Ukoliko pripadate vrsti ljudi kojima nije stalo do trendova, a svedenost je za vas sinonim za dosadu, zavirite u svet onih kojima je sve zabava, pa su u skladu sa tim uredili svoje domove i radna mesta.

Za njih ne postoji zabranjena zona, sve je dozvoljeno, a hedonizam i salva smeha uvek su stavljeni ispred prosečnosti i odobravanja okoline.

Okruženje ponekad sa nevericom posmatra ove uvrnute detalje, ali sigurno je da su oni izazivači dobrog raspoloženja. Pogledajte listu otkačenih predmeta koji domove smelih čine maštovitim i kreativnim.

Prekrivač-knjiga

Za knjiške moljce i ljubitelje čitanja gigantski jorgan sa isečcima iz najpoznatijih svetskih klasika predstavlja pravi užitak. Možda se ne može meriti sa raskošnim posteljinama, ali je ovaj neobični prekrivač prava uspavanka za sve one kojima je potrebna koja stranica omiljenog štiva za laku i mirnu noć.

Devojka čita knjigu sa jorgana Ludo i smešno: Sedam urnebesnih predmeta

Jedino je komplikovano okretati stranice

Držač-toalet

Ovakav držač spajalica možda nije primeren za poslovni ambijent, ali to ne sprečava pojedince da svoje kancelarije ukrase ovim nimalo prigodnim detaljem. U svakom slučaju, kao lek protiv stresa i nervoze koju izaziva naporan rad, može da posluži samo jedan pogled na ovaj držač spajalica – kako bi nas podsetio da je život isuviše kratak da bismo se nervirali oko nevažnih stvari.

Držač za spajalice u obliku čoveka na toaletu Ludo i smešno: Sedam urnebesnih predmeta

Ovakav držač spajalica dozvoljen je isključivo u neformalnim poslovnim okruženjima

Kopir-aparat

Koliko puta dnevno odlazite do kopir-aparata u svojoj kancelariji? Sigurni smo da je većini to svakodnevna rutina na poslu. Duhoviti dizajneri su se dosetili kako da razmrdaju uštogljenu radnu atmosferu i zaposlene podstaknu na smeh i dobro raspoloženje. Foto-plakat na kojem se nalazi administrativni radnik u prirodnoj veličini stvara utisak da se u prostoriji nalazi još jedan zgodni kolega.

Kopir aparat sa čovekom u prirodnoj veličini Ludo i smešno: Sedam urnebesnih predmeta

Kolega je uvek na svom radnom mestu

Prekidači u obliku žene

Lascivni prekidači za one koji žele da šokiraju i iznenade. Potpuno neprikladni za porodične domove, ali odgovarajući za momačke stanove i neobavezne kafanske ambijente. Svakodnevno se koriste, ali reakcija na njih nikako nije svakidašnja – ovi provokativni prekidači za svetlo nekima će biti uvredljivi, ali većina ih doživljava kao zabavni detalj koji, ipak, ne bi želeli u svom domu.

Prekidač za svetlo u obliku ženskih grudi1 Ludo i smešno: Sedam urnebesnih predmeta

Prekidači koji izazivaju smeh

Nameštaj za seks

Iako naizgled deluje da je reč o običnom futurističkom nameštaju, njegova primena je sasvim drugačija. Udoban i lep, svima će privući pažnju, ali njegova namena ostaće tajna. Naime, ovo je nameštaj za seks, a njegov oblik je prilagođen različitim seksualnim pozama.

Devojka sedi u dnevnoj sobi sa seks nameštajem1 Ludo i smešno: Sedam urnebesnih predmeta

Na prvi pogled ćete pomisliti da je reč o običnoj dnevnoj sobi

Kornet lusteri

Većina obožava slatkiše, ali koliko vas bi se zaista odlučio da ukrasi svoj dom u duhu raznolikih poslastica. Neobični lusteri u obliku korneta savršen su element neke poslastičarnice ili prodavnice slatkiša. Dok većina nas misli da je ovakav ukras isuviše smeo za uređivanje stambenog prostora, ljubitelji sladoleda ne prezaju da ga stave u centar dnevnog boravka ili spavaće sobe.

Lusteri u obliku sladoleda Ludo i smešno: Sedam urnebesnih predmeta

Lusteri u obliku sladoleda delo su dizajnera Aleksa Garneta

Dozer sapuna u obliku nosa

Zasigurno će se mnogi zgroziti na sledeću ideju, jer zaista deluje kao potpuni neukus. Ipak, oni sa neobičnim smislom za humor ovaj držač tečnog sapuna smatraju urnebesnim detaljem svog kupatila.

Dozer sapuna u obliku nosa Ludo i smešno: Sedam urnebesnih predmeta

Ne možete ostati ravnodušni na ovakav dozer sapuna


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

 

Comments