Saznajte ljubavni horoskop za jun 2024. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

Mars boravi u Ovnu do 10. juna, podižući energiju i želju da upoznate nove ljude, dok prijateljski aspekti Sunca i Venere početkom juna unose toplinu uz komunikaciju i druženje. Izađite i uživajte!  Mesec boravi u vašem znaku od 1. do 3. juna i pojačava vašu harizmu – prosto ste nezaustavljivi na romantičnom planu, a to znači da možete upasti u avanture (koje vam mogu prijati, ili za koje niste spremni – vi najbolje možete da procenite), a može i pojačati zadovoljstvo koje osećate u druženju i flertovanju (što vam može biti dovoljno). Tokom druge polovine meseca možete iskusiti neke poteškoće, zbog težih planetarnih aspekata. Zvezde savetuju da se u tom periodu primirite, dok se planetarna energija ne promeni. 

U partnerskim odnosima ovo je period pažljivog promišljanja o svojim osećanjima – budite realni u samoposmatranju i procenjivanju svojih osećanja i odnosa. Možda ćete imati potrebu da nešto što vam smeta iskomunicirate sa partnerom – učinite to smireno i bez prebacivanja. Od najveće je važnosti da ostanete smireni i da stabilizujete osećanja, kako biste mogli da napravite dogovore i kompromise koji odgovaraju i vama i partneru. 

Bik 

Senzualni Bikovi će posebno uživati kad se Mars useli u njihovu prvu kuću 10. juna – uz mnogo vatrene energije, mogli biste da se nađete u pravoj emocionalnoj oluji! Ipak, vi ćete uživati u burnim osećanjima, a planetarni uticaji sredinom meseca donose mnogo prilika za druženje i flert, što može prerasti u romantičan odnos. Krajem meseca, vaša intuicija će biti pojačana, energija topla, sjajna i smirena, što vam može doneti otvoreno divljenje, komplimente i interesovanje koje će vam izuzetno prijati. 

Ako ste do sada nešto prećutkivali partneru i borili se sa određenim osećanjima, sa kojima ste hteli sami da izađete na kraj, početkom juna postaje jasno da morate uključiti partnera u vaša proživljavanja, jer je velikim delom odgovoran za to kako se osećate. Suočavanje može biti bolno i uznemirujuće, zato se trudite da vodite razgovore mirnim tonom i da se suzdržite od izliva osećanja. Zajedno preispitajte međusobne obrasce ponašanja koji dovode do stvaranja tenzija – to su situacije koje se ponavljaju i u kojima se uvek osećate na isti način. Kad osvestite ta ponašanja, moći ćete da povedete računa, svesno prevaziđete obrasce i poboljšate svoj odnos. 

Blizanci 

Polovinom juna planetarni uticaji (Venera i Merkur u vašem znaku) podržavaju ne samo društvenost, već i visok nivo društvenih događanja. Isplanirajte glamurozni sastanak i blistajte u svom punom sjaju! U drugoj polovini meseca ćete moći da radite na povećanju svog samopoštovanja i preispitivanju prioriteta – kada stavite sebe i svoje emocionalne potrebe na prvo mesto, videćete kako vaša moć i uticaj raste. Jupiter je uz vas (u Blizancima!) i poziva vas na saradnju, na putu manifestovanja pozitivnijeg razmišljanja kroz proširivanje vašeg društvenog kruga, što je ujedno i proširivanje mogućnosti za ljubav i romansu. 

U partnerskim odnosima možete biti skloniji sukobima nego inače, jer energija Marsa podstiče vaše sklonosti ka dominaciji – želite da sve bude pod vašom kontrolom i da se odvija pod vašim uslovima, ali za stabilan i harmoničan odnos, morate napraviti neke ustupke i kompromise. Partner ne može da zadovolji sve vaše želje i emocionalne potrebe – potražite zdrav izlaz u kreativnim aktivnostima, razmenu sa bliskim prijateljima od poverenja, zabavnim sadržajima i opuštanju. Prijaće vam promena okruženja – otputujte negde za vikend ili napravite jednodnevni izlet, kako biste promenili energiju i stekli više mentalne jasnoće i emocionalne smirenosti. 

Rak

Sa Venerom i Merkurom u vašem znaku od 18. juna, pozornica je spremna za finu romansu, a Sunce im se pridružuje 21. juna i pojačava postavku. Obavezno izađite negde i maksimalno iskoristite prednosti koje vam ova planetarna grupa daje – sijate inteligencijom, duhovitošću i šarmom i dobrodošli ste u svakom društvu. Uticaj punog Meseca, vašeg vladara, od 22. juna osvetljava romantična pitanja iz prošlosti i do kraja meseca se može desiti da se ponovo povežete sa starom ljubavlju. To može biti samo razgovor koji donosi odgovore na pitanja koja nikada niste imali prilike da postavite, ali zatvaranje može doći i kroz buđenje stare romanse. 

U partnerskom odnosu, planetarni uticaji vas podstiču da podelite svoja osećanja i poverite se partneru. Ako želite da napravite promene u svom ličnom životu, one će svakako uticati na vašu vezu, a ako želite promene u odnosu – podstaknite ih primerom. U oba slučaja, budite promena koju želite da postignete, savetuju zvezde. Ako želite više nežnosti i prisnosti, budite nežniji i prisniji, ako vam nedostaje više intelektualne razmene, predložite sadržaje koji će zainteresovati partnera i inicirajte razgovore o njima. Ako želite više prostora za sebe, dajte partneru više prostora i samostalnog vremena partneru…

Lav

Sa Venerom u vašoj dvanaestoj kući tajni, mogli biste u drugoj polovini juna osećati želju da pobegnete na usamljeno mesto. Ako imate tajnu koju želite da sačuvate, budite veoma oprezni sa poveravanjem, na koje vas komunikativni Merkur podstiče. Možda želite da podelite sa prijateljima nešto što se dešava u vašem životu, ali nije svako u stanju da shvati važnost tajnovitosti (oko nečega što on sam ne bi pokušavao da sačuva u tajnosti). Pun Mesec u Jarcu, 22. juna svakako osvetljava stvari i otkriva probleme – bilo da oni nastaju zbog čuvanja ili nečuvanja tajne. 

Planetarni uticaji donose veću odlučnost i samopouzdanje u pristupu ljubavnim pitanjima u partnerskom odnosu. U ovom periodu možete razviti dublja osećanja i preuzeti više odgovornosti za zrelost i stabilnost veze. Ako ostanete strpljivi i posvećeni, naučićete mnogo o sebi i proširićete perspektivu i shvatanje ljubavi, razmene i podrške. Biće momenata kada vaša vatrena osećanja traže izlaz kroz divlje i neobuzdano ispoljavanje – partner već poznaje ovaj aspekt vaše ličnosti, ali postarajte se da ga umirite i da se izvinite ako je potrebno. 

Devica 

Kada se Sunce spoji sa Merkurom i Venerom u prijateljskom znaku Raka 21. juna, probudiće vam želju da izađete, da se pokažete i da ponovo budete svoji – imali ste težak period sa toliko planeta van vašeg sunčanog aspekta nekoliko nedelja zaredom. Dakle, kada vam pun Mesec u Jarcu 22. juna priredi prijateljski trigon, baš kao što vam Sunce u Raku šalje sekstil podrške, zašto ne biste organizovali zabavu povodom letnjeg solsticija, i okupili svoje nadraže prijatelje? Uhvatite zalet i započnite leto podržani energijom Merkura, koja vas dodatno čini komunikativnim i živahnim! 

Energija ovog perioda može doneti preplavljujuća osećanja – posmatrajte ih objektivno i analizirajte pažljivo. Slušajte svoje unutrašnje ja, ali pažljivo slušajte i onog za koga verujete da ima ulogu u vašoj sudbini. Partnerski odnosi su na ispitu i tokom juna se mogu izbalansirati, uz pažljiva prilagođavanja i kompromise, a mogu se i prekinuti. Šta god da se dešava biće dobro za vas, ukoliko ostanete strpljivi, neposredni i jasni u komunikaciji i spremni da se zauzmete za ispunjavanje svojih želja i potreba. 

Comments