Ne postoji nijedna žena koja je potpuno zadovoljna svojom kosom. Kovrčave se ravnaju i peglaju, ravne se kovrčaju. Nema kupaonice u kojoj nećete naći figaro, peglu za kosu, šampon, regenerator, sušilo za kosu, masku za sjaj, lak za kosu, pjenu za volumen i minimalno bar još dva proizvoda koja koristite da bi imale najljepšu frizuru na svijetu. Borba obično počinje frizerskim škarama. Ne morate primjeniti drastične mjere, dovoljno je da zamislite da sva čuda modernog doba ne postoje i spas svoje kose potražite – u kuhinji!

Predstavit ćemo vam trikove koji prije svega koštaju malo, a važno je samo da ne pobrkate osnovno – recept ne smije završiti na vašem tanjuru, već na vašoj glavi!

Spas za suhu i oštećenu kosu

Potrebno vam je sljedeće: najbolje od domaćih maslina i pčela – maslinovo ulje i med!

olive oil picnik Male kućne čarolije: Nega kose (1.deo)

Masline su, srećom - otkriveno blago

1. Pomiješajte tri žlice maslinova ulja (koje nažalost, nije jeftino, ali vjerujte nam da se isplati investirati u bočicu ovog blaga više nego u sušilo za kosu) sa dvije žlice domaćeg meda. Po potrebi, odnosno ovisno o dužini vaše kose, povećajte dozu!

Zašto nam se sviđaju ovi masni i ljepljivi sastojci? Prije svega, maslinovo ulje vratit će vašoj kosi svu potrebnu vlažnost, a med koji je prepun vitamina – sjaj.

2. Ako ste osjetljivi, rukavicama nanesite smjesu od korijena kose prema vrhovima.

3. Prekrijte kosu. To možete učiniti plastičnom kapom za tuširanje ili običnom plastičnom vrećicom. Preko toga obavezno stavite suhi ručnik kako bi utoplili vlasište i glavu.

Nakon što pola sata ostavite smjesu da djeluje, isperite kosu. Dobro je šamponirajte, zaboravite na dodatne regeneratore i maske, ulje i med napravili su svoje.

honey picnik Male kućne čarolije: Nega kose (1.deo)

Osim što je ukusan, med je pun vitamina koji će spasiti vašu kosu

Šuška se da je odličan regenerator za suhu kosu – majoneza. Za sve kojima je njega kose majonezom pomalo odbojna, vrlo brzo slijedi nastavak naših kuhinjskih čarolija!

Do tada, podijelite s nama dojmove!


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments