Ovan

Pažljivo slušajte svoje srce i budite objektivni. Da li je to što osećate strast, ili imate dublja osećanja prema određenoj osobi? Ako vam trenutni naboj ili ljutnja na partnera zamagljuje razum, razmislite o tome da li ste možda ipak više ljuti na sebe i zašto, koja su to očekivanja koja vam se nisu ispunila? A zatim budite potpuno pošteni – da li su vaša očekivanja bila realna i da li ste ih ikada izrazili jasno i nedvosmisleno kao svoju želju ili potrebu u partnerskom odnosu? Postavljanje granica je vaša lekcija za ovaj period, bilo da ste u površnoj ili ozbiljnoj vezi, ili ste još uvek sami – svaka emotivna interakcija se računa.

Bik

Buran i strastven period i dalje traje – puni ste ljubavi na svim nivoima i u svim bliskim odnosima, pa će se vaš entuzijazam i energičnost manifestovati kroz prijatna i zanimljiva druženja, romantične avanture, duboko razumevanje bliskih osoba i podršku koju im pružate u svakom trenutku, nalete strasti prema partneru, eksplozivna zaljubljivanja… Igrajte se i uživajte – i vodite računa da nekog ne povredite, neka vam mera u svemu bude vaša inteligencija i objektivnost. Ponekad veće ispunjenje donosi uživanje u komplimentima i flertu, nego neko dublje zbližavanje, a vama i ne treba ispunjenje, jer ste puni – i rado dajete svoju pažnju, ljubav i podršku svima oko sebe. Ne trošite se na one koji to ne cene.

Blizanci

U vašim odnosima, postojećim i potencijalnim, postoji nešto vrlo čvrsto, ovozemaljsko i svakodnevno, što vam pomaže da se lakše snađete tamo gde se inače ne snalazite. Ali čim se osetite malo sigurnije i stabilnije, dolazite do dubljeg razumevanja, prodirete ispod ovozemaljske postavke, razloga i merila i shvatate da je posvećenost nešto mnogo dublje i drugačije od onog što ste mislili da jeste. Partnerski odnosi mogu doživeti uzlet zbog vaše otvorenosti uma ka novim spoznajama, ali se mogu i potpuno urušiti. Ali ovo bi moglo da bude podsticajno i važno ako ste sami – možete sresti nekog sa kim ćete od početka imati bolju i dublju komunikaciju, nego da ste tu osobu upoznali pre mesec dana.

Rak

Ljubavni odnosi traže uzajamnost, pa ćete u ovom periodu svoditi račune o tome koliko ste uložili, a koliko dobili zauzvrat. Ako pošteno sravnjujete kolone davanja i primanja, otkrićete da niste ostali uskraćeni i da izvesna ravnoteža postoji – možda niste najviše dobili tamo gde ste najviše dali, ali ste u nekim odnosima sigurno dobili mnogo više nego što ste pružili. U aktuelnom partnerskom odnosu ova potreba za ravnopravnošću i uzajamnošću može uzburkati strasti i podići prašinu, ali ne odustajte – sada možete postaviti granice i dobiti ono na čemu insistirate. Ako ste sami, biće vam jasnije kako treba da pristupite građenju odnosa u budućnosti, da biste od početka ustanovili tu zdravu uzajamnost.

Lav

Vrlo buran period za vas! Ako ste u partnerskim odnosima, bićete u iskušenju (i to ne jednom) da sebi dopustite avanturu, a razmišljaćete i o tome koliko vas veza sputava i da zaslužujete slobodu i privatnost. Budite svesni da su to samo izgovori da zaobiđete odgovornost koju nosite za svoj odnos. Ako imate probleme u vezi, ovako ih nećete rešiti i vi to znate. Ukoliko ste sami, može vam se desiti da se upletete u odnos sa osobom koja je zauzeta – neka vrsta tajne i trougla, obeležava ovaj period za Lavove. Razmotrite svoja osećanja i izrazite ih, tako ćete pre saznati na čemu ste i šta možete da očekujete od druge osobe. 

Devica 

Na ljubavnom planu dobri izgledi za usamljene Device – možete na konvencionalan način upoznati vrlo zanimljivu i nekonvencionalnu osobu, koja će vam proširiti vidike i pokrenuti vas na sve načine. Ostanite otvorenog uma i srca i ne analizirajte ono što vam se događa – ne distancirajte se. U partnerskim odnosima može doći do nekontrolisanih izliva osećanja, a ona se mogu kretati od ljutnje i besa do opraštanja i zahvalnosti. Biće vam potrebnije da razumete sebe nego partnera, pa zato usmerite svetlost svog analitičkog uma na svoje reakcije i ponašanja, kako biste prepoznali destruktivne obrasce. 

Comments