Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

A da li si znala ovo?

Espresso, u suštini, označava način pripreme napitka. Mnogi ovaj pojam koriste i da bi opisali stepen prženosti kafe, ali je činjenica da za pripremu ovog napitka možeš koristiti kafu bilo kog stepena prženosti i bilo koju vrstu ili mešavinu.

Prvi espresso nastao je u Italiji početkom XX veka kada je nastala i prva mašina najsličnija onoj koju poznajemo danas. Od 1948. godine se espresso pravi sa penom.

Mala škola kafe Sve što nisi znala o svom omiljenom napitku 4 1 Mala škola kafe: Kako da prepoznaš dobar espresso, macchiato i cappuccino? (VIDEO)

Prvi coffee shop je otvoren u Veneciji, 1683. godine.

Espresso je najzdraviji napitak od kafe, a prosečna količina kofeina u ovom napitku je od 60 do 90 miligrama. Espresso se uvek servira i ispija 20 sekundi od pripremanja.

Italijani cappuccino ispijaju isključivo ujutru, ali se u ostatku sveta ova kafa pije u bilo koje doba dana.

Mala škola kafe Sve što nisi znala o svom omiljenom napitku 5 Mala škola kafe: Kako da prepoznaš dobar espresso, macchiato i cappuccino? (VIDEO)

Cappuccino je dobio ovaj naziv zbog sličnosti sa nošnjom kaluđera (kapucina). Bele kaluđerske kape podsećaju na penu ove kafe, a smeđa boja odela na mešavinu pene od mleka i kafe, kako se cappuccino i priprema.

Tradicionalni italijanski macchiato se pravi od espressa i pene od mleka, dok se u ostatku sveta dodaje i malo vrućeg tečnog mleka koje preostane dok se pravi pena.

Mala škola kafe Sve što nisi znala o svom omiljenom napitku 6 Mala škola kafe: Kako da prepoznaš dobar espresso, macchiato i cappuccino? (VIDEO)

Caffe corretto je kratak espresso sa likerom koji Italijani obično piju posle ručka ili večere i to poručivanjem “un caffe corretto grappa” ili “corretto cognac”.

Na kraju, jesi li za kafu? Sigurno jesi nakon ovolike priče o tvojoj omiljenoj “poslastici”! Najbolju kafu možeš popiti u Café Doncafé, a kako bi tvoj dan uvek počinjao sa osmehom i najlepšim ukusom jutra, ne zaboravi da napraviš zalihe omiljene Doncafé kafe! I, obavezno se pridruži ostalim ljubiteljima kafe!

Mala škola kafe Sve što nisi znala o svom omiljenom napitku Mala škola kafe: Kako da prepoznaš dobar espresso, macchiato i cappuccino? (VIDEO)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Video i fotografije: Vesna Kojić

Ivana Tomić

Editors choice