Nanošenje bronzera na lice, može biti vrlo kompleksno, poput rešavanja geometrijskog problema, možda baš zato što ima veze sa geometrijom! Lice poseduje određene uglove i ravni, samo da napomenemo, ukoliko niste bili svesni ove činjenice.

Iako ovo jeste šala, ne može pobiti činjenicu da pravilno nanošenje bronzera i rumenila, na određene linije lica, pod određenim uglom, zaista može izazvati fantastičan efekat, dok njegovo pogrešno nanošenje, jednostavno može izgledati zaista pogrešno.

Međutim, šminkanje ne bi trebalo predstavljati nešto kompleksno, naročito ne kada je u pitanju nanošenje ove završne podloge.

Prvo što bi trebalo da znate jeste da se bronzer ne koristi na celom licu. On služi da biste naglasili jagodične kosti i dobili izgled kao da ste se upravo vratili sa džoginga po jutarnjem suncu, dok je rumenilo tu da vašem licu doda malo boje. Dakle, licu bronzer ne daje boju, već rumenilo.

expert tools blush brush model shot 142830 Make up trik: Kako da u isto vreme koristite bronzer i rumenilo

Podrazumevamo da posedujete odgovarajuće nijanse rumenila i bronzera, te da ste spremni na vrlo važan korak: način na koji se oni nanose.

Počnite tako što ćete bronzer naneti većom četkom za bronzer koja poseduje određeni ugao. Najbolji način da nanesete bronzer bez greške jeste da napravite gestikulaciju licem poput ribe, dakle uvučete obraze i potom na taj deo nanesete bronzer. Izgleda smešno, ali deluje. Zatim povucite četku ka viličnoj liniji, pa sve do linije kose. Tri poteza gore-dole sasvim su dovoljna.

orange blush wedding makeup Make up trik: Kako da u isto vreme koristite bronzer i rumenilo

Istu četku ili vrhove prstiju koristite da biste naneli rumenilo na jagodice, a liniju rumenila odredite naravno onako kako vama odgovara, to zaista zavisi od oblika lica. Međutim, nikada ne nanosite rumenilo u potpunosti do linije uva.

Maja Bunčić

Comments