Ove sezone je aktuelan prirodni make up look, inače najbolji način da se istakne prirodna lepota. Prikladan za svaku priliku, formalnu i neformalnu. Pošto šminka treba da unapredi izgled vašeg lica, ne da ga prekrije, Wannabe vam daje par saveta.

Od šminke za natural look vam je potreban tečni puder, korektor, puder u prahu, rumenilo, maskara ( može i ne mora), senka i slaj.

Kada kupujete podlogu, testirajte boju proizvoda na čeljusnoj kosti. Ostavite proizvod nekoliko minuta i pogledajte kako izgleda na dnevnom svetlu. Savršena podloga stapa se sa vašom prirodnom bojom tena i nije lako uočljiva. Ukoliko vam koža ima bež tonove, sa naznakama ružičaste boje, okrenite se ružičastim i breskvastim bojama ruževa i rumenila. Sve nepravilnosti na licu prekrijte korektorom, pre nego što nanesete podlogu i prekrijte je puderom u prahu. Bilo bi dobro da vaš tečni puder u sebi sadrži zaštitni faktor. Takođe, nemojte nanositi previše šminke na lice jer ćete izgledati starije. A pre nego što počnete da nanosite šminku, izvršite pripremu lica. Dobro ga očistite, tonirajte i nanesite kremu koja odgovara vašem tipu kože.

natural look2 Make up trend: Natural look

Pošto želimo da postignemo prirodan look, puder ćete naneti vlažnim sunđerom ili prstima, i to od centra lica ka korenu kose u pravcu pružanja mišića. Ako vaše lice ima maslinasti ton, neka vaša podloga bude toplijih nijansi, poput zlatno-smeđe. Maslinasta put po pravilu je nešto masnija, od ostalih tipova kože, pa nemojte koristiti šljokičaste pudere. Ako želite da izgledate kao da ste se upravo vratili s ljetovanja, nanesite malo bronzera na naistaknutije dijelove lica, poput obraza, mosta nosa i malo na čelo. Za usne odaberite olovku boje kože i bezbojni sjaj. Ako vaše lice ima žućkaste tonove, klonite se ružičaste i boje slonovače u puderu. Radije se držite toplijih tonova sa žutom nijansom. Također, izbjegavajte puder u prahu. Kremasto rumenilo ružičaste boje nanesite na obraze i ružičasti sjaj na usne.

Za kraj morate da priznate da nema ništa primamljivije od prirodnog izgleda. Sa takvom šminkom ćete uvek izgledati prikladno i uredno.

Izvor fotografija: unsplash.com

Comments