Opravdano ili možda ipak malo preterano, zavisi ko posmatra ovaj fenomen, Francuskinje su večna tema, inspiracija i uzor kom se okrećemo u potrazi sa sopstvenim stilom – oblačenja, nege, življenja. Opet, taj kult nije mogao da nastane ni iz čega – Francuskinje ipak imaju svoje tajne kojim nas iznova osvajaju i teraju da se ugledamo na njih. Iako je poenta svega u tome kako se nosiš, bitno je i to šta nosiš, zato ti u nastavku otkrivamo male tajne stila ovih najšik žena na svetu koje i tebi mogu pomoći u izgradnji svog modnog izraza. 

Tvoj modni uzor treba da bude tvoja majka

Možda ti se trenutno ne dopada stil koji tvoja mama neguje, ali možda hoće kasnije, kada dođeš u njene godine. Ipak, ono što sada možeš da uradiš jeste da se podsetiš šta je to ona nosila kada je bila u tvojim godinama, a što ti možeš da primeniš sada. I sama znaš da se moda sedamdesetih i osamdesetih vraća, a ona je u svom garderoberu možda imala pravo blago koje možeš da naslediš! Ugledanje na majčin stil podrazumeva i vraćanje kvalitetu izrade i klasici u pogledu krojeva i materijala. To prosto nikada ne izlazi iz mode, a čini da uvek izgledaš savršeno stilizovano i uglađeno.

Kad god si u prilici, pokaži noge

Francuskinje vole da pokazuju noge, kako u predivnim suknjama i haljinama, tako i u pantalonama, ali uz pomoć sandala i papuča. Kad malo bolje razmisliš, njih ćeš retko videti u patikama iako vole udobnost i praktičnost. Ali, eto lekcije za odabir pravih štiklica!

Nosi samo štikle u kojima možeš da hodaš

I, kad smo već kod štiklica, zlatno pravilo je – nosi samo štikle u kojima možeš da hodaš! Verujemo da ti nisu potrebne Francuskinje da ti kažu da je retko šta manje privlačno od žene u previsokim štiklama u kojima “nabada”. Još jedan dokaz za ovo pravilo koje dolazi iz “zemlje mode” je i Karl Lagerfeld i njegove Chanel kitten heels! 

Odelo ili makar samo blejzer je must-must-must have

Sumnjamo da postoji Francuskinja koja u svom ormaru nema makar jedan blejzer (ili 10). Odelo je takođe čest izbor jer su ovakvi komadi odeće “kec iz rukava” koji nam uvek garantuje odličan izgled!

Comments