Devojke znaju koliko je važno da u procesu šminkanja ne zaboravimo na ajlajner. Ta mala tamna crta na našem kapku možda deluje nevažno na prvi pogled, ali učiniće čuda! Ukoliko pravilno nanesete ajlajner, vaše oko će izgledati krupnije, a pažljivo izvijenim lukom na ivici kapka postići ćete vizuelno podizanje oka.

Ajlajner može biti tečni, u vidu olovke, kajala ili gela. Vi odaberite ono što vama odgovara, u boji koja se vama dopada. Naravno da sa crnom ne možete pogrešiti, ali naročito ove sezone, popularni su ajlajneri u boji.

Međutim, danas vam predstavljamo drugačiju vrstu nanošenja ovog proizvoda – ispod oka!

Ovakav vid šminkanja odgovaraće onim damama koje imaju baš izuzetno mali kapak, te bi čak i tanka linija iznad trepavica već zauzela toliko mesta da se ostatak šminke ne bi ni video. I čemu onda uzaludno precizno senčenje oka na koje ste potrošili pola sata.

Ukoliko vam se dopada ovakav način šminkanja, vodite računa da odaberete svetle senke za gornji kapak, jer ćete u suprotnom, sa tamnim bojama i iznad i ispod oka izgledati kao panda.

1. Četkom za senku nanesite neutralnu senku na ceo kapak.

2. Ispod donjih trepavica iscrtajte liniju, ali tako da luk bude izvijen blago ukoso i na dole. Linija treba da se proteže od ugla do ugla oka.

3. Unutrašnji deo kapka takođe ispunite olovkom.

4. Završite šminkanje nanošenjem maskare.

tekst slika Make up savet: Obrnuti ajlajner

Uz ovakvu šminku na očima slobodno možete staviti jarku boju karmina.

Na kraju dodajte još samo malo rumenila i spremne ste!

Izvor fotografije: thebeautydepartment.com

Lenka Gatić

Comments