Znam, svi smo već pomalo umorni. Ovo je jedna teška godina. Moglo bi se ponekad reći, grozna. Ni oni srećniji među nama, koji imaju posao, porodicu i krov nad glavom nisu baš najbolje, a mogu samo da mislim kako je onima koji ni to ne mogu sebi da priušte. Uhvatila sam sebe u nebrojenim napadima panike, straha za svoje bližnje, straha od nemanja konkretnih informacija – straha. Pokušavam naravno da se držim na površini, da ne potonem tako lako, ali nekim danima to se čini kao nemoguća misija. Ipak, kada sve saberem i oduzmem, znam da ću biti okej, ali isto tako – znam i da bih mogla drugima takođe da pomognem, malim delima – da se osećaju bolje. Ukoliko i vi osećate želju da u ovoj godini na pozitivan način doprinesete svom okruženju, a niste sigurni tačno kako, evo nekoliko ideja.

Pozovite svoje prijatelje, pitajte ih kako su

Ovo možda deluje kao jednostavna stvar, i kao nešto što podrazumevate, ali razmislite dobro – kada ste poslednji put zapravo pozvali svoje prijatelje i zaista se sa njima zapričali o tome kako ste trenutno i da li ste dobro. Naravno, slanje šaljivih poruka, meme-ova i videa je okej, ali u ovoj situaciji svi smo pod stresom, čak i kada to možda nismo nikome rekli. Zato, telefon u ruke, skype, Zoom call – šta god, i okrenite svoje najbliže. Verujte nam, sigurno ćete im ulepšati dan.

Donirajte toplu odeću, ili je dajte beskućnicima

Dolazi nam zima, i teže je svima onima koji nemaju adekvatne uslove za život. U ovom periodu, razmislite o tome da je vreme da se rešite nekih svojih starijih toplih odevnih komada, koje već nekoliko sezona ne nosite – a koje će nekome značiti. Dakle, krenite u “detox” svog sadašnjeg ormara i zimske odeće, sigurni smo da ćete ponešto od toga odlučiti da odbacite, pa umesto da ga bacite u kontejner, donirajte ga, ili ostavite na mestu na kome znate da će ga neko uzeti. Svakako, time ćete ugrejati nekoga ove zime, a uz to, doprinećete održivosti u modnom svetu.

Comments