Nova godina, novi trendovi! 2021. otpočinjemo nošenjem lila i ljubičastih senki, ljubičastih šljokica i ajlajnera, a u nastavku vam predstavljamo nekoliko načina na koje možete izneti ovaj novi trend. Uživaćete u tonovima ovih boja, a one izgledaju dobro i uz svetliji i tamniji ten. Takođe, lila i ljubičaste boje idu uz uglavnom sve boje očiju, a naročito se dobro uklapaju uz zelene. Svakako, sa ovim bojama se možete igrati, praviti prelaze ili minimal lookove, na vama je samo da ih uklopite uz lični stil i vajb. Dobra karakteristika lila i ljubičastih tonova je i to što mogu izgledati izuzetno svečano, ali i veoma ležerno, te ih tako možete nositi na mnogo različitih načina i u više prilika. Oni su dovoljno suptilni da se uklope uz svakodnevni look i malo ga “začine”, a opet mogu biti dovoljno sofisticirani i savršeni uz elegantni, večernji look.

Minimal look sa ljubičastom senkom

Ovo je jednostavan i efektan način da nosite ljubičastu senku. Ostatak lica ostavite u “no makeup makeup” stilu, odnosno samo se blago posvetite tenu i začešljajte obrve, a sav fokus neka vam ostane na očima. Možete iskoristiti dve nijanse, svetliju i tamniju, gde će ona tamnija ići na pregibu kapka, a zatim jednostavno stavite maskaru. Znamo, teško je ne staviti full šminku, ali verujte nam, bez konturisanja, bez hajlajtera, bez karmina, bez veštačkih trepavica – samo, senka.

Lila senka uklopljena sa bakarnom

Za malo svečaniji look, lila senku izblendajte sa bakarnom, koja će vam praktično preći na obrve. Ovo je pravi soft glam look koji možete nositi u prilikama u kojima želite izgledati elegantno, ali i autentično, jer elegantnost obično vezujemo za intenzivni, crni, smokey eyes makeup. Dodajte maskaru, ali ne i veštačke trepavice – i u potpunosti ste spremne! Uz ove senke možete nositi i karmin, ali za nijansu tamniji od boje usana, koja će ih samo dodatno naglasiti, a opet bez oduzimanja pažnje od looka na vašim očima.

Lila i glitter

Ako u planu imate slavlje, bilo zvaničnim povodom ili tek onako, lila look sa šljokicama je pravi izbor za vas! Ovaj look će izgledati efektno ukoliko ga učinite “mačkastim”, odnosno nanesenoj senki dodate špic. Ključno kod ovog looka je da napravite bazu od kremastih senki, a zatim preko nanesete šljokice, kako biste dobili dubinu boje i intenzitet šjokica. Uz ovaj look na očima možete nositi jednostavan sjaj na usnama, ali bez karmina, kako bi fokus ostao na očima, a usne samo doprinele celokupnom izgledu.

Comments