Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Iako je po zvaničnim informacijama prvi karmin napravljen 1915. godine, njegova istorija počinje još u davno Kleopatrino doba. U prvom veku pre Hrista Kleopatra je koristila cvetne ekstrakte kako bi usnama dala crvenu nijansu, a bogatašice u Italiji 13. veka nosile su ružičastu boju napravljenu od retkog pigmenta kako bi se razlikovale od nižih staleža. Godine 1915. Moris Levi dizajnira prvi karmin u metalnim tubama.

glamourdaze 1940s lipstick2 Mala istorija ruža za usne

Već početkom dvadestih Max Factor je kreirao kolekciju karmina sa idejom da žene mogu kopirati boju i oblik usana najdražih glumačkih zvezda. Karmin sa mirisom postaje pravi hit, a najtraženiji je onaj sa aromom trešnje. Godine 1930. Max Factor kreira prvi sjaj za usne na svetu.

glamourdaze 1930s lipstick3 Mala istorija ruža za usne

Godine 1939. Revlon lansira karmin i lak za nokte identične nijanse. Ovaj trend je danas skoro izumro, pošto više niko ne gleda da uklopi ruž i boju noktiju, a ubrzo za tim usledila je paleta nekoliko nijansi karmina pakovanih sa četkicom i ogledalom.

revlon plum thumb 233x291 Mala istorija ruža za usne
Godine 1954. Rouge Dior, prvi ruž kuće Dior lansiran je u dve boje.

6171387 Mala istorija ruža za usne
Godine 1999. DuWop na tržište donosi prvi ruž za povećanje usana. Danas je ovo jedna od karakteristika ruža koja se podrazumeva.
Godine 2000. Lancôme Juicy Tubes sjajevi postaju kultni proizvod samo nekoliko nedelja nakon što su se pojavili.

LANCOME JUICY TUBES1 Mala istorija ruža za usne
Danas sa pojavom novih sjajeva i ruževa sa svakim novim godišnjim dobom i modnim trendom, odjednom imamo toliko izbora da najčešće kupujemo one proverene. Cena nije zanemarljiv faktor, ali dokazano je da žene biraju ruž i prema kutijici u koju je upakovan, kao i po jačini brenda, jer automatski pretpostavljaju da je kvalitet srazmeran ceni, što zaista ne mora da bude slučaj, kada su ruževi u pitanju. Najbolji savet je da ne pratite trendi boje, nego svoj ten, oblik usta i odevne kombinacije, pošto tako nećete pogrešiti.

red lipstick maria dryfhout Mala istorija ruža za usne
Jovana Miljanović je, pre svega, veliki sanjar. Ispunjava je pisanje i blogovanje, zanimljiva joj je twitosfera i upoznavanje novih ljudi. Živi za putovanja, skijanja, modu, umetnost i uskusnu hranu. Omiljeni citat: “Per aspera ad astra”. Spremna na sve da ostvari svoje snove.

Editors choice