posebno na prevelika očekivanja i iluzije koje mogu dovesti do pogrešnih procena i izbora. Možete se zaljubiti i prepustiti intenzitetu sopstvenih osećanja, da biste ubrzo otkrili da to uopšte nije osoba vredna vaše ljubavi i poštovanja. Takođe, možete dobiti neočekivani predlog, koji vas može zaintrigirati, ili možete sresti osobu iz neke udaljene zemlje, drugačijeg porekla i kulture – možete doživeti spoj kakav nikada niste očekivali. 

 Posebno povoljan period za susret sa kompatibilnim partnerom i započinjanje novih veza je od maja do oktobra – postarajte se da tokom ovih meseci prisustvujete svim porodičnim okupljanjima, poslovnim skupovima i svim društvenim događajima na koje ste pozvani, ili onim koji vas zanimaju i zabavljaju. Kraj godine donosi uzburkana osećanja, emocionalne prepreke i sukobe na nivou ega, koji mogu ozbiljno narušiti nove veze koje nisu imale vremena da „puste korenje“. 

Ako ste već u vezi, ove godine biste mogli da produbite odnos i uživate u brojnim romantičnim trenucima sa partnerom – možete se osećati istinski sinhronizovano sa voljenom osobom. Međusobno poštovanje dostiže nove visine, ali izazovi u odnosima bi se mogli pojaviti u drugoj polovini godine. Možete doživeti pad intimnosti i osećati se malo nepovezano sa parterom, a njegove pritužbe (opravdane, ili ne) zajedno sa brojnim obavezama mogu vas izložiti stresu i pritisku. Komentari sa strane (prijatelji i porodica) mogu doprineti produbljivanju konfuzije. 

Zvezde savetuju da se oslonite na svoju intuiciju i da slušate samo mudrost, odakle god ona dolazila. Drugim rečima, slušajte svoje srce i pustite da vas vaš izoštren osećaj za partnera vodi kroz uspone i padove, zamke i izazove, kako biste pronašli ravnotežu i ponovo uspostavili bliskost na onom nivou koji poznajete i za koji ste oboje sposobni i oboma vam nedostaje. 

Strelac

Za slobodne Strelce prvi kvartal godine deluje obećavajuće – povoljan položaj Jupitera utiče da pronađete svoju srodnu, ali to ćete moći samo ako vam je potpuno jasno šta tražite u ljubavi i partnerstvu. 

Planetarna poravnanja sugerišu da ćete imati snage i pronicljivosti da se pozabavite razumevanjem grešaka iz prošlosti i prevazilaženjem obrazaca ponašanja koji su tome doprineli, a izazovne situacije iz sadašnjosti pružiće vam priliku da isprobate nove načine i formirate zdravija uverenja. 

U međuvremenu, uživajte u profesionalnim trijumfima, prijateljstvu i zabavi, pronalazeći brojne mogućnosti za emocionalni rast i sazrevanje. Zadržite snažnu odlučnost da se suočite sa svim izazovima i strpljenje i razumevanje koje će vam omogućiti da izvučete najbolje iz sebe. Jedno duboko iskustvo koje ćete imati ove godine, pomoći će vam da stvorite snažnu vezu sa svojim unutrašnjim bićem. Dobićete neprocenjive uvide u svoje emocije i želje, što će vam dati jasnu sliku onoga što vam je potrebno i što ste sposobni da pružite u ljubavnom odnosu. Verujte procesu, to je ključni deo vašeg ličnog rasta – refleksivni način razmišljanja, introspekcija i preispitivanje dovešće do boljeg shvatanja obaveza i omogućiti vam da se zaustavite pre pravljenja nepromišljenih i impulsivnih poteza. Tako možete sresti i prepoznati pravu osobu sa kojom možete ostvariti duboku povezanost. 

Vaše strpljenje, samosvest i razumevanje su vaši najjači saveznici ove godine – koristite ih mudro i pažljivo, dok se krećete kroz emocionalni pejzaž svog unutrašnjeg života, interakcija i odnosa. 

Ako doživljavate turbulencije u partnerskom odnosu, Saturn vam donosi stabilnost i razumevanje – nesporazumi i pritužbe koje izazivaju nemir će se rešiti. Budite oprezni kada je u pitnju vaša posesivnost, jer ona može „ugušiti“ partnera, doveti do neopravdane sumnje i narušiti vaš odnos. Mars vas može učiniti pomalo agresivnim u vezi, ometajući vaše zadovoljstvo i kvalitetno zajedništvo. Budite strpljivi i čekajte da ova faza prođe, kako biste mogli da istražite sa partnerom nova mesta i doživite zajednička iskustva, koja će produbiti vaš odnos. Fokus je na izgradnji odnosa koji odražava vaše istinske vrednosti. 

Jarac

Ako niste u vezi, budite otvorenog uma i srca za isksutva koja mogu doći – nova godina ima mnogo toga da vam ponudi. Možete sklopiti poznanstvo na mreži, koje ima potencijal da preraste u nešto više, možete upoznati novu osobu putem posla, ili u nekome koga već znate, prepoznati potencijalnog partnera. Venera, planeta ljubavi, vodi vas ka smislenim vezama, koje mogu krenuti iz prijateljstva (novog ili starog) i pretvoriti se u romansu. 

Poravnanje Jupitera i Venere mogu doneti unutrašnju stabilnost i duboku povezanost sa svojim bićem, koje će vam omogućiti da apstraktne koncepte ljubavi prevedete u realnost i manifestujete kroz duboka iskustva. Ostajući centrirani u svom biću i posmatrajući oko sebe bez predrasuda, iluzija i prevelikih očekivanja, možete upravljati svojim emocionalnim putovanjem tokom 2024. 

U partnerskim odnosima će biti puno smeha i radosti i spontanih i prirodnih načina na koje će se vaša veza produbiti. Ispunjenost i zadovoljstvo praćeni su izazovima – donošenje odluka može biti teško, zbog zamagljene perspektive, a želja za kontrolom može dovesti do napetosti u odnosima. Neophodno je da stanete, uzmaknete korak unazad i preispitate se, svaki put kada naiđete na problem. Uticaj Marsa može pojačati međusobnu privlačnost na fizičkom nivou, što će doneti i veću emocionalnu povezanost i intimnost. 

Međutim, sa povećanom privlačnošću mogu porasti i očekivanja od partnera, pa je neophodno da opet zastanite i procenite svoju objektivnost, kako biste izbegli nepotrebne nesporazume. Uticaj harmonizujuće Venere pomaže vam da zadržite strpljenje i stavite stvari u perspektivu, kada postane teško i zbunjujeće i krećete se uzburkanim emocionalnim vodama sa verom i milošću.

Vodolija

U prvom tromesečju 2024. godine, Jupiterov povoljan Tranzit omogućava vam da sagledate svoju poziciju – vi volite svoju slobodu, ali volite i osećanje bliskosti i kvalitetnu emocionalnu razmenu. Znate gde su vam granice i spremni ste da stupite u pregovore sa sobom, ukoliko sretnete osobu koja će ispuniti vaše visoke standarde i inspirisati vas da se potrudite – a to bi moglo da se desi na početku godine. 

Površni odnosi vas ne zanimaju, ali možete proći kroz neka takva iskustva i otkriti u njima zabavu koju do sada niste cenili – a koja vam, u suštni, nije ni potrebna. Retrogradni Merkur bi mogao izazvati impulisvnost te vrste, ili način razmišljanja u kome se sukobljavate sami sa sobom. Održavajte jasnu i direktnu komunikaciju, pre svega sa svojim namarama i osećanjima, a zatim i sa svakim sa kim stupate u interakciju. Ne želite da budete pogrešno shvaćeni, ili da se igrate nečijim osećanjima. 

U partnerskim odnosima biće puno trenutaka u kojima se morate suočavati sa preprekama – budite posebno oprezni u aprilu, avgustu i decembru, koji mogu biti izazovni iz raznih razloga, od preopterećenosti poslovnim obavezama, do loše komunikacije. Takođe se možete suočiti i sa sumnjom u sebe i nesigurnošću u svoju posvećenost, što otežava prenošenje osećanja partneru. 

Nastojte da održavate otvorenu komunikaciju, naročito u periodima retrogradnog Merkura – iskrenost i direktnost mogu biti spas za vašu vezu. Održavajte ravnotežu između obaveza i ljubavnog života i pronađite dovoljno vremena za partnera i za različite sadržaje i načine za održavanje bliskosti i emocionalne intimnosti. Procenite sebe i svoja osećanja, kako biste mogli da budete iskreni sa partnerom i pozdravite promene koje vam život donosi – prilagođavanje predstavlja osnovu za budući razvoj događaja. 

Ribe 

Ako ste slobodni i tražite posvećenu vezu, budite oprezni. Planetarni uticaji sugerišu da biste mogli da se vežete za nekog ko nije ono što se čini da jeste, bilo zato što se lažno predstavlja, ili zato što je vaša procena zamagljena iluzijama i prevelikim očekivanjima. Izbeći ćete zamke uz pomoć Jupitra, vašeg nebeskog savetnika, koji vas usmerava ka vezama koje donose emocionalno ispunjenje – planeta sreće i inteligencije utiče na vašu sposobnost donošenja odluka i kada turbulentni periodi prođu, uvidećete da vaše oklevanje i povlačenje nije bilo zbog nesigurnosti i unutrašnjih konflikata, već zbog unutrašnje mudrosti, koja vas je sprečila da se ne upletete u potencijalno naporne i povređujuće odnose. 

Taman kad pomislite da ste sve shvatili, pojaviće se novi izazovi, da testiraju vašu svesnost i veru u sebe – nastavlja se vožnja unutrašnjim emocionalnim toboganom, dok Mars i Saturn diktiraju brzinu i intenzitet, dodajući i spoljašnje pritiske. Porodica vam može prebacivati i prozivati vas zbog vaših izbora u smislu „kada ćeš se skrasiti“ i „šta je falilo onom poslednjem“, ili „šta kriješ od nas“, pa će vam trebati dosta strpljenja, takta i otpornosti da sačuvate smirenost i stabilnost. 

U partnerskim odnosima, Venera i Merkur prosipaju blagoslove, povećavajući vaš šarm i toplinu, podstičući otvorenost i komunikaciju. Krajem septembra i oktobra Merkur je na vrhuncu u Devici i planetarne energije će biti optimalne za donošenje promišljenih izbora tokom ovog perioda. Zvezde su na vašoj strani, pa razradite neke planove sa svojim partnerom i označite dane u kalendaru kada ćete se baviti zajedničkim aktivnostima. 

Emocionalni pejzaž će ove godine biti prošaran uticajima koji donose preosetljivost i razdražljivost, obmane, komfuziju i zabrinutost. Da biste izbegli nesrećne pretpostavke, ishitrene zaključke i nesporazume, izrazite svoja osećanja i svoje strahove i brige jasno i direktno. Najbolja taktika vam je fokus na emocionalne potrebe i dobrobit partnera – što je prilično lako prevideti kada život postane užurban i zahtevan. Svaka prepreka sa kojom se sretnete, nudi lekciju koja obogaćuje vaše iskustvo i vaš partnerski odnos. 

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Ako vam se dopao Ljubavni horoskop za 2024, pročitajte i Godišnji horoskop za 2024.

Comments