2/3

Za početak, dajte sebi par dana vežbe, jer ajlajner sigurno nećete iz prve naneti baš onako kako treba. Jednom kada naučite kako da ga nanosite, shvatićete koliko je zapravo ovaj proces jednostavan.

Tamara Cosic bloger makeup Wannabe 2 Make up tutorijal: Kako staviti ajlajner?

Pre nego što počnete sa nanošenjem ajlajnera, oko treba da vam bude opušteno, a obrve blago zategnute, dok bi trebalo da gledate ravno u ogledalo koje ste postavili. Tokom nanošenja ajljanera, nikada ne počinjite od unutrašnje strane oka, jer je za to potrebna neverovatna preciznost, već počnite od spoljašnje strane oka i nastavite ka unutrašnjoj. Ajlajnerom prvo iscrtavate liniju koja je nastavak donjeg kapka, a ukoliko se desi da pogrešite, četkicom razmažite ajlajner pre nego što se on osuši. Kada to uradite, nastavljate ka unutrašnjoj strani oka, dok je spoljna trećina oka ona koja treba da ima najdeblji sloj ajljanera, koji ćete spojiti sa prvim slojem koji ste naneli. Time ste kreirali i debljinu ajlajnera koju želite da imate na samom kraju šminkanja.

Tamara Cosic bloger makeup Wannabe 3 Make up tutorijal: Kako staviti ajlajner?

Nakon toga, ajlajnerom polako napredujete ka unutra, ali tako da se držite dela oka koji ide tik uz trepavice. Ukoliko ne želite da postignete previše dramatičan izgled, nemojte ići do samog unutrašnjeg ugla oka. Potrudite se da izjednačite ajlajner. Što vam je ajlajner deblji na sredini oka, to će vam oko delovati krupnije, a što vam je ajlajner deblji na spoljnjem delu oka, to će vam ono izgledati mačkastije. Kada ste naneli ajlajner, proverite samo koliko ga je još potrebno dodati na spoljašnji deo oka.