U prethodnoj godini smo dosta eksperimentisali, koristili smo različite nove palete, isprobali nove trendove, bili inspirisani različitim influenserkama u domenu makeup sveta. I bilo je prilično zanimljivo.

Sada smo već duboko zagazili u drugi mesec 2020. godine i već možemo da nanjušimo šta će to dominirati ove godine i čemu ćemo posvetiti najveću pažnju. Da li ti već znaš o čemu je reč?

Blistava i čista koža

Skin care rutina će i te kako biti popularna u ovoj godini. Udaljavamo se polako od onog vremena kada su tone šminke na koži bile poželjne i prihvatljive. Nećemo da se lažemo i da kažemo da sada nije tako, kao ni da mi ne volimo ponekad da stavimo što više proizvoda da bismo izgledale lepše i onako kako želimo. Međutim, naša koža treba da diše, da bude čista i zato se sada sve više približavamo trendu potpuno prirodnog izgleda.

I ne – ne govorimo o no-makeup makeup izgledu, već govorimo o apsolutnom no-makeup look-u, koji je savršen jer je koža negovana, hidrirana, sjajna i besprekorna.

Dakle, u ovoj godini ćemo smanjiti upotrebu pudera i jakih proizvoda, korektora. Ostaćemo eventualno na kremama koje našu kožu čine blistavom i naravno na različitim tonicima i micelarnim vodama, kako bismo otklonili sve ono što se tokom dana ili tokom više dana skupljalo na našem licu. U ovoj godini pokušaćemo da otklonimo sve nesavršenosti na prirodan način.

Hladni tonovi 

Verovala ili ne – hladni tonovi se vraćaju na scenu ove godine. Prethodnih godina naklonjeni smo bili toplim tonovima, blago narandžastim, cigla tonovima i svim braon nijansama. Ove godine okrećemo se jednom drugom trendu i za oči biramo hladnije, izraženije tonove, poput jako sive, zelene ili ljubičaste. Da li si spremna za ovu promenu?

Neobičan ajlajner 

Ove godine akcenat će definitivno biti na očima. Budi slobodna da u ovom domenu eksperimentišeš onoliko koliko ti dopušta mašta. Neobično i neočekivano nanošenje ajlajnera biće trend ove sezone. Dakle, zaboravi na nanošenje jedne crne linije dužinom kapka. Koristi ceo kapak za eksperimentisanje, ali ne samo sa crnim ajlajnerom, već se otvori za nove boje.

Comments