5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Atmosfera tokom božićnih i novogodišnjih praznika je čarobna, a njenu čaroliju potvrđuje i činjenica da čak i “grad koji nikada ne spava” izgleda spokojno i blaženo tokom ovih praznika. Koliko god da su Njujorčani, a i posetioci ovog grada, užurbani fokusirajući se samo na posao i svoje ciljeve, čak su i svi oni tokom praznika opčinjeni prvenstveno lepotom i značajem praznika, a zatim i celokupnom prazničnom atmosferom. Njujork je jedan od najlepših gradova sveta u kojem možete provesti ove predivne zimske trenutke. Mi vam ovom prilikom predstavljamo lokacije koje jednostvano morate posetiti ukoliko se nađete u ovom gradu tokom  praznika.

“Velike crvene ukrasne kugle” – jedna od najčešće fotografisanih dekoracija Njujorka u ovom periodu godine su svakako velike crvene ukrasne kugle. Ovaj predivan ukras se nalazi na 6. Aveniji ispred “Exxon” zgrade. Odvojte vreme i posetite ovaj deo grada. Osećaćete se fenomenalno kada budete ugledali ove čarobne kugle.

01 Crvene kugle Svetlosni obilazak1 Lokacije u Njujorku koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Velike crvene ukrasne kugle / Svetlosni obilazak

“Svetlosni obilazak” – atrakcija u Njujorku tokom božićnih i novogodišnjih praznika jeste obilazak koji podrazumeva razgledanje svetlosnog spektakla u različitim delovima grada. Ukoliko se odlučite da uplatite ovaj aranžman, znajte da ćete imati priliku da vidite Laser lajt šou obilazeći Grand Central Terminal, 5. Aveniju, Sentral park, kao i naravno čuvenu jelku ispred Rokfeler Centra. Ovo je svakako predivan aranžman koji ne bi trebalo da propustite ukoliko se nađete u Njujorku tokom praznika.

“Empajer Stejt Bilding” – priuštite sebi predivno zimsko zadovoljstvo. Pogled sa ove veličanstvene poslovne zgrade na grad prekriven snežnim pokrivačem ostavlja bez daha.

02 Empajer Stejt Krajsler Lokacije u Njujorku koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Empajer Stejt Bilding / Pogled na Krasler zgradu iz Leksington Avenije

“Pogled na Krajsler zgradu iz Leksington Avenije” – šetnja Lekstington Avenijom uz pogled na čuvenu Krajsler zgradu je definitivno prelepa, a ako uz to još i lagano padaju pahuljice – šetnja postaje u potpunosti bajkovita.

“Rokfeler Centar” – ova fenomenalna poslovna zgrada nalazi se izumeđu 48. i 51. ulice u Njujorku. Ono što Rokfeler Centar ima kao predivnu tradiciju jeste postavljanje predivno okićenih jelki. Na dve suprotne strane ove zgrade postavljene su dve jelke.

03 Rokfeler  centar Lokacije u Njujorku koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Dve božanstvene jelke koje se nalaze na suprornim stranama Rokfeler Centra

Jedna od njih se nalazi na malo zaštićenijoj strani i ispred nje su postavljene predivne skuplture anđela sa instrumentima.

Što se suprotne strane (a samim tim i druge jelke) tiče, tu se nalazi fenomenalno klizalište na otvorenom, sa čuvenom zlatnom skuplturom Prometeja ispred same jelke.

Ukoliko se nalazite u Njujorku, obilazak ove dve jelke, kao i klizanje ispred Rokfeler Centra svakako treba da bude na vašoj listi aktivnosti. Isto tako, ono što je važno da znate, od 8. januara 2014. godine možete iskoristiti Skaj Skejt ponudu koja kombinuje ulazak na klizalište i posetu Rekfeler vidikovca.

“Sentral park” – urbani park u srcu Menhetna jeste najposećeniji park u SAD.  Ono što vam mi predlažemo da posetite u ovom parku jeste svakako čuveni mali most – Gapstov Bridž. Ovakav kakav je danas, dakle od kamena, napravljen je 1896. godine, dok je samo 22 godine ranije bio napravljen od drveta i kao takav bio je nepostojan pa je zamenjen kamenom strukturom. Osim simpatičnog izgleda samog mosta, ono što je spektakularno u vezi sa istim jeste predivan pogled koji se pruža na čuveni hotel “Plaza”, kao i na još mnogo divnih delova grada.

04 Sentral Park Lokacije u Njujorku koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Gapstov Bridž / Vožnja kočijama

Isto tako, predlažemo vam i čarobnu vožnju kočijama kroz Sentral park. Bilo da se vozite po danu gde Sunčevi zraci u kombinaciji sa snežnim pokrivačem daju fenomenalan prizor, ili pak po mraku gde uz svetlost uličnih lapmica sneg izgleda kao gomila sitnih šljokica, vožnja kočijama je fenomenalna!

“Robna kuća Macy’s” – praznični šoping je jedna od omiljenih aktivnosti svih nas. Predlažemo vam robnu kuću Macy’s, ali isto tako euforija praznične kupovine se oseća i u drugim robnim kućama. Spoj predivnog asortimana proizvoda i prelepe dekoracije robnih kuća tokom praznika je fantastičan!  PS: Ne zaboravite na praznična sniženja!

05 Macy’s Lokacije u Njujorku koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Robna kuća Macy’s: šoping / “Believe” kampanja

Budite deo “Verujte!” (Believe!) kampanje. Ova kampanja ohrabruje decu da veruju u Deda Mraza i šalju mu pisma. Za svako poslato pismo preko sandučeta u ovoj robnoj kući, Macy’s će donirati po jedan dolar fondaciji “Make a wish” i time pomoći deci oboleloj od opakih bolesti. Veoma lep i human gest, kako i dolikuje duhu Božića. Uključite se u kampanju i vi. Osim što ćete dati mali doprinos deci kojima je to neophodno, pišući pismo Deda Mrazu osećaćete se ponovo kao dete, bezbrižno i srećno.

“Robna kuća Bergdoof Goodman” – posetite je obavezno! Ova, kao i još neke poznate njujorške robne kuće imaju božanstvenu prazničnu dekoraciju, kako spoljašnosti i izloga, tako i unutrašnjosti. Uživajte u kupovini i razgledanju predivne dekoracije.

06 BG RSMH Lokacije u Njujorku koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Robna kuća Bergdoof Goodman / Radio Siti Mjuzik Hal

“Radio Siti Mjuzik Hal” – savršeno mesto da se zabavite jer se prikazuju fenomenalne plesne tačke. Plesna kompanija pod nazivom “The Rockettes” osnovana je 1925. a od 1932. godine održava svoje plesne performance upravo u Radio Siti Mjuzik Halu. Pogledajte neke od prazničnih plesnih tački, oduševićete se!

“Brajant park” – kupovina u Brajant parku je fenomenalna! Prodavači smešteni u jednake prozirne objektne izlažu svoje proizvode i to od početka novembra pa sve do završetka praznika. Ovo ne smete da propustite jer je veoma simpatično i netipično za Njujork koji obiluje neboderima i velikim tržnim centrima. Brajant park po svom dizajnu podseća na evropske praznične postavke za kupovinu.

07  Brajan park Tajms Skver Lokacije u Njujorku koje morate posetiti tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Brajant park / Tajms Skver

“Tajms Skver” – nezaobilazno mesto Njujorka! Tajms Skver je jedna od najznačajnijih raskrsnica ovog grada, nastaje ukrštenjem Brodveja i 7. Avenije, a proteže se od 42. do 47. zapadne ulice. Ova lokacija je najpoznatija po ogromnim svetlećim reklamama. Doček Nove godine na Tajms Skveru je nezaboravan! Stoga, ukoliko se nađete u Njujorku, obavezno idite na Tajms Skver i uživajte u fenomenalnoj atmosferi okruženi velikom masom ljudi kojoj doprinose i glamurozni vatrometi. Napomena: za doček 2014. godine na Tajms Skveru nastupaće i Majli Sajrus (Miley Cyrus), a celokupan događaj pratiće voditelj E! televizije Rajan Sikrest (Ryan Seacrest).


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. Više informacija o Aleksandrinim interesovanjima i stilu, kao i o njenom novinarskom radu možete da saznate putem ovog sajta.

Editors choice