Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

I kako ne bih ostala nedorečena u svom prethodnom tekstu, uokviriću svoje reči slikama. Ova zdanja svojom formom, duhom i elegancijom prate samu ideju koja obeležava rad poznatih modnih kreatora, vlasnika ovih građevina. Samim tim, one su tako prepoznatljive, neodoljive, ali pre svega skladne.

Kuća Roberta Kavalija, Firenca

roberto cavalli Lokacija kao efektan aksesoar

Kuću Roberta Kavalija (Roberto Cavalli) u Firenci je dizajnirao Italo Rota. Imanje poznatog modnog kreatora deluje kao idealno mesto za sve one nezaboravne žurke pored bazena uz sladunjave koktele, još slađe zvanice i smele boje fasade koja ih, verovali ili ne, menja u skladu sa raspoloženjem svog vlasnika. Ljubičasta se vezuje za kreativno stanje duha, a kako nas dotični gospodin već svake sezone iznenađuje svojim smelim krojevima, animal printovima i unikatnim kolekcijama, verujem da je ova kuća prilično precizna pri dijagnozama koje prezentuje na svojoj fasadi. Možda i Kavalijevi mačkasti printovi katkad oboje istu, dok se poznati italijanski kreator provodi sa svojim muzama koje se na kraju pobacaju u bazen usled opakog pijanstva ili samo opšteg rivalstva. Da to nije i poenta drečave vile sa obzirom na to da se ovaj modni dizajner radije brčka na Kavali ostrvu na severu Novog Zelanda?


Armani Hotel, Dubai

armani hotel dubai entrance Lokacija kao efektan aksesoar

Armani hotel zauzima 11 spratova Burž Kalifa koji je ranije bio poznat kao Burž Dubai. Ovaj oblakoder se nalazi u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i sa svojih 828 metara visine predstavlja najvišu građevinu koju je čovek ikada napravio. Poznati dizajner, Đorđo Armani (Giorgio Armani), dizajnirao je ovaj hotel u svom klasičnom minimalističkom stilu kao i svaki komad nameštaja u njemu. Armani i kompanija Emar planiraju da sledeći hotel otvore u Milanu. Armani Hashi služi jela japanske kuhije, Prive klub dovodi DJ-eve iz celog sveta dok Spa centar nudi najrazličitije tretmane. Ovaj hotel ne menja boje u skladu sa mislima svog vlasnika kao sto žena menja odevne kombinacije u zavisnosti od prilike, vremenskih uslova ili pak namere. Sklad mode i arhitekture ogleda se u svedenom i otmenom dizajnu Armanijevog hotela i njegovih modnih linija. U Armani Galleria centru, koji je takođe u sklopu hotela, mogu se kupiti komadi odeće visoke mode.


Bvlgari hotel, Milano

215a8 BulgariMWpartay Lokacija kao efektan aksesoar

Renovirana milanska vila iz 18. veka predtsvalja zanosni Bvlgari hotel koji se nalazi u samom centru grada u ulici Privata Fratelli Gabba 7/B. I pored luksuznih soba i odličnih spa tretmana, bašta koja se prostire na 4.000 kvadratnih metara čini ovaj hotel tako jednistvenim i idealnim mestom na kome će se već uveliko najavljeni rascvetali printovi tako savršeno uklopiti uz Bvlgari karanfile. Ipak, verujem da će oni maštovitiji ovog proleća dotično idealno mesto pronaći bilo gde (a čak i uz one uobičajene karanfile).


Neue Nationalgalerie, Berlin

Berlin će svakako pamtiti reviju modne kuće Hugo Boss koja je nedavno održana u Neue Nationalgalerie, izvanrednom zdanju arhitekte Mies van der Rohe sa kojeg se prostire pogled na Potsdamer Platz. Svaka prestižna modna kuća inače zahteva glamurozan i ugledan prostor za svoju reviju. Zvučno ime same lokacije na kojoj se održava revija će najvernije opravdati kvalitet brenda kao i njegov plasman na tržištu. Efektan aksesoar poput dobre lokacije je ponekad tako presudan upravo zato što događaj čini tako neodoljivim, ali pre svega vrednim pažnje. Zar to nije i vrhovni cilj sveta mode?


Marija Gavrilović je devojka koja živi za skijanje, maštanje, slan miris mora i šoping. Nikada joj nije dosadno. Inspiraciju pronalazi svuda, a kreativnu energiju usmerava ka svima koji umeju da je prepoznaju. Voli penušava vina, vatru u kaminu, noć, sneg, bambuse, talase i jake mirise.

Editors choice