Kada se šminkate dugi niz godina, kada ste isprobali puno različitih proizvoda i kada još na sve to (kao ja) radite u modnom i lifestyle magazinu koji se često bavi beauty temama – naučite neke trikove. Oni možda deluju jednostavno i nisu veoma teški da se izvedu, ali zapravo prave veliku razliku u vašem finalnom makeup looku. Zato, ako volte da se šminkate ili jednostavno imate posao koji od vas to zahteva, evo nekoliko “caka” koje vam mogu promenit život i uštedeti vreme koje trošite na nanošenje šminke svakog dana. Možda će vas neke od njih iznenaditi, jer razbijaju neka makeup pravila koja ste mislili da se ne mogu razbiti, ali hej, da li ste se ikada zapitali ko je ta pravila postavio? I naravno, zapamtite da je šminka individualna stvar, da su sva lica drugačija, i da je svaki tip kože različit, i da jedno pravilo definitivno ne može biti savršeno pravilo za svaku od nas – pa isto tako i ovi trikovi mogu imati različite rezultate. Ipak, isprobajte ih pa ćete same najbolje videti!

Puder blendajte od sredine lica ka spolja

Kada na lice nanosite puder, bilo da to radite četkicom ili prstima, važno je da krenete od sredine lica, dakle nosa, usana i predela oko očiju, a da puder blendate i nanosite na ostatak lica pokretima ka spolja. Ovim načinom nanošenja pudera sprečićete guste ostatke na krajevima lica, blizu ušiju ili linije kose i vrata, pa će vam samim tim lice izgledati prirodnije i puder neće delovati “teško”. Takođe, puder ćete efektno naneti i fiksirati na samom centru lica, koji je najvažniji, najosetljiviji i na kojem se koža potencijalno najviše sija – što će takođe dati dobre rezultate.

Rumenilo ne mora ići samo na jagodice

Ukoliko ste navikle da rumenilo nanosite samo tako što ćete uvući obraze i zatim ga staviti na jagodice – imamo vesti za vas! Rumenilo uopšte više ne morate nanositi isključivo na ovaj način, čak je i preporučljivo da to ne činite. Za prirodniji look u kom će izgledati kao da ste zaista “rumeni”, za početak – rumenilo u kamenu zamenite onim kremastim, a zatim ga nanesite na sredinu obraza i krenite ka nosu. Nakon toga – rumenilo nanesite na vrh nosa, tako da i on deluje blago pocrvenelo, i spremne ste! Verujte nam, zimi ćete izgledati rumeno, leti preplanulo – jednostavno, bez greške.

Comments