Deceniju za nama, u beauty sferi, definitivno je obeležio no-makeup makeup. Koliko god s vremena na vreme volele da iskočimo iz svoje zone makeup komfora i odvažimo se da odaberemo upadljiviju boju karmina ili smokey eyes, nekako smo se na kraju uvek vraćale onom što prirodnijem makeup look-u koji je činio da izgledamo sveže, blistavo i negovano.

Da li je za to kriv trend koji su nametnuli profesionalni šminkeri i poznate ličnosti ili smo mi samo najzad zavolele sebe i postale komotne sa tim da izgledamo prirodno i koristimo minimum šminke, nije ni važno, dokle god smo zadovoljne finalnim rezultatom i sa ponosom ga nosimo.

Dobra vest je da se “trend” voljenja i prihvatanja sebe, a samim tim i neskrivanje iza gomile šminke, nastavlja i u ovoj deceniji, a no-makeup look je dobio diskretni update. Dakle, i u 2020. ćemo voleti prirodan izgled, s tim što će akcenat morati da postoji i biće na očima. Diskretno naglašene oči biće kruna no-makeup look-a, a sve što će ti biti potrebno jeste – dobra maskara!

Maybelline je definitivno poznat po dobrim maskarama i zaista ne preterujem kada kažem da sam isprobala gotovo svaku! Ovoga puta, kao i obično, ponovo pomeraju beauty granice na koje smo navikli i predstavlja inovativnu The Falsies Lash Lift maskaru trendi pakovanja (priznaj da ti je pakovanje proizvoda takođe jako važno – jer ko je imun na lepo?!) koja ozbiljno preti da postane tvoja nova omiljena maskara. Zahvaljujući dvostruko zakrivljenoj četkici koja dopire do svake trepavice, tvoje trepavice će biti duge i guste, istaknute i podignute – i definitivno nezaboravne! Ukoliko si, kao uostalom i svi, u stalnoj žurbi i puna obaveza od jutra do mraka, značiće ti što će The Falsies Lash Lift maskara izgledati savršeno na tvojim trepavicama tokom celog dana! Kao neko kome se doslovno cela šminka, u svim prilikama, zasniva isključivo na maskari, uvek želim da isprobam nove formule, a u skladu sa makeup trendom koji će ove godine biti dominantan, verujem da ćeš i sama biti u tom raspoloženju.

Kako da ispratiš ovaj makeup trend?

Naravno, počni od tena. Ujednači ga toniranom kremom ili dobrim korektorom, kako bi postigla prirodni efekat svežine. Dodaj malo hajlajtera na ključne tačke lica, a na usne nanesi ruž u boji usana ili samo omiljeni balzam. Obrve oblikuj gelom i pređi na maskaru. Ukoliko odlučiš da isprobaš The Falsies Lash Lift maskaru, uvijač za trepavice možeš da preskočiš jer ćeš ih već prvim potezom četkice podići i definisati. Počni sa nanošenjem od korena ka vrhovima, a ukoliko voliš dramatičniji look, slobodno dodaj više slojeva maskare. Ipak tvoj pogled treba da bude u prvom planu!

No-makeup makeup možda jeste više dnevna šminka, ali apsolutno nema razloga da se za isti look ne odlučiš i u večernjoj varijanti. Trend uvek treba da prilagodiš sebi i svom ukusu i iskoristiš ga kao smernicu u kom pravcu treba da razmišljaš ili podstrek da isprobaš nešto novo. 

Voli sebe u 2020. i pusti da pogled govori umesto tebe!

Naslovna fotografija: instagram.com/maybelline

Ivana

Comments