Vaga 

Odličan period u ljubavi za Vage! Počinje vaše zlatno doba, u emocionalnom, ali i poslovnom i finansijskom smislu, a vaš partner može postati vaš poslovni partner – ili obrnuto za one koji su sami. Bez obzira da li ste u vezi, ili sami, zvezde se poravnavaju da donesu ozbiljnu ljubav i vezu u vaš život. Sredinom aprila (od 11. do 19) posebno je povoljan period za pronalaženje prave ljubavi, ili podizanje postojećih odnosa na viši nivo. Međutim, to može značiti i da morate da se suočite sa tim da je vaš odnos potrošen i da više ne vredi pokušavati da ga oživite. Odbacite strah da ćete ostati sami, slušajte svoju intuiciju i verujte procesu – ako vam se putevi razilaze, to je zato što treba da krenete putem na koji upravo kreće i osoba sa kojom treba da se sretnete i koja vam je namenjena. Univerzum je vaš skretničar i saobraćajac na tim putevima i raskrsnicama – samo pratite uputstva i budite strpljivi.

Sve je moguće za slobodne Vage, svaki put je otvoren, a ljubav (koju ste možda prestali da očekujete i da joj se nadate) nije odustala od vas – ona prožima sve vaše odluke, postupke i interakcije, jer ste neke lekcije naučili i neke krugove zatvorili. Novo vreme, nova energija i nova ljubav za vas – čak i u dugoročnim odnosima, promena dinamike i lični rast i razvoj donosi dublju povezanost i razumevanje. 

Škorpija

U partnerskim odnosima u igri su uticaji suprotstavljenih kosmičkih energija. Baš kad osećate da ste na vrhu sveta u svom intimnom životu, desi se neka glupost koja vas iznervira i natera da se postavite kritički i osuđujuće. Planetani uticaj vas vozi na tom toboganu, a vi ne možete da odbijete vožnju, zato ne uzimajte svoje reakcije previše ozbiljno i nemojte odmah osuđivati partnera – prvo se uverite da li pravilno tumačite njegove postupke i da li razumete njegove motive, a čim obratite pažnju, stvari se smiruju i nastupa bliskost. Dajte partneru poverenje koje zaslužuje – on treba da se oseća slobodno, kao i vi, da izrazi svoja osećanja i ispuni svoje potrebe. Nastavite da budete svoji – i podržite i ohrabrite partnera da radi to isto. 

Ako ste sami, možete se osećati malo zaglavljeno u svom životu, a energija koju vam donosi Mars može vas gurati u situacije u kojima možete dobro „prodrmati“ stvari. Vodite računa da ne trošite tu energiju na nesuvisle pobunjeničke gestove – povežite se sa ljudima koji vas izazivaju i inspirišu da date najbolje od sebe, jer to možete i treba da činite. Odaberite one koji vas podržavaju i koji vam uzvraćaju, a ako u svom izboru nađete samo jednu takvu osobu – to će biti sasvim dovoljno. Možda priželjkujete romansu, ali u stvari vam je potreban „partner u zločinu“, neko ko će vam čuvati leđa i priskakati da premosti neke propuste. Umesto romantičnog, možda razvijete odličan poslovni ili prijateljski odnos. 

Strelac 

Ovog meseca, osećanja su intenzivna, a parovi, jednako kao i samci, teže dubljim vezama. U partnerskim odnosima to može značiti „kopanje“ po prošlosti, preispitivanje lične i istorije vašeg odnosa – lekcija ovog pretraživanja je suočavanje sa problemima poverenja i initimnosti. Ukoliko je vaša veza stabilna (prekaljena kroz brojne krize i teške odluke), možete napraviti veliki pomak ka produbljivanju međusobnog razumevanja i prihvatanja – možete iskusiti i buđenje strasti i novi „medeni mesec“. Venera donosi harmoniju i stabilnost polovinom meseca, ali i pojačanu aktivnost i obaveze, tako da se možete osećati razapeto između poslovnog i privatnog života. 

Ako ste sami, vaša potraga za stabilnom vezom takođe se odvija unazad, preispitivanjem prošlih iskustava i grešaka koje ćete sebi prvi put svesno priznati. U drugoj polovini meseca možete upoznati osobu kojoj je potrebno ljubavno isceljenje, kao i vama, ili se možete na nov način povezati sa nekim koga već poznajete. Osećanja se bude uz saosećajnost i razumevanje, ali možda ustanovite da se ne krećete u pravcu romanse, već u pravcu platonskog odnosa i dubokog prijateljstva i privrženosti na nivou koji do sada niste upoznali. 

Jarac

Osećate duboku potrebu za zajedništvom i domaćim mirom i stabilnošću, ali previranja u odnosu vas mogu navesti da sve preispitujete i odmeravate razloge za prekid, ako osećate da vaše emocionalne potrebe nisu zadovoljene. Zvezde savetuju da ipak odabarete napor ulaganja u popravku i oživljavanje odnosa, to vam u drugoj polovini meseca može doneti osećaj rasterećenja i slobode da budete ono što jeste, u okviru partnerskog odnosa – a to je onaj nivo balansa koji želite da postignete. Budite promišljeni i nemojte postupati ishitreno, da ne biste izgubili ono što je dobro i važno i što vas još uvek snažno povezuje. 

Ako ste sami, imate dobre šanse da pronađete partnera sa potencijalom za dugoročnu vezu. Novu osobu možete upoznati u širem krugu prijatelja, zato ne propuštajte prilike za okupljanja i pozive na društvene događaje. Kroz energiju zabave, opuštenosti i smeha, možete se povezati sa nekim ko ima slične vrednosti i očekivanja od odnosa, kao i vi. Dozvolite sebi da vas osećanja ponesu – ne možete kontrolisati ono što se događa i ugurati odnose koji se uspostavljaju u poznate kalupe, zato neka vam srce i um budu otvoreni za novu energiju i dinamiku. 

Vodolija

April donosi osnaživanje partnerskih odnosa, u drugoj polovini meseca, ali krajem meseca možete iskusti nesporazume i zabune koje se tiču zajedničkog i porodičnog života, tako da nije dobro vreme za donošenje veliki odluka u tim oblastima. Umesto da planirate preseljenje, dogradnju i načine na koje ćete brinuti o starijim ili mlađim članovima porodice, fokusirajte se na ono bazično u vašem odnosu – a to je razumevanje bez mnogo objašnjavanja, poštovanje granica i lične slobode i ispunjavanje partnerovih jasnih zahteva (i jasno izražavanje sopstvenih). Držite otvorenu liniju komunikacije, pa neće biti nesporazuma i pogrešnog tumačenja i lako ćete postizati dogovore i kompromise (bez drame, ili cenkanja). 

Ako ste sami, možete iskusiti strah od budućnosti – strah nije uvek loš i negativan, iskoristite taj osećaj kao pokretač, da radite više onoga što želite i što vam je potrebno. Intelektualne aktivnosti, putovanja, istraživanje mogućnosti ličnog rasta, komunikacija sa različitim ljudima koja vas inspiriše i proširuje vidike. Novi horizonti i šira perspektiva potrebniji su vam od nove veze, a ona će doći, kao logičan nastavak i posledica vašeg temeljnog rada na sebi. 

Ribe 

Loše aspektovana Venera u vašem horoskopu za april, može uzrokovati nesuglasice, pa i više od toga. Možete se osećati povređeno, iskorišćeno i pripisivati partneru razna manipulativna ponašanja, neiskrenost i površnost. Ali, vaša procena je zamagljena nabojem koji osećate, a njega vam nije stvorio partner – to je teret vašeg iskustva, oblikovanog toksičnim obrascima ponašanja. Ako su se sve vaše okončavale na sličan način, možete se malo udaljiti i posmatrati sebe kako napredujete ka kraju, po istom scenariju. A kad to uvidite, možete da stanete i malo bolje pogledate u sebe, iz šire perspektive. Ukoliko osećate potrebu da razgovarate sa partnerom o bolnim pitanjima, napravite koncept, da tok razgovora ne bi skrenuo van teme. 

Ako ste sami, osećate ćete se veoma inspirsano i bićete raspoloženi da preduzimate razne akcije – preuređenje sopstvenog doma, pomoć prijatelju u preuređenju i reorganizaciji prostora (možete otkriti da ste toliko dobri u tome, da biste mogli da pokrenete biznis). Bićete raspoloženi da vežbate i držite dijetu – drugim rečima, radićete sve da izbegnete suočavanje sa svojim osećanjima. S jedne strane, budite svoje kreativne potencijale, a sa druge, potiskujete osećanja. Ali potisnuta osećanja će se na kraju (ubrzo) okrenuti protiv vas i blokirati vašu stvaralačku energiju. Proširite aspekte rada na sebi, usvojte neku duhovnu praksu, krenite na terapiju, odvažite se i recite osobi koja vam se sviđa šta osećate i šta biste želeli – sve to će vam mnogo pomoći da više volite sebe i uživate u svom životu. 

Ako vam se dopao ljubavni horoskop za april 2023, pročitajte i naš mesečni horoskop za april 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Comments