5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Neke stvari su večito in. Mala crna haljina. Sisata plavuša – i mala i velika. Produženi espreso. Karirana muška košulja za dan posle. Venčanica. Popodnevna dremka. Pirlitanje za odlazak u operu i pozorište, zbog onih koji će vas tamo videti. Ogovaranje najboljih prijatelja sa drugim najboljim prijateljima. Poklanjanje svojih stvari sestrama i prijateljicama. Đuskanje. Plakanje uz filmove. Depresija je baš aktuelna. Kao što je u srednjem veku bila aktuelna ženska histerija. Svako treći koga znam pije neke živčane pilule. Šta li je tek sa ogromnim brojem onih koje ne znam?

Kao što je crna jedna otmena boja za sve prilike, tako je i mračno raspoloženje prisutno u svim dnevnim i večernjim varijantama.

Kako ostati normalan i biti in?

Okolnosti se nameću, strahovi nas gutaju, dnevna doza stresa je neizbežna.

Držati korak sa životom, nositi se dnevnim mrakom, to je izazov modernog čoveka, koji ponet modnim talasom upada u mala crna raspoloženja svakog časa.

600full poster Mala crna raspoloženja

Kao što su moderne neke boje u odevanju i detaljima, tako su in i neka preovlađujuća raspoloženja u našem okruženju

Um je oruđe kojim dosežemo do ostalih delova svog bića, do zaliha snage da sprovedemo moguća rešenja, pronađemo kompromise, izdvojimo prioritete. Moramo da priznamo i sagledamo svoje crnilo, ali ne moramo da mu se prepustimo. Pogledajte slike na projektoru svog uma, ali ne one koje emituju momentalni horor, nego one ispod toga.

Pronaći ćete momente radosti, trenutke u kojima je bezbrižnost bila istinska – nije bila prosto umirenje živaca spolja unetom hemijom.

Osećaj da ste odsečeni od izvora radosti pokušaće da vas proguta, ali to je obično lukavstvo mračnih sila. Ispod toga postoji živ osećaj da smo i dalje u nekom delu sebe ta radosna osoba, koja ume da se zabavi i opusti. Držeći se te slike, možemo da prebrodimo mala crna raspoloženja, da im ne dozvolimo da prerastu u gusti mrak koji guta razum i da izađemo iz zamke.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice