Saznajte ljubavni horoskop za februar 2023. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

Bilo da imate vezu ili ne, tokom februara ćete se baviti starim ljubavnim ranama i povredama, odnosno, obrascima ponašanja koji su se u vezama ponavljali i zbog kojih ste zadobili povrede. Imaćete priliku da shvatite gde ste grešili i zašto je važno postavljati i čuvati granice u odnosima. U partnerskom odnosu ćete svoje uvide moći da uvedete u praksu, a to neće biti lako i veza će biti na velikom ispitu. Ukoliko postoji duboka povezanost među vama, ovo je prilika za zajednički rast i razvoj i promenu, koja će unaprediti vaš odnos. Međutim, ukoliko obostrana posvećenost nije tako jaka, restruktuiranje odnosa bi moglo da rezultira shvatanjem da će vam bolje biti da vezu prekinete. 

Ako ste sami, možete upoznati nekog ko će vas fascinirati, što će pokrenuti stare obrasce i potrebu da se oslobodite emotivnog prtljaga i da pokušate da gradite odnos na nov, zdraviji način. Može se ispostaviti da nema realnih osnova za odnos, ali razočaranje ćete brzo prevazići. Biće dovoljno prilika za druženje i flert, u kojima ćete moći da isprobate postavljanje granica, odnosno, zahteve za poštovanjem, pristupačnošću i iskrenošću, a to se može pretvoriti u brojanje „crvenih zastavica“ koje biste inače zanemarili. Shvatite to kao pokazatelj svoje emocionalne zrelosti i nemojte se obeshrabriti, niti žuriti da sa nekim uđete u vezu. 

Bik 

Ako ste sami, bićete veoma traženi – mnogo udvarača i površnih znakova pažnje i interesovanja, ali teško da je i jedan među njima ozbiljan kandidat za partnera. Već ste prolazili kroz to i sada ćete se lakše nositi sa realnošću, posmatrati sa rezervom svoja romantična očekivanja i bolje procenjivati ono što vam se nudi. Niste spremni da se upuštate u površne odnose i avanture i želite nekog ko želi isto što i vi. U ovom periodu ćete se uglavnom baviti preciznijim definisanjem šta je, zapravo, to što tražite u odnosu, gde su vam granice tolerancije i preko čega nikako ne možete da pređete. Mogao bi da vas privuče neko ko uopšte nije vaš tip – što će vam otvoriti um i pomoći da prepoznate svoje prave potrebe. 

U partnerskim odnosima možete osetiti potrebu za većom nezavisnošću i slobodom, što će probuditi partnerovu nesigurnost i sumnje i dovesti do preispitivanja odnosa. Vi želite da uvedete promene koje su vam potrebne za lični rast, a partner bi mogao da vas sabotira – ili da učestvuje. Međutim, može se desiti da partner inicira promene, jer mu se ukazuje neka povoljna profesionalna prilika, koja upravo omogućava više samostalnosti i slobode, za oboje. Shvatite to kao saglasje Univerzuma i podržite partnerove ambicije – to će svakako promeniti vašu vezu, možda ne na način koji ste želeli i zamišljali, ali rast se obično tako i dešava, kroz iskušenja i preokrete. 

Blizanci 

Ako ste u partnerskim odnosima, mogli biste se prepustiti avanturi vanveze, a ako već imate neki paralelan odnos, moraćete da se suočite sa emocionalnim, moralnim i praktičnim pitanjima, koja uvek dođu na red, kad uzbuđenje popusti. Ukoliko vam se činilo da vam dvostruki život baš odgovara, jer omogućava da ispunite svoje različite (i suprotstavljene) potrebe, moraćete da se pozabavite kontroverzama koje ste sami kreirali i da raščistite stvari ovako ili onako. Naravno, možete završiti sami, što je možda i najbolje za vas, iako će vam teško pasti. Ne volite da se suočavate sa svojim slabostima i obrascima, ali to je najbolje što možete učiniti za sebe i za stabilnost budućih emotivnih odnosa. 

Ako ste sami, društveni život će vam biti veoma aktivan, ali možete se naći umešani u drame bliskih prijatelja – kao da u njihovim problemima i odnosima prepoznajete svoja nerešena emocionalna pitanja. Zvezde vam savetuju da se distancirate i da ne delite savete, već da se posavetujete sami sa sobom – prepoznajte kosmičku poruku i povucite se da o njoj razmišljate i analizirate svoje ponašanje, svoja osećanja i svoje prošle veze. Ne možete sprečiti prijatelje da ne prave greške koje ste vi pravili, ali to i nije vaš zadatak – vaše je da to prepoznate i da sprečite sebe da ponavljate te greške. 

Rak 

I Rakovima predstoje preispitivanja i uvidi – u partnerskom odnosu postoji nezadovoljstvo i da biste izbegli zahlađenje i udaljavanje, potrebna je iskrena komunikacija. Pre svega, morate sebi odgovoriti na pitanje da li je to ljubav (ne samo u osećanjima, već i u ostalim aspektima), a zatim morate tražiti od partnera da i sam odgovori na isto pitanje. Komunikacija može da krene samo sa iste polazne tačke – ako oboje znate šta želite u vezi, šta želite jedno od drugog i da li je ono što dobijete dovoljno dobro, da možete živeti i bez onog što ne dobijate. Iskrenost nije prijatna i često je banalna, ali je lekovitija i delotvornija od romantičnih očekivanja.

Ako ste sami, morate sami i povećati šanse da upoznate nekog posebnog. Raspoloženje vam je promenljivo i niste uvek spremni da se družite, skloni ste „mračenju“ i drami, ali u ovom periodu biste mogli naučiti da malo bolje upravljate svojim ćudima i da ne shvatate sebe suviše ozbiljno. Nemojte odbijati pozive za izlaske, posećujte kulturna događanja, priključite se nekom seminaru, udruženju, radionici – kompatibilnog partnera nećete sresti u kafiću, već će vas do njega dovesti interesovanja i aktivnosti. Ako ste do sada zanemarivali intelektualnu povezanost, jer je hemija uvek bila u prvom planu, sada biste mogli da krente obrnutim redom. 

Lav

U partnerskim odnosima predstoje pozitivne promene i veliki uzleti – ako se spremate da podignete odnos na viši nivo i zasnujete porodicu, ovo je dobar period da uskladite svoja očekivanja i napravite planove za (blisku) budućnost. Sve što kao par preduzmite, u smislu zajedničkih ciljeva i interesa, biće uspešno i osnažiće vašu vezu. Pozitivne promene u odnosu mogu biti pokrenute promenama na poslovnom planu – vi ili vaš partner možete u sklopu napredovanja u karijeri dobiti primamljivu ponudu, koja uz veće prihode može uključivati preseljenje, promenu mesta boravka, možda i odlazak u inostranstvo. Svaku veliku odluku donesite zajedno, imajući u vidu lični i zajednički razvoj, porodicu i budućnost. 

Ako ste sami, možete proći kroz period intenzivnog osećanja neadekvatnosti. Nešto se ne uklapa i nije u redu – možda imate prevelika očekivanja, ili se niste rešili emotivnog prtljaga iz prošlosti, možda ste suviše statični i ne želite da promenite svoje navike i ponašanje u cilju upoznavanja potencijalnih partnera, možda stagnirate u odnosu sa osobom koja vam se dopada i ne znate na čemu ste (a možda se sve to odvija istovremeno, u paketu). U svakom slučaju, potrebno je da preuzmete inicijativu i promenite svoje stavove, pronađete odgovore na nerešena pitanja i donesete neke lične odluke o tome šta želite i šta vam je u odnosima prioriet. 

Devica 

Venera je na vašoj strani i vaš život počinje da se odvija užurbano, kroz brojna dešavanja na ličnom i društvenom planu. U partnerskim odnosima, to može da znači zajedničku zabavu, ili zajedničke poduhvate, a verovatno i jedno i drugo. U ovom periodu lako ćete rešavati probleme sa kojima se kao par suočavate, a mogu doći na red i raniji problemi, preko kojih ste mislili da ste prešli (ali niste), što znači da ste sada sposobni da se sa njima izborite. Ukoliko želite da partner uvede neke promene u svoje navike, ili ponašanje prema vama, imate velike šanse da ga uverite da su te promene dobre i za njega i za vaš odnos. 

Ako ste sami, imaćete mnogo prilika za flert i avanturu – znaci pažnje i interesovanja dolaze sa svih strana i biće vam teško da odaberete među udvaračima. Ali, možda i ne morate da birate. Uživajte u brojnim dešavanjima, druženju i aktivnostima, izlazite na sastanke, upoznajte malo bolje one koji žele da bolje upoznaju vas, pa će oni koji su neozbiljni i površni sami „otpasti“. Lako se možete zaljubiti u nekog kome ste dali šansu, iako niste očekivali da to može biti prava osoba za vas. Osećanja vas inspirišu i možete postati veoma kreativni u smišljanju načina da ih izrazite, kao i da ih implementirate u druge oblasti svog života. Zvezde su na vašoj strani i povoljni uticaj na polju ljubavi trajaće tokom većeg dela februara.                    

Vaga

U ovom periodu, partnerski odnosi bi mogli da budu intenzivni, na svaki način. Sva osećanja koja ste držali pod kontrolom, sva opravdanja koja ste pronalazili za partnera (i za sebe), doći će na red za suočavanje i razrešavanje. Dovoljno ste samouvereni i stabilni da možete da pokrenete diskusiju o stvarima koje su vam važne, a da ne posmatrate partnerovo raspoloženje, pokušavajući da pogodite pravi trenutak i izbegnete sukob. Vi znate da svađa nije loša i da zapravo može biti vrlo konstruktivna, samo treba da se setite da morate držati jasne granice i tražiti ono što zaslužujete i što vam pripada. Partner to može doživeti kao pritisak, ali imaćete dovoljno istrajnosti da mu ne dozvolite da se izvuče. 

Ako ste sami, osećate se dobro sami sa sobom. Možda ste postigli emocionalnu stabilnost i harmoniju kakvu odavno niste iskusili i vaše strpljenje raste. Deo vaše stabilnosti može biti u tome što vas niko ne izaziva i ne uznemirava, a to je možda i glavna tema vaših razmišljanja u ovom periodu. Da li vam je dobro samo kad ste sami, da li će vam stabilnost dosaditi, pa ćete želeti da vas neko uznemirava – da li je to obrazac koji se provlači kroz sve vaše odnose? U skladu sa vašim razmišljanjem, mogu se kreirati situacije u kojima ćete moći da eksperimentišete sa svojim tezama i saznanjima.              

Škorpija 

Vaše opšte raspoloženje je smireno i pozitivno, ali bliski ljudi mogu testirati vaše strpljenje. U partnerskim odnosima, turbulencije neće biti tako uznemirujuće – neće biti neprijatnih iznenađenja, a sve nesuglasice rešavaćete smireno – ali članovi porodice i bliski prijatelji vas mogu navesti da izgubite strpljenje. Možda se morate pozabaviti starim porodičnim problemima, koji se više ne mogu odlagati, ali rešavanje ovih pitanja će vam pomoći da vratite svoj mir. U važnim stvarima, partner je uz vas i možete računati na njegovu podršku i pomoć, kao i na zdravorazumsku perspektivu, koja vam može pojasniti neke zamagljene stvari. 

Ako ste sami, potrebno je da budete oprezni pri upoznavanju novih osoba, jer fascinacija može oslabiti vašu moć procene i možete dozvoliti osobi koja može da vas povredi ili na neki način iskoristi, da vam priđe suviše blizu. Ukoliko ste raspoloženi da se upustite u avanturu i ne želite da kontrolišete svoja osećanja, već da im se prepustite, zadržite razumnu distancu u povezivanju – ne morate odmah sa nekim ustanoviti vezu i sve što ona znači, već možete odrediti period za upoznavanje i zbližavanje. Ukoliko druga osoba nije ono što vi vidite i u šta želite da verujete, crvene zastavice će se za to vreme pojaviti, a vama će se vratiti sposobnost zapažanja i rezonovanja. 

Strelac 

Ako vi i vaš partner možete da delite nade i strahove iz srca, s ljubavlju i bez ustručavanja, možete premostiti sve prepreke koje vas očekuju, a koje će se kreirati da testiraju vašu povezanost i posvećenost. Ukoliko ste u procesu donošenja velikih odluka o zajedničkoj budućnosti, biće potrebno da svoje motive i osećanja preispitate, da razmotrite sve opcije, možda i da se privremeno udaljite i da ponovo izaberete jedno drugo, prihvatajući i deleći sve odgovornosti koje uz to idu. Ako osećate da postoji bilo kakva barijera da dublje istražite svoja osećanja, moraćete da temeljnije istražite svoje srce. 

Ukoliko ste sami, Univerzum bi vam mogao prirediti neke lekcije već početkom meseca, a vi morate biti smireni i svesni, jer vaši motivi za izbore koje pravite mogu biti diskutabilni. Potrebno je da primetite i shvatite svoje obrasce ponašanja, da razumete zašto vas privlače tipovi osoba sa kojima ne možete ostvariti dublju i stabilniju povezanost i zašto uvek upadate u slične drame. Ako se upletete u neku dramu i postavite sebi pitanje „zašto mi se događaju ovakve stvari“ – to može biti prilika da posmatrate i analizirate svoje ponašanje i dođete do dubljih uvida. Uvidi se mogu razviti kroz svesnost i nameru i dovesti do promene obrazaca i otvaranja ka mogućnosti uspostavljanja zdravijih odnosa. 

Јаrac

Vaše mentalno stanje je stabilno i pozitivno, što je jako dobro u periodu koji je pred vama. Zvezde predviđaju brojne uznemirujuće događaje u partnerskim i porodičnim odnosima, pa će se od vas tražiti da budete i oslonac i podrška i glas razuma i sudija. To je nezahvalna uloga, jer koliko god se trudili da rešite stvari na pošten i uviđavan način, vaši bližnji se mogu opirati vašim predlozima i rešenjima, iako nemaju bolja. Ako ste ljuti zbog toga, imate prava da budete, ali postarajte se da svoje bližnje suočite sa situacijom i da im dočarate svoju poziciju bez prozivanja i osuđivanja. 

Ako ste sami, možete biti obuzeti porodičnim dešavanjima i uključeni u prepirke – možete se naći „između dve vatre“ u odnosima svojih roditelja ili rođaka. Nemojte shvatati preozbiljno ni svoju ulogu, ni njihove probleme i pokušajte da uključenima stavite do znanja da moraju preuzeti odgovornost za svoje odnose. Vi preuzimate svoju odgovornost kada se povlačite iz sukoba u kojima niste učestvovali i dajete im primer svojim ponašanjem. Možete se osećati rasejano i obeshrabreno – izgledaće vam da su svi emotivni odnosi samo izvor komplikacija, povređivanja i bola i nećete odgovarati na nečije pokušaje da vam se približi. Stvari bi mogle da postanu bolje, ukoliko izvršite mala prilagođavanja svojih stavova i ponašanja. 

Vodolija 

Ukoliko ste do sada bili usredsređeni na druga životna pitanja, sada je potrebno da stavite partnerske odnose na prvo mesto. Partner je bio više nego strpljiv i pun razumevanja i vreme je da mu iskažete zahvalnost zbog toga i uradite nešto posebno. To ne mora biti neki veliki gest, prosto uradite nešto što znate da partner ceni i da u tome uživa, posvetite mu više pažnje, upoznajte se sa stvarima koje je mislio i osećao dok ste vi bili mentalno i emocionalno udaljeni – i to može biti sve što treba da radite, da postavljate pitanja, slušate, razumete i pokažete da je sve u redu i da nameravate da i na dalje sve bude u redu. 

Ako ste sami, suočavaćete se sa svojim osećanjima i imaćete pune ruke posla, tokom celog meseca (a sigurno i duže). Prepustite se onome što vam je Univerzum namenio i ne pokušavajte da se „držite“ i da ostavljate „dobar utisak“, jer nemate dovoljno energije za to. Ako ste ljuti, povređeni, očajni, besni, uplašeni, moraćete da prolazite kroz ta osećanja i da se nosite sa njima što bolje možete – a to ne znači da im ne dozvolite da vas savladaju, nego da ih sve priznate i prihvatite i pokušate da shvatite poruke koje vam vaša osećanja prenose. Drugi vam mogu dodatno otežati ovaj period, optužujući vas za sebičnost i nedostupnost – a ako to čine zato što ne znaju kroz šta prolazite, na vama je da im to poverite i prihvatite podršku koju možete dobiti, ili da to ignorišete i ostavite ih u uverenju da imaju prava da budu uvređeni. 

Ribe 

Osećanja su duboka, a ulozi visoki – bilo da tek započinjete odnos i bavite se postavljanjem temelja, ili ste u dugoj vezi koja se mora promeniti, ili preći na sledeći nivo, da bi mogla da opstane. Samo vi i vaš partner moćete otkriti šta tačno to za vas znači i to je tema kojom treba da se pozabavite u ovom periodu. Biće vam, osim ljubavi, potebno puno strpljenja, asertivnosti, razumevanja, samosvesti i spremnosti na kompromise, da biste se uskladili i pronašli šta je ono što vam je oboma najvažnije i zbog čega ste oboje spremni na ustupke i prilagođavanja. 

Ako ste sami, dobro ćete se zabavljati u ovom periodu – društveni život je uzbudljiv, a prijaće vam i pažnja koju ćete izazvati. Osećanja mogu biti nestabilna i smenjivati se velikom brzinom, utičući na vaše raspoloženje, a neko to može primetiti i razumeti, bolje nego što ste mislili da je moguće. Intelektualna kompatibilnost, senzitivnost i saosećanje, mogu vas privući osobi koju niste posmatrali kao potencijalnog partnera i koja može delovati na vas umirujuće i negujuće. Ne žurite da „objavite“ romantičnu priču, pustite stvari da se razvijaju svojim tokom. 

Ako vam se dopao ljubavni horoskop za februar 2023, pročitajte i naš mesečni horoskop za februar 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Comments