Vaga 

Zauzeti ste i angažovani na poslovnom i društvenom planu, a ako u tome možete da sarađujete sa partnerom, da ga uključite i budete sigurni u njegovu podršku, to će osnažiti vaše odnose. Najbolji ste kad nastupate timski i kada se udružite u rešavanju problema, dogovoru oko toga kakav stav neko od vas dvoje treba da zauzme prema nekom trećem. Ukoliko se ukaže prilika i za učešće u društvenim događanjima u kojima oboje uživate, zajednički provod će pokrenuti vašu energiju na pravi način. 

Slobodne Vage takođe imaju šanse da se emotivno angažuju kroz poslovne i društvene događaje. Možete biti upućeni na saradnju sa nekom osobom koja će osvojiti vaše simpatije, ili vam se može obratiti neko kome treba vaša pomoć i intervencija u oblasti kojom se bavite. Veće su šanse da je to neko iz vašeg kruga poznanika, nego neka nova osoba. Uglavnom, lepo i korisno se lako spajaju tokom marta i vi ste živahni i puni entuzijazma, što vam povećava i umnožava šanse da nekog očarate i dobijete pažnju i poštovanje koje zaslužujete. 

Škorpija 

Svaki problem i prepreku možete rešiti zajedno sa partnerom, a za to je najvažnija komunikacija. Čak i ukoliko ste zakasnili da poverite partneru svoje brige i probleme, jer ste hteli da ih rešite sami, da ga ne zamarate i ne uplićete, potrebno je da mu se poverite i tražite njegovu pomoć (i prihvatite kritiku). Takođe, može se desiti da se vama partner obrati na isti način – sa zakasnelom molbom za razumevanje, pomoć i podršku. Nema mesta ljutnji i strogosti, to je samo prilika da još jednom potvrdite da ste zajedno jači i bolji u svemu. 

Slobodne Škorpije će morati da rešavaju nesporazume u bliskom krugu ljudi, u porodici ili sa prijateljima. Vaš ljubavni život obuhvata mnoge bliske odnose, sa osetiljivom ravnotežom i dinamikom. Možete otkriti da neko koga ste smatrali prijateljem, ili samo “osobom iz društva” gaji prema vama osećanja, koja nema smelosti da izrazi. Znaćete po napetosti koju druga osoba izražava, pa ćete biti u situaciji da joj olakšate. Budite otvoreni – ako ste zainteresovani, preuzmite inicijativu, ako niste, ne podgrevajte nečije nade. 

Strelac 

Vi ste otvoreni, direktni i iskreni i navikli ste da budete u pravu. A partner je navikao na taj vaš stav, samo što u ovom periodu stvari neće funkcionisati kako ste navikli. Partner se može udaljiti od vas i što ga više gnjavite da otkrijete šta se događa, to će se više zatvarati. Možete se naći u zaista frustrirajućoj situaciji, jer ne podnosite da ne znate na čemu ste (i verujete da partner uvek zna na čemu je sa vama). Ovo je ispit strpljenja i lekcija iz poštovanja privatnosti – ako nasrćete na partnera i insistirate na otvorenosti, nećete ništa postići. Ako se povučete (bez uvređenosti i ultimatuma), partner će sam inicirati razgovor kad bude spreman. 

Slobodni Strelci ciljaju visoko i daleko. U blizi ni i nema mete ka kojoj biste upravili svoje misli i osećanja. Osećate se sputano i želite da iskažete svoju širinu, toplinu i emotivno bogatstvo, ali kao da nema nikog ko bi vas razumeo i sa kim biste mogli da podelite svoj unutrašnji život onako kako želite. U procesu ste bitnih ličnih transformacija, pa je najbolje da se bavite preispitivanjem, uvidima i ličnim razvojem na svim poljima. Emotivna jasnoća će doći kad neke stvari shvatite i razrešite sami sa sobom. 

Jarac 

Jarčevima u partnerskim odnosima zvezde savetuju da se udvaraju svojim partnerima, da se potrude i da se ponašaju romantično i zavodnički. Potrebno vam je da pokrenete energiju koja se uspavala među vama, zbog čega ste često nezadovoljni. Ako ste se zainatili i čekate da partner nešto uradi, jer smatrate da ste vi i više nego dovoljno uložili u vaš odnos, jedino što ćete dobiti jeste još nezadovoljstva i još razloga da kritikujete partnera. Ostavite se toga i poduhvatite se ljubavne igre – uživaćete u tome, a partner će reagovati sa zahvalnošću i toplinom. 

Slobodni Jarčevi su puni energije i više nego spremni za emotivne doživljaje. Međutim, vaši standardi su visoki i vi nemate ni strpljenja, ni interesovanja za površne odnose i avanture, a to će biti ono što se u izobilju nudi u ovom periodu. Ostanite distancirani – ili se uključite, kako god procenite da je bolje za vas. Ali nemojte očekivati da nešto značajno proizađe iz polovičnih odnosa sa površnim osobama, koje nisu spremne da se obavežu i preuzmu odgovornost učešća u emotivnom odnosu, kao što ste vi spremni. 

Vodolija 

Vodolije se u partnerskim odnosima mogu naći na ispitu lojalnosti. Prezirete dvostruki život, avanture i neverstva, ali možete se naći u situaciji da svi vaši moralni stavovi budu poljuljani. Tako se oseća svako ko smatra da je zaštićen od zaljubljenosti, samo zato jer je posvećen partneru i jer je odlučio da bude veran i privržen. Osećanja umeju da se otmu kontroli, a vi možete ostati zbunjeni i zaprepašćeni što se vama događa tako nešto. Pa, shvatite to kao ono što jeste – iskušenje. Koje treba da vas nauči da ne prezirete i ne osuđujete ljudske slabosti. 

Slobodne Vodolije će biti usredsređene na prijatelje i porodicu. Vaša sposobnost manipulacije doći će do izražaja u situacijama kada vam je potrebna neka usluga ili pomoć prijatelja. Vi znate da bi vam oni izašli u susret i na najmanji nagoveštaj da su vam potrebni, ali prosto uživate u tome da koristite svoju sposobnost analiziranja, svoju intuiciju u proceni pravog trenutka da svoje zahteve iznesete tako da vam blisku ljudi sami nude pomoć i skaču da vam reše probleme, iako to niste ni tražili. Nije samo astrologija ta koja vas razotkriva – može se desiti da osoba čije “prekidače” tako vešto pritiskate tačno zna šta radite i da vam to stavi do znanja, tako da ostanete zatečeni. 

Ribe 

U partnerksim odnosima možete postići ne samo skladan period, već značajan pomak u odnosima, ka onoj dubini bliskosti i razumevanja, kojoj ste uvek težili. To zavisi od toga koliko ste spremni da analizirate sebe, da razotkrivate svoje obrasce i da ih prevazilazite. Ako jeste, partner će vam u tome pomoći, jer on se već dugo suočava sa destruktivnim dejstvom tih vaših obrazaca ponašanja i priželjkuje da najzad shvatite koliko sami sebe sputavate i sami stvarate nepotreban pritisak, dramu i sumnje. 

Slobodne Ribe su prosto provodnik dobrih vibracija u ovom periodu – svi vam upućuju komplimente, primećujući kako zračite (lepotom, privlačnošću, pozitivnošću, radošću), a vama prija pažnja koju izazivate. Zadržite se na tome i nemojte se bacati u naručje onom ko vam uputi najkreativniji kompliment. Ta dobra energija traži od vas da osvestite svoju sposobnost da budete srećni sami sa sobom, da se osećate dobro u svojoj koži, da osnažite samopouzdanje i da odbacite neke modele ponašanja koji vas sputavaju i koji vam zagoračavaju život i kvare sve bliske odnose. Možete osvojiti trajnu stabilnost, koja neće biti narušena budućim padovima i problemima, već će vam pomoći da se sa njima suočavate na pravi način.

Naslovna fotografija: instagram.com/kattya_lisa

Brankica Milošević

Comments