Vaga 

Dok se svi oko vas posvećuju svojim partnerima, ili pokušavaju nekog da se zaljube pre Dana zaljubljenih, ako ste singl možete se osećati izdvojeno od svih i želeti da se više posvetite sebi. Iskoristite vibracije ljubavi u vazduhu da se dublje povežete se svojim bićem, da negujete sebe i cenite svoju samoću, da naučite da bolje i više volite sebe. Promenljive energije vas mogu destabilizovati i možete biti u iskušenju da se upustite u avanturu – što bi moglo da vam ostavi gorak ukus u ustima i bolan trag na srcu. 

U parterskom odnosu teku med i mleko, bez ironije. Raspoloženje će biti veoma romantično oko Dana zaljubljenih, koji biste mogli da proslavite u intimnoj atmosferi. Raspoloženi ste da ugađate svom partneru, pa biste tada mogli da pripremite ukusnu večeru i poslužite je uz sveće i senzualnu muziku. Opuštena atmosfera i razigranost najbolja su odbrana od nestabilne konjukcije između Marsa i Plutona – ne dozvolite negativnim osećanjima ljubomore, posesivnosti i ogorčenja da vam pokvare doživljaj. 

Škorpija 

Druženja i susreti diktiraju tempo, koji vam sasvim odgovara. Možda osećate da nemate vremena ni da razmišljate, ali nemojte propustiti ni jednu priliku – žurke i okupljanja mogu doneti susret sa nekim novim, ko će probuditi vaše interesovanje. Ako je fizička privlačnost do sada bila odlučujuća, sada će to biti susret umova, kroz koji će vas romantična osećanja nežno zagrliti. Ovo može biti nešto što neće sagoreti u naletu strasti, već će pokazati dugoročne kvalitete koji istrajavaju. 

U partnerskim odnosima se može pojaviti uznemirujuća napetost, koja ne jenjava. Pažljivo posmatrajte i analizirajte svoje misli i osećanja, kao i postupke partnera i birajte reči, ako rešite da ga suočite sa nečim što ne možete i ne želite da tolerišete. Spremni ste da napravite pravu vrstu promene i pronađete rešenja, a način na koji partner prihvata vaš „mirovni sporazum“ može biti ključan. Ako ne nalazite ono što vam je potrebno u partnerstvu, možda je vreme da se povučete – utehu ćete pronaći u krugu porodice i prijatelja. 

Strelac 

Ako ste sami, planetarni uticaji mogu promovisati povezivanje sa bivšom ljubavlju – za divno čudo, ova varijanta se može pokazati prilično uspešnom. Vreme koje je prošlo, donelo je nova iskustva, više zrelosti i veću nežnost, a sa nekim koga poznajete možete biti opušteni i otvoreni od početka. Ako se ne pojavi neko iz prošlosti, može se pojaviti nova osoba, sa kojom ćete imati prlike da odigrate i razrešite negativne obrasce razmišljanja i ponašanja koji su doveli do propasti prethodne veze. 

U partnerskim odnosima bićete podstaknuti da ugađate partneru na sve načine. Dobar je osećaj raditi nešto što vašu voljenu osobu usrećuje, ali ne morate biti ekstravagantni i teatralni. Intimna večera kod kuće, može vam doneti više prijatnosti i povezanosti nego izlazak u luksuzan restoran na Dan zaljubljenih. Kada nestabilne energije počnu da se sukobljavaju u astralnom prostoru, ne dozvolite da vas haos ponese. Ostanite smireni i ne svahtajte suviše ozbiljno svoje (ne)raspoloženje.


Jarac 

Planeta ljubavi, Venra, je u vašem znaku i možete očekivati da će vaši standardi postati određeniji i veći. Ostanite realni, ipak, kako ne biste postali previše zahtevni i propustili neke kvalitetne mogućnosti zbog svojih previsokih očekivanja. Budite šarmantni, ljubazni i prijatni i ne propustite priliku da pokažete svoju inteligenciju – osoba koju tražite mora vam ponuditi mentalni izazov, to je uslov od koga ne treba da odstupate. 

U partnerskim odnosima osećanja su na površini prilično nestabilnih i mešovitih energija. Ako je isplivao neki „mulj“ iz prošlosti, možete ga izbaciti iz svog odnosa na elegantan i suzdržan način, bez mnogo udubljivanja koje mogu dovesti do razmirica. Ipak, možda nećete moći da izbegnete sukob oko nečega u peridou poravnanja Marsa i Plutona sredinom meseca, makar to bio način na koji želite da obeležite Dan zaljubljenih. Bolje da se sukobite zbog troškova luksuznog izlaska i prednosti romantične večeri kod kuće, nego zbog nečeg ozbiljnijeg. 

Vodolija 

Mogli biste da budete neumoljivi u načinu na koji sledite svoje želje, zahvaljujući konjukciji Marsa i Plutona u svom znaku. Neko može biti impresioniran vašom upornošću, ali za nekog to može biti crvena zastava. Kada se Venra i Uran poravnaju 17. i 18. februara, nećete morati toliko da se trudite da nekome pokažete svoju vrednost i očarate ga. Avanturistički sastanak bi mogao ispasti super uzbudljiv – možete sresti nekog ko će vam obnoviti veru u ljubav. 

Ako su stvari između vas i vašeg partnera dostigle kritičnu tačku, vaša veza može proći kroz promenu – a to ne mora biti prekid. Na ličnom nivou, možete imati neke duhovne uvide i otkrića koja će vam promeniti ideje o ljubavi i životu. Otvorenim razgovorom sa voljenom osobom možete napraviti velike pomake i uvesti željene promene. Svest o tome šta vam je potrebno u vezi, pomoći će vam da postavite realne standarde, koji će se pokazati dostižni i ostvarivi. Možete početi da gledate partnera drugim očima, kao da vidite novu osobu, ali promena je još veća u vama! Vibracija se značajno menja kada Venera uđe u znak Vodolije 16. februara, a to podržava korenite lične promene. 

Ribe 

Društvena sezona je u punom jeku sa Venerom u vašoj kući zajednice – iskoristite prilike za druženja i izlaske, da upoznate nove ljude. Neko će vas možda smatrati neverovatno intrigantnom i posebnom osobom, kada se Venera sinhronizuje sa Neptunom u vašem znaku, od 12. do 14. februara. Ako se neko može zaljubiti na Dan zaljubljenih (i uzimati ga kao godišnjicu veze, godinama kasnije) to ste vi, Ribe! 

Vaši odnosi će biti harmonični i obećavajući, a komunikacija posebno otvorena i iskrena. U ovom periodu možete rešiti stare probleme i nesuglasice i povećati razumevanje i bliskost, naročito ako su u pitanju ljubomora i ogorčenje. Strast se može rasplamsati i osvežiti vašu vezu kada nastupi konjukcija Venere i Marsa od 21. do 23. februara. I dok je u ovom periodu većina znakova iritirana i podstaknuta na razmirice, vi ćete voditi ljubav – a ne rat!

Ako vam se dopao ljubavni horoskop za februar 2024, pročitajte i naš mesečni horoskop za februar 2024.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Comments