5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

CD sa kompletnim delima za dva klavira danskog kompozitora Kim Helvega (Kim Helweg), sniman je u u studiju Visoke Škole za Muziku i Pozorište u Roštoku (Nemačka) i u narednom periodu će se naći na tržištu najpre u Danskoj, pod okriljem izdavačke kuće Helikon Rekords iz Kopenhagena. Na CD-u se nalazi pet kompozicija koje su posebna vrsta muzičkog krosovera koji spaja savremenu klasičnu muziku sa elementima džeza i bluza.

A LP Duo: Koncertna promocija u Parobrodu

Danski kompozitor Kim Helveg biće specijalan gost na beogradskoj promociji CD-a. Neka od njegovih dela koja će se naći na ovom izdanju posvećena su LP Duu

Nakon promocije kompozitor će se predstaviti publici i dan kasnije, 5. aprila od 11 časova, kada će održati predavanje imasterclass takođe u Parobrodu. Ulaz je slobodan. Izdanje CD-a podržali su: Udruženje kompozitora Danske, Visoka škola za muziku i pozorište “Roštok” (Nemačka) i  UK “Parobrod”.

LP Duo je jedan od najuspešnijih kamernih ansambala u ovom delu Evrope. Osnovali su ga pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović 2004 godine. Oni su završili osnovne studije klavira i postdiplomske studije klavirskog dua na FMU u Beogradu, a zatim postdiplomske i doktorske studije klavirskog dua na Visokoj Školi za Muziku i Pozorište u Roštoku u klasi prof. Hans-Petera i Folkera Štencla.

Dobitnici su više od 40 nagrada na Internacionalnim takmičenjima i održali su veliki broj koncerata širom Evrope i u Americi. Laureati su takmičenja u Rimu i Krakovu, dobitnici nagrada Grada Beograda i Udruženja muzičkih umetnika Srbije, kao i “Bruno Fraj Štiftung” nagrade za najbolje mlade umetnike koju dodeljuje Landes akademija Osenhausen iz Nemačke. U 2008. godini, proglašeni su jednim od osam najboljih dua na najvećem svetskom takmičenju klavirskih dua u Majamiju, Florida.

Danski kompozitor Kim Helveg je jedan od najistaknutijih Evropskih kompozitora koji je komponovao veliki broj dela za različite ansamble i opere. U njegovom radu kombinovana je savremena klasična muzika sa elementima različitih muzičkih žanrova (džez, bluz). Njegova dela su izvođena širom Evrope i u Kanadi, Brazilu, Americi, Engleskoj, Argentini i mogu se naći u izdanju najpoznatijih izdavača savremene muzike kao što su Chandos, Olympia, Rondo, Focus, IRCO, Classico itd.

Editors choice