Kada je rashlađeni alkohol počeo da struji krvotokom, jezici si progovorili jezikom frustracija. Mala grupa devojaka okupljena oko stola otvarala je bujicu PMS simptoma. Jadale su se jedna drugoj deleći suze i smeh, hranu i piće, i jastučiće za sedenje. Pričale su o problemima koji su im život činili toliko zabavnim i napornim.

Dok je nečiji monolog tražio rečenicu za kraj izlaganja, za to vreme je vesela, brbljiva devojka čitala vesti iz šou biznisa na Internetu. Glasnim, uzvičnim komentarom prekida ozbiljnost ispovedanja. Komentar se odnosio na nekog holivudskog predstavnika, kog su fotografisali krišom dok se odmarao na nekoj obali.

“Jeb’o te, vidite ovo!“ – trkom dotrčaše i radoznalo uputiše poglede ka ekranu laptopa.

“Šta?“ – pitale su.

“Vidite ga! To je frajer! A mi se ovde opterećujemo maminim sinovima!“

223 Ljubavni tepih

Prstom je pokazivala na fotografiju zgodnog muškarca; krupnog, tamnoputog i razvijenih ramena. Ali njen fokus se ipak odnosio na njegove malje po grudima. Istina, imao je tu muževnost kako na licu, tako i na grudima, koje su pucale od snage.

Želela je da skrene s teme i oraspoloži prijateljice, ali i da iskoristi priliku kada nema nepoželjnih ušiju i besramno progovori o svojim fantazijama, fantazijama žene koja trenutno traga za emotivnim osloncem. Prihvatile su to, pronalazeći se u tim težnjama i potrebi da prekrše pravilnik za dame.

Grohotan smeh opustio im je mišiće uma i skinuo katance sa usana.

“Dlaka je bitna, razumete? Ne valja kad je ima mnogo, uf, ne, nikako, ali ne valja ni kad je nema uopšte! ‘Ajde reci ti, je l’ ti bitno?” – obraćala se prijateljici.

Ozbiljnost njenog lica i neodložne polemike zasmejavale su je još više. Kikotale su se stidljivo i ismevale sebe u neugodnoj situaciji, pokazujući slaganje.

Maljavost kod muškarca je predstavljalo pokretač teme, tako su tragale za informacijama u cilju da potvrde sumnje. Koliko je to uopšte bitno? I zašto sve češće viđaju pripadnike jačeg pola u salonima za ulepšavanje?

Čitajući sadržaje na Internetu saznaju da su neka istraživana pokazala da žene koje uzbuđuju maljivi muškarci zapravo razumeju njihovu prirodnost. Psihijatri to ocenjuju kao jasnu podeljenost na polove, a devojke su samo primetile da su današnji muškarci počeli da liče na njih.

Gotovo deceniju unazad, sve što se moglo videti kako na modnim pistama tako i u svakodnevnom kretanju jesu uglađeni, izdepilirani muškarci. Kako se čini, većini žena je ovakav izgled modernih muškaraca – metroseksualaca – neprihvatljiv. To se može primetiti i u poslednje vreme, jer je vidljivo da se maljavi i mišićavi muškarci polako vraćaju.

Ranije je vladalo mišljenje da su maljavi muškarci izuzetno privlačni ženama u seksualnom pogledu. Ili to nikad nije ni prestajalo biti seksi, već su to neki trendovi koji se uporno nameću?

U jednom od istraživanja koje je nedavno sprovedeno, došlo se do zaključka da žene više privlače ovi “dlakavi” , okarakterisani kao muževniji, baš kako im je priroda to nametnula. Žene se osećaju sigurnije i poželjnije, jer su tada sušta suprotnost. Istina je zapravo u činjenici da su muškarci koji provode toliko vremena prvo razmišljajući o uklanjanju malja, a zatim u sprovođenju tih planova, opsednuti sobom i svojim izgledom. Ženi je neprihvatljivo da njen partner ima više kozmetike od nje i da više vremena provodi pred ogledalom nego ona. Postoje tvrdnje da neki crteži i oruđe dokazuju da je i u prvobitnoj zajednici žena uklanjala malje, što znači da je još tada žena doživljena kao nežniji pol.

Polupijana grupa devojaka osetila je olakšanje nakon ovog saznanja – shvatile su da nisu same u ideji da muškarcima treba vratiti titulu jačeg pola.


Katarina Vesin je budući novinar. San joj je da proputuje svet i napiše putopise. Oduvek piše prozu i poeziju, inspiraciju nalazi svuda oko sebe. Veliki je ljubitelj rep i r&b muzike, nepopravljivi je optimista i borac, obožavatelj životinja. Voli modu, a posebnu strast gaji prema obući. “During your life, never stop dreaming. No one can take away your dreams!” (Tupac Shakur)

Comments