Idejama u doba COVID-19 virusa nikad kraja. Osim kvalitetno provedenog vremena sa porodicom u četiri zida, ovih dana smo zaista imali šta da vidimo. Instagram meme-ovi, standardno duhoviti komentari čuvenih “hejtera” sa twittera, kao i razni plemeniti i iskreni potezi pogođenih nacija.

Jure Tovrljan, kreativni direktor iz Slovenije, pod utiskom teme o virusu, ponudio je makeover nekim od logoa najpoznatijih brendova, kako bi bili relevantniji u doba korone. Matercard i krugovi Olimpijskih igara sada su udaljeniji nego ikada, a deluje da se drže sasvim sigurne, propisane razdaljine; Nike parola Just Do It, sada je Just Don’t Do It; Starbucks sirena je promenila svoj imidž i sada nosi zaštitnu masku; Jerry Westova silueta na NBA logotipu drži kompjuter; Target bullseye dodali su easy kao deo svog imena; LinkedIn postao je LinkedOut, a Corona pivo dobilo je novi naziv “Need new name.”

Na platformi Dribbble Jure Tovrljan napisao je da je ovo njegova ideja kako logotipi treba da izgledaju u ovim teškim vremenima, uz šta je i poručio svima “držite se i ostanite kod kuće”. Na kreativnoj platformi Behance predstavio je svoje unapređene logotipe.

Agencija Gut takođe je napravila neke izmene u znaku latinoameričke tehnološke kompanije Mercado Libre čiji logotop prikazuje rukovanje. Logo napravljen od strane agencije Gut prikazuje dve odvojene ruke sa stegnutim pesnicama.

Tovrljan je u svom duhovitom projektu posmatrao neke od logotipa najpoznatijih brendova, ali, kako kaže, nisu svi imali potencijala da budu deo njegove zamisli. Rekao je da je u početku bilo negativnih komentara, ali se sve završilo u pozitivnom duhu. Na ovaj način je hteo da prenese, sada već dobro poznatu poruku, da ljudi drže međusobno rastojanje i da ostanu kod kuće.

Iako nije dobio komentare od strane nekog od vlasnika ovih brendova, veruje da mu neće zameriti što je uz malo kreativnosti pokušao da nasmeje svačija zabrinuta lica.

Naslovna fotografija: instagram.com/rsports_es

Miona

Comments