Saznajte ljubavni horoskop za avgust 2023. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan 

Ljubav i novac često idu zajedno (Venera vlada u obe oblasti), iako volimo da mislimo da nije tako. Ovnovi naročito mogu iskusiti ovu povezanost tokom avgusta – finansijske teškoće vas mogu sprečiti da sa partnerom odete na odmor i obnovite medeni mesec, što vam je preko potrebno. Pokušajte da ne svaljujete krivicu na partnera zbog toga što ste se našli „u škripcu) i umesto da se nervirate, pronađite kreativne načine da zajedno uživate bez ikakvih troškova. Romantične šetnje, izlet do obližnjeg jezera ili reke, na koji možete otići biciklama, večera na terasi, uz sveće i prijatnu muziku – ima mnogo načina da pokrenete strast i produbite povezanost koji nisu povezani sa troškovima. 

Naravno, novac može biti faktor koji će vas omesti i ako ste sami, ili ste upravo počeli da se sa nekim viđate – troškovi večernjih izlazaka vas mogu navesti da verujete da nećete nikog ni sresti, kad ne možete da izađete u „provod“. Ali, čovek mora živeti punim plućima, bez obzira na okolnosti, zato nađite zadovoljstvo u malim stvarima. Pridružite se sportskom klubu ili udruženju koje organizuje aktivnosti koje vas zanimaju, a sastanak zakažite u parku i predložite šetnju, posetu umetničkim galerijama, razgledanje fasada i izloga…

Bik 

Puni ste energije i romantičnog zanosa, koji vas, međutim, može uvesti u rizike i komplikacije koje do sada niste iskusili i može vam biti teško da sa njima izađete na kraj. Da, reč je o avanturi van partnerskog odnosa, u koju možete uleteti sa kolegom, ili starim poznanikom (bivšim partnerom), koji se može iznenada pojaviti na način koji ne najavljuje opasnost. U neverstvo vas može gurnuti želja za intenzivnim senzacijama i osećanjima, kojih u vezi više nema, u kombinaciji sa ljutnjom na partnera što ne obraća dovoljno pažnje na vaše potrebe i želje (koje možda niste ni svesni). Budite vrlo pažljivi, ova vrsta uzbuđenja je mač sa dve oštrice i probadajućim vrhom, pride. 

Ako ste sami, teško ćete se suzdržati od površnih susreta i prolaznih avantura – svakako, nikome ne dugujete objašnjenje za svoje ponašanje, ali i za svoje nezadovoljstvo ćete sami biti odgovorni. Budite načisto sa sobom i napravite razliku između požude i želje za emocionalnom ispunjenošću i strašću, da ne biste sami sebe uverili da pronalazite ovo drugo, dok zapravo dobijate samo ono prvo. Kada znate šta hoćete, možete svesno odlučiti da li ćete pristati na manje od toga, ili ćete zaključiti da vam (još jedno) takvo iskustvo nije potrebno. 

Blizanci 

Planetarna energija u avgustu vam nije baš naklonjena – osećate umor i razdražljivost, skloni ste da planete zbog svake sitnice i tolerancija vam je na nuli. Možda je na redu izbacivanje i čišćenje nagomilanog emocionalnog otpada, ali partner nije kontejner za bezbedno odlaganje! Zvezde savetuju pokret i promenu mesta i atmosfere – pored mora ili bazena, opušteni u ležaljci, sa hladnim napitkom u rukama, bićete manje skloni da zamerate partneru i dovoljno opušteni da cenite trenutke povezivanja i uživanja. U novoj vezi možete preterati pokušavajući da ispunite partneru svaku želju i doživeti emocionalno sagorevanje – i za ovo je zajednički odlazak na odmor najbolji lek! 

Ako ste sami, bićete skloni da ostavljate društvo na cedilu (neka ih neko drugi zabavlja) i da se povlačite, kako biste uživali u svom miru i komforu. Iskoristite ovu introspektivnu fazu da razmislite o svojim potrebama i dinamici kojom se smenjuju, kao i o tome šta zaista želite od veze, kakvu osobu želite i kako želite da se osećate pored nje. Možda shvatite da samoća nije nedostatak partnera, već način života koji vam trenutno najviše odgovara. Prosto, sami sebi ste najbolje društvo. Ako je tako, opustite se i uživajte, dok ne preovlada druga polovina vaše dvostruke prirode i dok vam se zahtevi i potrebe ne promene. 

Rak 

Ako vam je nekada neko rekao da morate naučiti da budete sebični, sada se možete naći usred lekcija, predavanja i ispita iz ove oblasti. To verovatno prosto znači da vam je potrebno malo više zauzimanja za sebe, malo čvršće granice prema drugima (sklonim da se preterano oslanjaju na vas) i malo više ravnodušnosti prema njihovom nezadovoljstvu zbog vašeg pokušaja da se izmaknete. Možda ste u modu „sad malo ja“, odnosno „sad malo ti“ u smislu da hoćete da budete glavni i važni svom partneru i da vam ne pada na pamet da se cimate zbog bilo čega, jer je na njega red da vam pokaže koliko mu je stalo i da malo više ulaže u vezu. Nije izvesno dokle će vas ovaj stav dovesti, ali pokušajte, imate pravo! 

Ako ste sami, možete se osećati usamljeno i primećivati parove na svakom koraku. Činiće vam se da su se svi ovog leta zaljubili, samo ste vi uskraćeni za ovaj doživljaj, od kog vam život zavisi. Da, naravno da vam ne zavisi, ali verovatno vidite poentu – smanjite dramu i preterano ozbiljno shvatanje sebe, jer zaista sami to kreirate. Oni koji vas poznaju prosto više nemaju snage da povlađuju vašim ćudima, niti da vam ukazuju na vašu egocentričnost, maskiranu u stanje žrtve. Izađite iz svoje ljušture i pokažite ranjivost, pa ćete povećati šanse da doživite nešto stvarno i istinito. 

Lav 

U partnerskim odnosima nastupa period jasnoće – svi dosadašnji nagoveštaji, signali koje ne samo da niste umeli da protumačite, nego niste bili sigurni ni da ste ih primili, svi suptilni nagoveštaji napokon dobijaju jasne konture i postaju očigledni. Nešto od toga će vas zabrinuti, nešto će vam doneti olakšanje, a nešto vam se uopšte neće sviđati – i o svemu morate razgovarati sa partnerom, što je otvorenije, poštenije i smirenije moguće. Jasna i smirena komunikacija može pomoći partneru da i sam sebi razjasni neke stvari, da čuje sebe, ali da čuje i vas. Zajedno možete napraviti nove dogovore, pomeriti granice i aranžirati svoj odnos kako smatrate da je dobro za oboje. 

Ako ste sami, možete se osećati kao da ste strasno zaljubljeni, iako predmet strasti nedostaje. Inspirisani ste svojim izvornim elementom, crpete energiju od sunca i osećate se nazaustavljivo i nepobedivo. Usmerite svoju energiju u neku kreativnu oblast, umesto da zbunjujete ljude oko sebe svojim prevelikim entuzijazmom, koji može biti pogrešno shvaćen. Takođe, izbegnite da upadnete u zamku sopstvene strasti i da uložite svoja osećanja u neadekvatnu osobu, samo zato što vam se divila onako kako vi najviše volite. 

Devica 

Harmonija u partnerskom odnosu može popustiti zbog uobičajenih stvari, koje se dešavaju svim parovima, jednom rečju znane kao – realnost. Ako se vatra među vama zagasila, počinjete partnera da uzimate zdravo za gotovo i romantika vam je u trećem planu, to se neće promeniti samo od sebe. Potrebno je da uložite malo napora da zapalite varnice i izađete iz rutine, čija je udobnost počela da uzima danak. Romantično putovanje, zajednički odmor, ili samo odlazak na izlet, ili na neki zanimljiv događaj, može vas pokrenuti i inspirisati veće uživanje u bliskosti koju oboje osećate. 

Ako ste sami, možete očekivati burne i intenzivne događaje tokom avgusta. Imaćete prilike da steknete dragoceno iskustvo u stvarima srca, ali i u telesnom doživljaju ljubavi. Romansa koja može biti započeta na odmoru, ili sa nekim ko je došao na odmor, može vam ulepšati kraj leta, čak i ako ne preživi iskušenja realnog života. Bićete više zahvalni i srećni zbog onog što ste doživeli, nego zabrinuti zbog (ne)mogućnosti da nastavite vezu, ili je održavate na daljinu. 

Comments