Glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva je prelep u zimskom periodu. Ukoliko se nađete u ovom gradu tokom božićnih i novogodišnjih praznika, postoje određene lokacije koje nikako ne bi trebalo da propustite. Mi vam ovom prilikom predstavljamo vodič kroz London, informišući vas o važnim lokacijama i aktivnostima vezanim za iste.

“Vonderlend (Hajd park)” – ovaj park je deo najveće parkovske površine u centralnom delu Londona i nalazi se pod upravom Londonskih kraljevskih parkova. U Hajd parku se nalazi Vinter Vonderlend koji je savršeno mesto za zimske čarolije. Osim čuvenog velikog rolerkostera, Vonderlend sadrži i još mnogo drugih zanimljivosti za decu, između ostalog i klizalište. Vonderlend je otvoren svakog dana, 10.00-22.00h. Provedite nezaboravne trenutke upravo ovde.

01 Vonderlend Hajd Park Lokacije u Londonu koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Vonderlend (Hajd park)

“Prirodnjački muzej – klizalište” – kako je klizanje jedna od omiljenih zimskih aktivnosti, ovom prilikom vam preporučujemo neka od najblojih klizališta Londona. Na prvom mestu je svakako kližalište kod prirodnjačkog muzeja. Veličanstven pogled na muzej, kao i na deo grada, ostavlja bez daha. Zatim slede klizališta kod Samerset hausa i kod London tauera. Klizanje na otvorenom je fenomenalno. Uživajte i zabavite se.

02 Prirodnjacki muzej Lokacije u Londonu koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Prirodnjački muzej - klizalište

“Ridžent strit – praznična rasveta” – Oksford strit i Ridžent strit su ulice sa najlepšom rasvetom u gradu. Uživajte u svetlećim pahuljicama, zvezdicama i ostalim prazničnim elementima. Ukoliko pak želite da uživate u modernijoj prazničnoj rasveti, posetite poslovnu četvrt Kaneri Vorf, gde vas očekuje moderni svetlosni spektakl.

03 Ridzen strit Lokacije u Londonu koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Ridžent strit

“Sezam strit – predstave” – ukoliko ste u potrazi za tradicionalnim božićnim i novogodišnjim radostima, posetite Sezam Strit. Ovde ćete imati priliku da pogledate najrazličitije predstave, mjuzikle, gospel, stend up komedije i još mnoštvo scenskih nastupa.

04 Sezam strit predstave Lokacije u Londonu koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Sezam strit - predstave

“Praznične tržnice” – uživajte u smirenoj prazničnoj kupovini u okviru neke od uličnih tržnica. Možete ih pronaći na mnogim lokacijama, od uobičajenih tržišnih ulica, kao što je Bervik strit, zatim kod zabavnih i kulturnih centara, kao što su “The Barbican” i “Southbank”, pa i na istorijskim lokacijama kao što su Kev Gardens i “Sr Džon Soan” muzej.

05 praznicne trznice Lokacije u Londonu koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Praznična tržnica kod centra “Southbank”

Šoping centri – ukoliko ste pak ljubitelj urbane kupovine u šoping centrima i poznatim robnim kućama, London je idealan grad za to jer je pun predivnih centara za kupovinu. Harrods je jedna od najpoznatijih robnih kuća u Londonu, te sigurno nećete pogrešiti ukoliko posetite baš nju. Podsetimo se ovogodišnje predivne praznične dekoracije izloga robne kuće Harrods.

06 soping Harrods Lokacije u Londonu koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Robna kuća Harrods

“Sat na Big Ben kuli otkucava ponoć” – budite u zagrljaju voljene osobe i zajedno dočekajte Novu godinu gledajući u sat na Big Ben kuli, uživajući u spektakularnom vatrometu.

07 Big Ben sat Lokacije u Londonu koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Big Ben


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. Više informacija o Aleksandrinim interesovanjima i stilu, kao i o njenom novinarskom radu možete da saznate putem ovog sajta.

Comments