Prvi dio “Malih kućnih čarolija” pročitajte ovdje.

Masna je kosa najčešći tip kose koja ženama zadaje glavobolje. Za razliku od suhe, kosa koja se masti odaje dojam neurednosti i loših higijenskih navika iako je to apsolutno netočno. Konstantno pranje kose iz dana u dan neće spasiti situaciju, ali prirodne maske i pakunzi mogu ju uveliko popraviti!

Spas za masnu kosu

… Krije se u limunu! Limun se stavlja u sve prirodne maske za masnu kosu, a ovo su neke od ideja koje vrlo lako možete primjeniti u svom domaćinstvu.

Maska od limuna i jogurta

1. Promješajte pet žlica jogurta (sa minimalno masnoće), jednu žlicu soda bikarbone i jednu žlicu iscjeđenog limunovog soka.

2. Nanesite smjesu na cijelu kosu, posebno se koncentriravši na korijen kose, koji se masti puno više nego vrhovi.

3. Dovoljno je da maska ostane na kosi 40 minuta prije nego što ju isperete mlakom vodom. Kada je u pitanju masna kosa, preporuča se pranje sa što hladnijom vodom.

Ovaj recept primjenjujte jednom tjedno i uočit ćete promjenu.

limon Male kućne čarolije: Nega kose (2.deo)

U limunu je spas za masnu kosu

Maska od limuna i čičkovog ulja

1. Jaje je također izvrstan preparat u borbi protiv masnoće na kosi. Za ovu masku potreban vam je jedan žumanjak, pet žlica svježe iscjeđenog limunovog soka i jedna žlica čičkovog ulja. Čičkovo ulje možete nabaviti u svim drogerijama i dovoljno vam je jedno mini pakovanje koje će vam poslužiti mjesecima.

2. Kad promiješate sve sastojke, stavite na kosu i neka djeluje maksimalno 20 minuta pod plastičnom vrećicom ili kapom za tuširanje. Isperite mlakom vodom, šamponirajte i nanesite blagi balzam za kraj.

Maska od limuna i meda

1. Ako kod kuće imate med, limun i jaje, u vašoj se kuhinji nalazi još jedan spas za masnu kosu. Promiješajte dvije žlice limunova soka, jednu žlicu meda i jedan žumanjak.

2. Sastojci se trebaju miješati dok masa ne postane blago kremasta. Masku umasirajte u suhu kosu, obavezno počevši sa tjemenom glave. Ostatak ove guste mase raščešljavajte četkom za kosu.

3. Nakon što djeluje 20 minuta, isperite kosu vodom, a zatim i šamponom.

Ukoliko su vam naši sastojci odbojni, ne zaboravite na pudere u prahu i šampone za suho pranje kose, pa tko voli – nek izvoli!

Naslovna fotografija: instagram.com/inbeautmag


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments