Meka, glatka koža i besprekorno čisto lice su prioriteti svake žene, stoga su pravilna nega i zdrave navike ono čega se treba striktno pridržavati. Nema potrebe za agresivnim kozmetičkim tretmanima niti za trošenjem čitavog bogatstva na skupe kreme i losione koji, u nekim slučajevima, više odmažu nego pomažu. Ukoliko imate problem sa aknama, tamnim krugovima oko očiju, suvom i beživotnom kožom, onda je pravi trenutak da se rešite loših navika jer svaka nova greška preti da trajno upropastite svoje lice. Koža sve pamti…

Prema istraživanjima, jedan od najbitnijih faktora koji utiče na zdravlje kože jeste ishrana. Oprostite se od brze hrane i to što pre. Vodite računa da u svakodnevni meni uvrstite voće i povrće, vitamin C, kao i orašaste plodove, koji sadrže hranljive materije i dobri su za metabolizam.

Lose navike koje unistavaju kozu Loše navike koje uništavaju kožu

Koža pamti

Zaboravljate da skinete šminku pre spavanja i redovno stiskate bubuljice? Ne samo da strašno grešite već pogoršavate postojeće stanje i otvarate put crvenilu i novim aknama. Osim toga, nije rešenje da štetu prekrijete agresivnim hemikalijama, tako samo dodatno oštećujete lice. Svega nekoliko minuta čišćenja blagim pilingom svake večeri je dovoljno da licu vratite svežinu i sjaj.

Nedovljno sna izaziva stres, a stres je još jedan od razloga koji utiče na lice, telo i kosu. Tako oslabljen i opterećen organizam ne može da se izbori sa aknama i umornim očima koji su praćeni tamnim krugovima i kesicama ispod očiju. Emocije i te kako utiču na spoljašnji izgled, ali dobra vest je da se nastale posledice lako saniraju. Prvo dobro očistite lice, nanesite blagu kremu i pravac u krevet da se dobro naspavate.

Uživanje u porocima i lepa koža ne idu zajedno. Alkohol i cigarete narušavaju lepotu lica jer oštećuju kolagen, isušuju je i podstiču nastanak bora i crvenila. Pušenje utiče na teksturu kože, ona vremenom postaje gruba i beživotna, a ovako nastala oštećenja nije lako popraviti. Loše navike vode do manjka kiseonika, loše cirkulacije, pa i do propadanja ne samo kože već i drugih organa. Razmislite o tome, neka oštećenja su nepopravljiva.

Izvor fotografija: stylecraze.com


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments