Novogodišnje veče je veče kada dominira glamur, šampanjac, a kada rešiš dobro poznato pitanje “gde za Novu”, vreme je da posvetiš malo pažnje svom prazničnom makeup-uKada je praznična party sezona iza ćoška, svi svesno, ili nesvesno, posežemo za Instagram ili Pinterest proflima poznatih šminkera. Ove sezone odvažni makeup look je u trendu i smatramo da tvoj makeup tako treba da izgleda cele sezone, a ne samo jedne večeri. Poznati šminkeri smatraju da treba da napravimo korak dalje od klasičnog crvenog karmina, smokey eyes-a i da ih zamenimo nečim malo eksperimentalnijim i razigranim. U nastavku ti otkrivamo par ideja poznatih šminkera za tvoj novogodišnji look.

“Zamrljani” eyeliner

Iako je prošla sezona vratila na velika vrata klasičan smokey eyes, ove sezone je, složićemo se, taj trend postao malo dosadan. Za savršen novogodišnji “lažni” smokey eyes iskopirajte šminkerku Katie Jane Hughes koja nam je ponudila potpuno novu verziju jednog passé trenda. Razmažite crni eyeliner oko vodenih linija, zatim ga ublendajte uz pomoć senke sa šljokicama i voilà!

Paleta boja inspirisana 70-im

Kada pomislimo na paletu boja koja se koristila u makeup rutinama 70-ih, prvo na pameti su nam avokado zelena i sve nijanse narandžaste, ali šminkeri se ove sezone fokusiraju na svetle nijanse sa retro odjekom. Na Instagram profilima šminkera možemo zapaziti svetlo plavu, žutu i roze. Eksperimentiši sa nekom senkom ovih nijansi, blendaj je baš do kosti obrve, sve finiširaj maskarom i dobićeš brz i vibrantan look.

Ilustrativni eyeliner i cut-out senka

Ne mogu da sakrijem svoju ljubav prema trendovima 60-ih, zato me ova tehnika šminkanja posebno raduje. Tehnika cut-out naglašava liniju tvog oka i prirodno ga izdužuje u samo par pametnih poteza. Ukoliko ti je eksperimentisanje sa eyeliner-om ili olovkom previše ekstremno, ceo look upotpuni senkom u nekoj vibrantnoj boji. Bilo da su tvoje oči sitne, krupne ili spuštene, ova tehnika daće dubinu tvom oku, daće im lepši i otvoreniji izgled.

Comments