Vreme je za rešenje beauty problema i neodumica! Make-up saveti koje nikada do sada niste čuli!

Kako da najefikasnije sakrijem podočnjake? Kada stavim korektor on se nakon nekoliko sati potpuno skine ili razmaže, šta da radim?

Za početak važno je da korektor pokriva samo tamne delove kože ispod očiju. Postoje dve struje što se tiče korektora: da se stavi pre pudera, pa puder preko – što se mora raditi pažljivo da se ne bi razmazao korektor – to je možda za one žene koje imaju problematičnije podočnjake. Druga struja podržava postupak da prvo namažete celu regiju oka i onda korektor stavite samo na one delove gde je to neophodno. U oba slučaja stavite malo pudera u prahu, obavezno transparentnog, što znači da nema neku boju koja bi menjala već postojeću nijansu kože, kako biste fiksirali podlogu i na taj način zadržali korektor. Ne preterujte da ne biste isušili kožu u tom regionu i dobili neželjene borice.

2104 Make up saveti Marka Nikolića: Savršen ten i punije usne

Imam spuštene kapke i kad god našminkam oči izgledam kao rakun. Kakvim načinom šminkanja bih rešila svoj problem?

Vrlo vešto to možete odraditi tako što ćete staviti veštačke trepavice koje će povećati oko ili tako što ćete senku blendovati preko dela kapka koji je pao i na taj način veštački podići oko, tj. napraviti arkadu koja zbog opuštene kože nije istaknuta.

par boje Make up saveti Marka Nikolića: Savršen ten i punije usne

Kada se spremam za važan događaj i baš tada mi se pojavi bubuljica na licu, kako da je prikrijem?

Izbegavajte da to radite korektorom ukoliko nije identične boje kao vaša koža, već utapkavanjem pudera na to mesto. Ako imate korektor koji je zelene boje upotrebite njega ispod pudera, jer će on neutralisati crvenu boju bubuljice ili kapilara.

st3 Make up saveti Marka Nikolića: Savršen ten i punije usne

Imam tanke usne, kako da ih učinim punijim?

Imajte na umu da sve što je svetlo ili glossy ima moć da usne učini punijim. Izbegavajte mat ili tamne karmine… Ukoliko želite da olovkom boje usana malo iscrtate liniju na spoljašnjoj strani usana, budite pažljivi da to ne odradite preterano, jer ćete postići loš efekat i izgledaćete veštački.

krsmanovic1 Make up saveti Marka Nikolića: Savršen ten i punije usne

Kako da sakrijem umor na licu i da svoj ten učinim svežim i blistavim?

Bilo koja podloga koja u sebi ima sjaj sedefa daće licu instant osveženje. Možete ga pomešati sa puderom ili staviti kao podlogu. Postoji i treći način, a to je da hajlajter koristite na određenim delovima lica, kao što su jagodice, arkada, kapak, vilična kost i tako postignete veštački izgled zategnute, sveže i mlađe kože.

red summer Make up saveti Marka Nikolića: Savršen ten i punije usne

I vi imate pitanje za Marka Nikolića, oficijalnog šminkera za L’Oréal? Pošaljite pitanje na adresu redakcija@wannabemagazine.com sa naznakom za Marka Nikolića. 

Comments