Ako voliš modu i pratiš aktuelne trendove, kako na društvenim mrežama, tako i van nje, sigurno ti nije promakao jedan od glavnih trendova upravo završene letnje sezone, pletena torba sa logom ugraviranim na elegantnom smeđem kvadratu. Torbe koje dominiraju Instagram i Pinterest feed-ovima delo su španske modne kuće Loewe.

View this post on Instagram

Messy hair forever

A post shared by Marie von Behrens (@mvb) on

Brend koji je zaludeo modni svet s razlogom nosi titulu jednog od najprestižnijih firmi za izradu kožnih aksesoara. U njihovoj ponudi pored široke lepeze muških i ženskih torbi možeš pronaći kaiševe, novčanike i odevne predmete vrhunske izrade. Za vrtoglavi uspeh ovog giganta već sedam godina odgovoran je kreativni direktor Jonathan Anderson. Ovaj tridesetpetogodišnji Irac pasionirano se predao poslu stvarajući neverovatne kolekcije koje dokazuju da klasika nikada neće biti out. Kada je stupio na čelo kuće odlučio je da “reciklira” stil aktuelan tokom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Ispostavilo se da su stare ideje savšen kalup za nove proizvode.

Loewe je nastao 1846. godine u Madridu, a lični pečat mu je dao Enrique Loewe Roessberg kada je 1876. pristupio kompaniji. Danas, pod rukovodstvom Andersona, sa svakom novom sezonom serviraju nam se nove modne poslastice. Septembar kao takav, asocira nas pre svega na transformaciju. Osvešćeni nedeljama mode koje se održavaju u glavnim modnim prestonicama još jednom je dokazano da kreativnost ove industrije ne posustaje ni za trenutak. Baš zbog toga se okrećemo imenu Loewe kao jednom od glavnih izvora inspiracije za novu sezonu. Koža je u fokusu novog stilskog poglavlja, što i potvrđuju street style fotografije sa ulica svetskih metropola. Pravi fashion spektakl koji je dizajnirao Jonathan inspirisaće te za čitavu jesen. Kabasta svedenost je novi must have. Mantil je prepoznatljiv komad kišnog vremena, a kada se pojavi u novom ruhu oker boje reći ćemo samo: Da, molim!

Comments