Daleki Indijski okean, preko 100 malenih ostrva od kojih se ne zna koje je lepše, blistavo beli pesak i voda plava kao najraskošniji bazen – prizor kao sa razglednice, a sve to je i te kako stvarno. To su Maldivi, lokacija koja se nalazi na #bucket listi gotovo svake osobe koja trenutno hoda planetom! (Samo ukucaj u pretraživač “Maldivi putovanja” i uverićeš se u to koliko njih (nas?) sa nestrpljenjem iščekuje “svojih 5 minuta” da poseti ovu egzotičnu destinaciju!)

Nestvarno lepe plaže, pletene ležaljke pod palmama, (podvodni) prizori koji ostavljaju bez daha, raskošni koralni grebeni i odlično vreme tokom cele godine (zaista tokom cele godine!) čine ovaj arhipelag čuvenim i omiljenim kako kada je reč o putovanjima sa prijateljima ili partnerom, tako i kada je reč o porodičnim ili putovanjima za medeni mesec. Pa ipak, iako je ovo neki generalni utisak i “suma sumarum” Maldiva, znaj da svako ostrvo ima nešto novo i posebno da ponudi, a sve u skladu sa tim koji tip smeštaja odabereš i da li više voliš da se upuštaš u razne avanture ili da samo leškariš na plaži ne verujući gde se nalaziš (što ne osuđujemo, jer bismo i sami to radili).

maldivi plaza Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

Dakle, šta god da tražiš od putovanja (pa i života!), Maldivi će ti sigurno ispuniti želju – tirkizni raj koji tada otkriješ ostaće zauvek urezan u tvoje pamćenje; odmor na Maldivima nije samo za telo, već i za dušu; komad luksuza koji možda ne možeš da iskusiš svakodnevno sada ti je nadohvat ruke; a podvodne avanture koje tada iskusiš definitivno su za prepričavanje tokom celog života. Putovanje na Maldive je putovanje za pamćenje i ne postoji ama baš nijedan razlog da to ne bude tako – naročito ako znaš šta, gde, kada i kako!

Šta da spakuješ?

Znamo koliko je ženama teško da se spakuju za odmor jer uvek misle da nisu ponele dovoljno stvari, a na kraju se ispostavi da im je i to što su ponele mnogo. S obzirom na to da je na Maldivima temperatura između 28 i 30 stepeni (i vazduha i vode!) tokom cele godine, nećeš pogrešiti ukoliko poneseš samo laganu, lepršavu odeću. Pravu letnju, čak i ako putuješ u januaru koji je zapravo najpopularniji (ali i najskuplji) mesec za putovanje na Maldive. Šarene tunike mogu dobro da dođu i preko dana kao dodatak tvom bikiniju, a uz visoke potpetice se lako pretvaraju u kombinaciju za veče (neka ostrva imaju odličnu ponudu kada je reč o noćnom provodu). Naravno, ne zaboravi omiljene papuče, veliki slamnati šešir, naočare za sunce i – podvodnu kameru!

maldivi water villas Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

Gde da odsedneš?

Sećaš se onih egzotičnih bungalova sa Instagrama? E pa, to su Maldivi! Većina rizortova na ostrvima nudi različite tipove smeštaja kako bi se ispunila želja čak i najzahtevnijim posetiocima. Na raspolaganju su ti bungalovi u vrtu, bungalovi ili vile na plaži, vile na vodi – sa ili bez privatnog bazena. Sve ovo može biti skriveno iza raskošnih zelenih palmi te možeš biti sigurna da ćete tvoja pratnja i ti imati dovoljno privatnosti. Ukoliko je u pitanju romantično putovanje, odaberi privatnu terasu sa pogledom na izlazak ili zalazak sunca ili šampanjac u krevetu ili masažu pod mesečnom… Ovde nema pogrešnog odgovora!

Pretragom “Maldivi cene” otkrićeš da cene smeštaja zavise od tipa smeštaja (na primer, vile na vodi su znatno skuplje od bungalova), ali i doba godine kada putuješ. Kao što smo već napomenuli, cene su najviše tokom zime (januar, februar i mart), a od aprila kreće snižavanje cena hotelskog smeštaja do novog poskupljenja koje počinje krajem leta i početkom jeseni. U maju i junu je najpovoljnije otići na Maldive. Takođe, imaj na umu da smeštaj i život na Maldivima nije toliko skup – najskuplje je jedino stići do tamo!

Šta da jedeš?

U gotovo svakom hotelu na Maldivima ti je na raspolaganju noćenje sa doručkom, polupansion ili all-inclusive plan ishrane. Svakako, hrana i piće su ograničeni onim što se nalazi na odabranom ostrvu, tako da je najpraktičnije da o hrani ne razmišljaš i uplatiš pun pansion u nekom od hotela koji nude najbolji i najpovoljniji paket. Naravno, sasvim je legitimno da ti ovaj način ishrane dosadi i da poželiš da iskusiš malo više od Maldiva. U tom slučaju obavezno poseti neki od podvodnih restorana u kojima možeš da uživaš u luksuznim jelima poput kavijara i jastoga dok gledaš u neki od najpoznatijih i najlepših koralnih vrtova!

maldivi luksuz Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

Šta da radiš?

Ukoliko želiš da saznaš šta je najbolje na Maldivima, iz prve ruke, jednostavno ukucaj “Maldivi iskustva” i prepusti se skrolovanju kroz reči i reči hvale koje posetioci Maldiva nisu štedeli! Generalno, iskustva onih koji su bili na Maldivima govore da je malo sramota da doputuješ dovde i svih sedam dana provedeš samo se izležavajući na plaži. OK, nije toliko sramota! Ali, poenta je da ovaj raj na zemlji treba da iskusiš u svakom pogledu, a ne samo, da kažemo, vizuelnom. Makar jedan dan svog boravka tamo iskoristi da odeš na krstarenje i obilazak zaista prelepih korala i laguna po kojima su Maldivi i poznati ili da odeš na ronjenje i iskusiš upoznavanje takođe prelepog podvodnog sveta koji si do sada gledala samo u filmovima. Da, podjednako je lepo i uživo!

maldivi hidroavion e1543490383597 Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

Ukoliko imaš još nekih nedoumica, čekiraj najdetaljniji vodič ikada za putovanje na Maldive! Srećan put!

Ivana

Comments