5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Neke stvari su večito in. Mala crna haljina. Sisata plavuša – i mala i velika. Produženi espreso. Karirana muška košulja za dan posle. Venčanica. Popodnevna dremka. Pirlitanje za odlazak u operu i pozorište, zbog onih koji će vas tamo videti. Ogovaranje najboljih prijatelja sa drugim najboljim prijateljima. Poklanjanje svojih stvari sestrama i prijateljicama. Đuskanje. Plakanje uz filmove. Depresija je baš aktuelna. Kao što je u srednjem veku bila aktuelna ženska histerija. Svako treći koga znam pije neke živčane pilule. Šta li je tek sa ogromnim brojem onih koje ne znam?

Kao što je crna jedna otmena boja za sve prilike, tako je i mračno raspoloženje prisutno u svim dnevnim i večernjim varijantama.

Kako ostati normalan i biti in?

Okolnosti se nameću, strahovi nas gutaju, dnevna doza stresa je neizbežna.

Držati korak sa životom, nositi se dnevnim mrakom, to je izazov modernog čoveka, koji ponet modnim talasom upada u mala crna raspoloženja svakog časa.

600full poster Mala crna raspoloženja

Kao što su moderne neke boje u odevanju i detaljima, tako su in i neka preovlađujuća raspoloženja u našem okruženju

Um je oruđe kojim dosežemo do ostalih delova svog bića, do zaliha snage da sprovedemo moguća rešenja, pronađemo kompromise, izdvojimo prioritete. Moramo da priznamo i sagledamo svoje crnilo, ali ne moramo da mu se prepustimo. Pogledajte slike na projektoru svog uma, ali ne one koje emituju momentalni horor, nego one ispod toga.

Pronaći ćete momente radosti, trenutke u kojima je bezbrižnost bila istinska – nije bila prosto umirenje živaca spolja unetom hemijom.

Osećaj da ste odsečeni od izvora radosti pokušaće da vas proguta, ali to je obično lukavstvo mračnih sila. Ispod toga postoji živ osećaj da smo i dalje u nekom delu sebe ta radosna osoba, koja ume da se zabavi i opusti. Držeći se te slike, možemo da prebrodimo mala crna raspoloženja, da im ne dozvolimo da prerastu u gusti mrak koji guta razum i da izađemo iz zamke.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice