Bez obzira na godine iskustva kada je reč o šminkanju, svakoj od nas se potkrade poneka greška. Ništa strašno. Ipak, ako pravite neke od ovih grešaka – prestanite!

Ne čistite redovno svoje četkice za makeup. U redu, krive smo. Makar priznajemo. Ali, samo priznanje nije dovoljno – očistite ih sve do jedne odmah kako biste sprečile nastanak bubuljica (jer šminka pomešana sa sitnim nečistoćama iz nesesera na vašim četkicama nikako ne može uticati dobro na vašu kožu, zar ne?), ali i “nastanak” neželjenih boja na vašem licu (kada se spoje sve silne nijanse senke… Na šta to liči?!)

Stavljate bronzer na celo lice. Pogrešno! Ukoliko želite da svoje lice istaknete na pravi način i date mu malo zdrave, preplanule boje i sjaja, bronzer nanesite samo na jagodice, bradu, sredinu nosa i čelo. Poštujte jednostavna pravila konturisanja i zablistaćete.

Isprobavate nijansu pudera na ruci. Pa, hm, ako puder nosite na licu, zašto biste ga isprobavale na ruci? Uostalom, znate i same da boja kože na rukama i licu nije ista (na licu je uvek makar malo svetlija). Dakle, malo pudera koji biste želele da kupite nanesite na vilicu i vidite da li vam baš ta nijansa odgovara.

Makeup greške koje MORAŠ prestati da praviš2 Makeup greške koje MORAŠ prestati da praviš
Comments