Vreme crnog ajlajnera izgleda da nikada neće proći. Savršeno izvučena crna linija duž kapka vanremenski je hit kada je šminkanje u pitanju. Gotovo da nikada ne možete da pogrešite kada odlučite da ga “iznesete”. Malo je reći da su nam bile potrebne i godine da usavršimo taj potez i nećemo lagati – nekada se iza savršenog ajlajnera kriju sati nerviranja i ispravljanja i isrctavanja u nedogled, sve do onog finalnog. Izgleda lako, ali samo na prvi pogled. I dok i sada upravo razmišljate kako ćete posegnuti sa crnim ajlajnerom, predlažemo vam promenu ove rutine. Kako bi bilo da sada, kada ste već to usavršili, probate belu? Zvuči pomalo ekstravagantno, ali u isto vreme može da bude i vrlo jednostavno i da prati vašu dnevnu kombinaciju. Sledeći predlozi služe da vas inspirišu:

Preko celog kapka

Beli ajlajner preko celog kapka možda samo zvuči pretenciozno i deluje na prvi pogled “too much”, međutim, postoji način na koji to može da izgleda sasvim prihvatljivo. Dakle, beli ajlajner treba naneti samo na onaj deo kapka koji se vidi kada su oči otvorene. Na taj način, izgledaće kao da je ceo kapak prekriven belom, ali zapravo je u pitanju iluzija. Margot Robbie služi kao savršen primer da beli ajlajner na ovaj način može da izgleda veoma svedeno, a u isto vreme da istakne vaše oči na prirodan način.

Beli ajlajner ispod donjih trepavica

Ko kaže da se ajlajner nosi samo na kapcima? Ideja u vezi sa nanošenjem ajlajnera ispod donjih trepavica ne samo da zvuči pretenciozno i ambiciozno, već to zapravo i jeste. Svakako je za odvažne i one koji su spremni da iznesu ovaj prilično upečatljiv momenat. To može biti tanka linija koja prati samo dužinu oka, ali može ići i preko i tako postići specifičan efekat. Deblja linija belog ajlajnera zavisi samo od vaše kreativnosti, ali i spremnosti da sasvim odskačete.

Tanka linija iznad kapka

Tanka bela linija iznad kapka, koja prati liniju vaših obrva simbolizuje napuštanje okvira i upuštanje u nešto neotkriveno i lepo. Beli ajlajner iznad kapka zaista može da izgleda nežno i prihvatljivo, a opet drugačije i upečatljivo. Uz nežne nijanse senke i ostatka šminke, bela linija biće idealan dodatak.

Comments