Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

LP Duo: Koncertna promocija u “Parobrodu”

LP Duo: Koncertna promocija u “Parobrodu”

CD sa kompletnim delima za dva klavira danskog kompozitora Kim Helvega (Kim Helweg), sniman je u u studiju Visoke Škole za Muziku i Pozorište u Roštoku (Nemačka) i u narednom periodu će se naći na tržištu najpre u Danskoj, pod okriljem izdavačke kuće Helikon Rekords iz Kopenhagena. Na CD-u se nalazi pet kompozicija koje su posebna vrsta muzičkog krosovera koji spaja savremenu klasičnu muziku sa elementima džeza i bluza.

A LP Duo: Koncertna promocija u Parobrodu

Danski kompozitor Kim Helveg biće specijalan gost na beogradskoj promociji CD-a. Neka od njegovih dela koja će se naći na ovom izdanju posvećena su LP Duu

Nakon promocije kompozitor će se predstaviti publici i dan kasnije, 5. aprila od 11 časova, kada će održati predavanje imasterclass takođe u Parobrodu. Ulaz je slobodan. Izdanje CD-a podržali su: Udruženje kompozitora Danske, Visoka škola za muziku i pozorište “Roštok” (Nemačka) i  UK “Parobrod”.

LP Duo je jedan od najuspešnijih kamernih ansambala u ovom delu Evrope. Osnovali su ga pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović 2004 godine. Oni su završili osnovne studije klavira i postdiplomske studije klavirskog dua na FMU u Beogradu, a zatim postdiplomske i doktorske studije klavirskog dua na Visokoj Školi za Muziku i Pozorište u Roštoku u klasi prof. Hans-Petera i Folkera Štencla.

Dobitnici su više od 40 nagrada na Internacionalnim takmičenjima i održali su veliki broj koncerata širom Evrope i u Americi. Laureati su takmičenja u Rimu i Krakovu, dobitnici nagrada Grada Beograda i Udruženja muzičkih umetnika Srbije, kao i “Bruno Fraj Štiftung” nagrade za najbolje mlade umetnike koju dodeljuje Landes akademija Osenhausen iz Nemačke. U 2008. godini, proglašeni su jednim od osam najboljih dua na najvećem svetskom takmičenju klavirskih dua u Majamiju, Florida.

Danski kompozitor Kim Helveg je jedan od najistaknutijih Evropskih kompozitora koji je komponovao veliki broj dela za različite ansamble i opere. U njegovom radu kombinovana je savremena klasična muzika sa elementima različitih muzičkih žanrova (džez, bluz). Njegova dela su izvođena širom Evrope i u Kanadi, Brazilu, Americi, Engleskoj, Argentini i mogu se naći u izdanju najpoznatijih izdavača savremene muzike kao što su Chandos, Olympia, Rondo, Focus, IRCO, Classico itd.

Editors choice