Vreme je za rešenje beauty problema i neodumica! Make-up saveti koje nikada do sada niste čuli!

Imam 23 godine i nikada se ne šminkam. Zanima me koji puder bi bio najbolje rešenje, jer imam normalnu kožu sa problematičnom T zonom? U poslednje vreme, primetila sam i da mi se koža lica ljušti. Da li je bolje da uzmem puder ili BB kremu? Hvala unapred!

BB krema je idealna, jer hrani kožu, a dovoljno nijansira ten za osobe koje inače ne koriste puder. L’orealov je najjednostavniji za upotrebu, jer ima samo dve nijanse – svetliju i tamniju.

sivo 2 Make up saveti Marka Nikolića: BB krema i dugotrajan ruž

Moje oči i kosa su braon boje. S obzirom na to da imam pomalo žućkast i bledunjav ten, koje boje prilikom šminkanja treba da koristim?

Boje koje će vam osvežiti ten su sve one koje su u vezi sa bojom kajsije i zlatastim tonom. Oči mogu da budu istaknute zagasitijim zelenim bojama. Ukoliko bi se koža malo osunčala, postojala bi mogućnost da se koristi veći broj boja.

bronza Make up saveti Marka Nikolića: BB krema i dugotrajan ruž

Kako da nam ruž što duže stoji na usnama?

Možete da izaberete ruževe dugotrajnog dejstva, ali problem je jer oni suše usne, pa morate da ih pripremite pre nanošenja takvog ruža. Postoji trk koji možete da primenite, a to je da olovku boje usana stavite kao podlogu ili da u veoma tankom sloju karmin fiksirate puderom u prahu preko najtanjeg sloja papirne maramice, a zatim nanesete još jedan sloj karmina.

plavo Make up saveti Marka Nikolića: BB krema i dugotrajan ruž

Kakav make-up stil devojke najviše praktikuju?

Nažalost, mlade devojke danas koriste previše make-upa za svoje godine. Trebalo bi da pokušaju da što manje koriste šminku, bar ne u velikoj količini. Postoje proizvodi specijalno namenjeni mladoj koži, nemojte kopirati make-up sa modnih revija ili spotova, treba svako da pronađe svoj stil.

Comments