Vaga

Vodite računa o tome kako reagujete i šta govorite, čak i ako drugi oko vas ne vode računa i govore šta im padne na pamet. Vi ste sposobni da uzvratite tako da vaše reči ostave trajne ožiljke, zato dobro razmislite pre nego što nekome kažete nešto (čak i ako samo govorite o sebi). U ovom periodu ćete često biti zabrinuti i napeti, a potrebno vam je da budete u miru sa sobom i svojim idejama, da biste lakše doneli važne odluke. 

Energija Venere u Vodoliji animira oblast vašeg ljubavnom životu, ispunjavajući je svojim blagodatima – inspirisani ste i inventivni, stremite ka genijalnosti i u ovom stanju uma, vaši odnosi izlaze iz inercije i izolacije. U partnerskom odnosu biste mogli da postignete pomak ka dubljoj povezanosti i poverenju, kroz neke zajedničke projekte i aktivnosti, u kojima ćete oboje uživati. 

Ako ste sami, možete upoznati različite osobe u neočekivanim okolnostima – magija može delovati na više načina, pa zato pokušajte da ostanete stabilni i da posmatrate smenjivanje i intenzitet probuđenih enegija što je moguće objektivnije. Neko može pokazati strastveno interesovanje za vas, koje će vam se učiniti suviše prozaično i bez one duhovne tananosti koju želite da sa nekim uspostavite, a istovremeno se možete i sami naći u takvoj poziciji. Možete biti prilično zaneti nekom osobom i pri tom verovati da joj šaljete baš te takve tanane signale, a ona vas može ignorisati (jer vas smatra suviše prozaičnom), što vas može navesti da konkretizujete svoje napore i dovedete sebe u zaista bizarnu situaciju. Ako ne znate kako da se postavite, pitajte prijatelje – a zatim ih poslušajte. 

Škorpija

Duži period potiskivanja osećanja stigao je na naplatu – osećanja počinju da izbijaju na površinu i gotovo da ne možete da ih kontrolišete. Iskoristite „popuštanje brane“ da stvorite i održite atmosferu iskrenosti i poverenja, kako sa bliskim ljudima oko sebe, tako i sami sa sobom. Preispitajte sebe i napravite uvide u to šta želite, u vezi i nezavisno od veze. Obavestite svoje bližnje o tome kako se osećate i šta proživljavate i uključite ih u razmenu osećanja (u cilju sopstvenog blagostanja). 

U partnerskim odnosima možete iskusiti smetnje, nesporazume i blokade svih vrsta. Sve što je išlo glatko i bilo dobro, može se iskomplikovati i krenuti nizbrdo. Shvatite ovaj period kako iskušavanje vašeg strpljenja i pokušajte da se ne uključujete, koliko god partner pritiskao vaše okidače. Vaše specifično raspoloženje i uvidi, u ovom trenutku podrivaju vašu stabilnost, ali i to je iskušenje – da izražavate svoja osećanja, a da ne izgubite kontrolu i pobesnite, kao i da ne pokušate da ih potisnete, samo zato što su uznemirujuća. Mir i harmonija vraćaju se krajem meseca – samo izdržite! 

Budite oprezni kod upoznavanja novih osoba – vaše rasuđivanje i percepcija zamagljeni su vašim osećanjima i lako vam se može približiti neko ko će vas povrediti, ili na neki način iskoristiti. Osim toga, primetićete da nemate strpljenja sa ljudima koji nisu dovoljno vispreni, nisu na vašoj frekvenciji i ne razumeju vas bez mnogo reči. U ovom periodu radije se posvetite osnaživanju drugih bliskih odnosa u svom životu, druženju sa prijateljima i članovima porodice, a pre svega dubljem povezivanju sa sobom. 

Strelac

Ovog meseca možete doživeti snažne emocionalne fluktuacije na skali od duboke tuge do euforične sreće, zbog čega ćete se ponašati preterano sentimentalno, ali sa druge strane, i vaša empatija će biti življa i snažnija. Umesto da pokušavate da suzdržite svoje neodoljive emocije, posmatrajte ih i napravite napor da identifikujete njihov izvor. Dozvolite sebi potpunu iskrenost i shvatite da je potiskivanje emocija uvek štetno. Drugi će reagovati na vaše čudno ponašanje, a ako vas to frustrira, uzmite više vremena za sebe i udaljite se od haosa tako što ćete čitati, meditirati, svirati…

Suptilne, kao i snažne promene koje osećate u sebi, podstiču vaše angažovanje u ljubavi – želećete da udovoljite partneru i pružite mu sve što je u vašoj moći i sve što želi od vas, da bi ga usrećili. Međutim, partner može biti sumnjičav zbog vaše preterane, a možda i neželjene pažnje, koja ne dolazi u trenutku kada je njemu potrebna, nego kada ste raspoloženi da je pružite. Pokušajte da razumete poziciju i osećanja svog partnera, kao i izvestan nivo njegovog ogorčenja – niste uvek bili tu za njega, a i ne bi mogao da kaže da ste nesebični (osim kad vam to zbog nekih ličnih motiva ide u prilog). Uvažite njegove primedbe i otklonite sumnju. 

Izuzetna planetarna konfiguracija podržava povoljne okolnosti za upoznavanje nekog posebnog. Klima poverenja i saučesništva može se veoma brzo uspostaviti – zadržite smirenu komunikaciju i neopterećujuću atmosferu, kako bi se kontakt nastavio i razvijao. Želja za posvećenošću budi se polako i ne pokušavajte da uvučete drugu osobu u svoj emotivni vrtlog, da je ne biste uplašili i obeshrabrili. 

Jarac

Biće vam teško da održite pozitivno raspoloženje tokom januara. Briga je u vašoj glavi –  emocionalna distanca od nekog ko vam je blizak, može dovesti do nestabilnosti i tmurnog raspoloženja. Možda će vam prijati porodična okupljanja, da vam skrenu pažnju i pomognu da malo „izađete iz glave“, a ova energija će se zadržati do kraja meseca, posle čega sredi razvedravanje. 

U partnerskim odnosima stvari su već dugo na „mrtvoj tački“, a ako nekuda krenu, bojite se da će krenuti u propast, dok istovremeno pomišljate da to možda i treba da se desi. Nervozni ste, jer ne znate šta želite, ni šta da očekujete od partnera (čini vam se da uopšte više nemate šta da očekujete). Govorite ono što mislite, a partner se oseća onesposobljeno i bolesno – razmena minimalna i gruba vožnja na svim frontovima kao da se nikada neće završiti. Ali neprijatnosti prestaju i osećanja se stabilizju krajem meseca, a razumevanje se ponovo javlja. Sačekatje povoljan uticaj Venere koji donosi olakšanje i opraštanje. 

Ni samim Jarčevima nije ništa jednostavnije – iako imaju mogućnost da upoznaju zanimljive osobe, ništa se neće spontano odvijati bez ikakvih prepreka. Možda ćete sa nekim novim morati da pravite kompromise već u samom startu, a to vam se neće dopasti. Zadržite izvesnu distancu dok ovaj period ne prođe i držite se tradicionalnog dejtinga – izlasci, razgovor i upoznavanje, pre nego što odlučite da li želite da uđete u vezu sa osobom sa kojom se viđate. 

Vodolija

Mnogo toga ćete imati na umu, bićete posvećeni svom duhovnom blagostanju, kao i svom mentalnom zdravlju – najzad ste ušli u ozbiljan odnos sa sobom i učite kako da volite sebe. Za vas to može biti vreme usamljenosti, provedeno u razmišljanju i preispitivanju, dok praktikujete sve oblike brige o sebi. Važno je da držite svoje emocije pod kontrolom, da se osećate stabilno i da date sebi vremena za odmor. 

U partnerskim odnosima, Mars preovladava i donosi snažnu energiju, koja razbija rutinu i razoružava vas. Iako niste naročito strastveno raspoloženi, ne želite da uzmaknete i ostavite partnera sa osećanjem usamljenosti i izneverenosti i shvatate da u ovakvoj atmosferi otkrivate i dajete najbolje od sebe. Prihvatate neka ograničenja i krećete se unutar njih sa lakoćom i elegancijom – partner će to umeti da ceni i da vas podrži, kada vam podrška (uskoro) bude bila potrebna. 

Marsova energija samim Vodolijama može doneti tokom januara iznenadnu ljubav – gotovo na prvi pogled. Neko bi mogao da vas iznenadi svojim originalnim načinom razmišljanja, ali međusobna fascinacija neće biti dovoljna. Moraćete da se potrudite, da izađete u susret drugoj osobi i pokažete joj da vam je stalo i da ste spremni da se prilagođavate. Suviše za vas? Obično jeste, ali sada biste mogli da budete zaiste uključeni. 

Ribe

Osećate povećanje samopouzdanja i hrabrosti i imate priliku da ispravite greške koje ste nedavno napravili, pre nego što krenete u nešto sa žarom koji će ohrabriti i inspirisati druge. Izrazite zahvalnost svima koji vas podržavaju!

U partnerskim odnosima osećate zastoj i pitate se hoće li preći u regresiju? Imate problema da izrazite svoja osećanja, a partner vas ne ohrabruje u tom smislu. Možda ćete provesti u tom „loncu“ kuvajući se na tihoj vatri neizvesnosti celog meseca, dok na kraju januara stvari napokon ne krenu u ispravnom smeru. Dotle ćete shvatiti šta želite, a šta ne želite, jer ćete imati dosta vremena da preispitate svoja osećanja i svoju poziciju. 

Ako ste sami, znajte da imate šanse da napravite sve promene koje želite i da možete krenuti putem emocionalnog zbližavanja i romanse – ono što ste zamišljali i o čemu ste maštali, postaje moguće. Kosmički portali se otvaraju i prava vrsta energije se pokreće u vama i privlači pravu vrstu osobe. Takođe, to može da znači da će neko, koga dugo poznajete i prema njemu gajite osećanja, najzad postati više nego dostupan i pokazati interesovanje, koje do sada nije ispoljavao. 

Ako vam se dopao ljubavni horoskop za januar 2023, pročitajte i naš mesečni horoskop za januar 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Comments