Saznajte ljubavni horoskop za decembar 2023. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

Energija koju emituju planete utiče na vas, dovodeći vas u kontakt sa svojim osećanjima. Više nego ikad pre, potrebno vam je strpljenje i smirenost. Vaša podložnost uticaju i fascinaciji mogu vas navesti da se odreknete pojedinih principa, prihvatite određene predloge i upletete u odnose koji mogu izazvati teškoće i neprijatnosti. Analitičnost ovde ne pomaže – oslušnite svoj unutrašnji glas, koji vas upozorava da nešto nije u redu i poslušajte ga. Možda osećate nagon da uronite u iskušenja, ali zvezde vas savetuju da upravljate svojim osećanjima i odolite nedostojnim izazovima. 

U partnerskim odnosima ljubomora i posesivnost mogu podići glavu i uzdrmati stabilnost vaše veze. Posmatrajte svoje ponašanje i objektivno procenite koliko je (ne)zrelo. Energija planeta iznosi na sto vaše najdublje želje, koje ne možete poreći, ali im se ne morate predati i dozvoliti da upravljaju vašim ponašanjem. Oslonite se na svoju unutrašnju snagu i pronađite ravnotežu između rezonovanja i sirovih osećanja, kako bise upravljali svime što se pojavi. Krajem meseca, talasi se smiruju i donose stabilnije raspoloženje i buđenje romantičnih osećanja. 

Bik 

Romantične intrige i drama na početku meseca mogu vas naterati da poželite da se skrasite i pronađete nešto sigurno i predvidljivo. To može biti zrelo razmišljanje, ali može biti i kretanje linijom manjeg otpora i odustajanje od onog što želite i zaslužujete. Možete sresti nekog ko će otelotvoriti vaše dileme i zaključke, ili čak više osoba koje će vas staviti u različite vrste iskušenja. Možete upoznati zrelu osobu spremnu na obaveze, ali morate sačekati da se emotivne oluje stišaju, da biste mogli da je prepoznate. 

U partnerskim odnosima možete biti podstaknuti da impresionirate i zavedete partnera – ta igra može zapaliti strasti i vratiti romantiku u vaš odnos. Neki Bikovi se mogu suočiti sa zatvaranjem emocionalnih krugova, na više načina – može se pojaviti osoba iz prošlosti, ili vas razmišljanje može dovesti do opraštanja i otpuštanja, a i veza u kojoj ste, može se okončati nakon dugog perioda hlađenja i udaljavanja. Ne pokušavajte da spasavate odnos, samo zato što imate toliko zajedničkih sećanja i što ste toliko uložili – radije zatvorite taj krug, da biste u budućnosti mogli da ostvarite zdraviji odnos. 

Blizanci 

Sredinom meseca stvari se mogu pokrenuti za vas – međutim, pre nego što pronađete nekog sa kim možete započeti vezu, morate da razjasnite sebi šta je ono što želite od partnera, što tražite u odnosu i što ste sami spremni da ponudite. Do kraja meseca, energija postepeno raste, društveni život dobija bolji kvalitet i mogućnosti za upoznavanje novih osoba rastu. Prepustite se dobrom provodu i iščekujte povoljne ishode – novi roman možete započeti i sa nekim sa kim već imate istoriju. 

U partnerskim odnosima neispunjene želje mogu izazvati sukobe, zamerke i prebacivanje krivice na početku meseca. Ako ne uspete da kanališete dramu, moraćete da se bavite kontrolom štete, a to znači strpljivo i istrajno izlaženje partneru u susret i davanje primera svojim ponašanjem, u nastojanju da ćete inspirisati partnera da vam uzvrati na isti način, dok suptilno iznosite svoje potrebe i predloge. Biće potrebno neko vreme da pronađete kompromise i rearanžirate dogovore i granice koje vam više ne služe i koje je vaš odnos prerastao. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)


Rak 

Ako ste slobodni, idealno je vreme da nekog upoznate – ovo pitanje ulazi u fokus dok Venera pravi trigon sa Saturnom u prvoj nedelji decembra. Mogli biste da se više angažujete sa osobom koju već poznajete i koju počinjete da posmatrate drugačijim očima, a to bi mogla da bude i veza na daljinu, koja obećava ozbiljan preokret – naročito ukoliko razmišljate o tome sa kim ćete provesti novogodišnju noć i praznike. Ostanite realni u proceni svog ponašanja, kao i ponašanja drugih osoba, jer će vas to zaštititi od grešaka i slomljenog srca. 

U partnerskim odnosima potresi u prvim danima decembra mogu postaviti scenu za rešavanje problema koji su se nagomilali i sa kojima niste bili voljni da se suočite. Kad se slegne prašina, neke stvari će postati tako očigledne da će biti smešno i nedostojno da pokušate da ih ignorišete. Udahnite duboko i posvetite veći deo meseca raspetljavanju sitnih i krupnih čvorova i podsticanju partnera da vam se aktivno pridruži u tom naporu. U poslednjoj nedelji decembra stanje se stabilizuje a pozitivne promene postaju vidljive. 

Lav

Imaćete mnogo prilika za druženje i dobar provod ovog meseca, a to znači upoznavanje i flert. Dete u vama je veselo i zadovoljno, ali mu nemojte dozoliti da pravi emocionalne izbore – vreme je da razmišljate i postupate zrelo, praveći izbore koji imaju potencijale za budućnost. U tom smislu, možete shvatiti da se i ne zabavljate baš kao što ste očekivali. Novi početak u ljubavnom životu može nastupiti sredinom meseca – najbolje vreme za sastanke nastupa od 25. decembra. 

U partnerskim odnosima najbolje ćete održati harmoniju komunicirajući aktivno po svim važnim pitanjima. Budite pažljivi, da ne biste iskomplikovali odnos, tamo gde treba da ga pojednostavite i rasteretite. Pronađite zajedničke aktivnosti i interese u kojima ćete se angažovati sa partnerom, kako biste revitalizovali vaš odnos. Zajednička zabava, kućni poslovi i planovi pomoći će vam da se dublje povežete i osvežite osećanje zajedništva i timskog delovanja. 

Devica 

Sredinom meseca, kada Merkur krene retrogradnim hodom, prošlost se u nekom obliku može vratiti u vaš život i omogućiti vam zatvaranje krugova ili obnavljanje odnosa. Razmislite o svojim motivima za obnavljanje veze – da li samo želite da se skrasite i smatrate da nećete imati bolji izbor za izbegavanje samoće, ili verujete da postoji nešto vredno što možete oživeti i negovati ubuduće. Napravite planove za novogodišnju noć sa nekim sa kim ćete se najprijatnije i najopuštenije osećati, savetuju zvezde. 

U partnerskim odnosima posesivnost može izazvati probleme početkom meseca, a ako ozbiljno želite da negujete odnos i da se stabilizujete, vodite iskrene razgovore krajem prve nedelje decembra. Možete pronaći kompromise i postići dogovore, ako ostanete iskreni i otvoreni u pristupu. Proverite svoja osećanja – ako ljubav postoji, uložite svu pažnju i energiju koja je potrebna da je oživite i naoružajte se strpljenjem i tolerancijom. 

Comments