Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Opravdano ili možda ipak malo preterano, zavisi ko posmatra ovaj fenomen, Francuskinje su večna tema, inspiracija i uzor kom se okrećemo u potrazi sa sopstvenim stilom – oblačenja, nege, življenja. Opet, taj kult nije mogao da nastane ni iz čega – Francuskinje ipak imaju svoje tajne kojim nas iznova osvajaju i teraju da se ugledamo na njih. Iako je poenta svega u tome kako se nosiš, bitno je i to šta nosiš, zato ti u nastavku otkrivamo male tajne stila ovih najšik žena na svetu koje i tebi mogu pomoći u izgradnji svog modnog izraza. 

Tvoj modni uzor treba da bude tvoja majka

Možda ti se trenutno ne dopada stil koji tvoja mama neguje, ali možda hoće kasnije, kada dođeš u njene godine. Ipak, ono što sada možeš da uradiš jeste da se podsetiš šta je to ona nosila kada je bila u tvojim godinama, a što ti možeš da primeniš sada. I sama znaš da se moda sedamdesetih i osamdesetih vraća, a ona je u svom garderoberu možda imala pravo blago koje možeš da naslediš! Ugledanje na majčin stil podrazumeva i vraćanje kvalitetu izrade i klasici u pogledu krojeva i materijala. To prosto nikada ne izlazi iz mode, a čini da uvek izgledaš savršeno stilizovano i uglađeno.

View this post on Instagram

Back in town with mama 👯‍♀️💛

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Kad god si u prilici, pokaži noge

Francuskinje vole da pokazuju noge, kako u predivnim suknjama i haljinama, tako i u pantalonama, ali uz pomoć sandala i papuča. Kad malo bolje razmisliš, njih ćeš retko videti u patikama iako vole udobnost i praktičnost. Ali, eto lekcije za odabir pravih štiklica!

Nosi samo štikle u kojima možeš da hodaš

I, kad smo već kod štiklica, zlatno pravilo je – nosi samo štikle u kojima možeš da hodaš! Verujemo da ti nisu potrebne Francuskinje da ti kažu da je retko šta manje privlačno od žene u previsokim štiklama u kojima “nabada”. Još jedan dokaz za ovo pravilo koje dolazi iz “zemlje mode” je i Karl Lagerfeld i njegove Chanel kitten heels! 

Odelo ili makar samo blejzer je must-must-must have

Sumnjamo da postoji Francuskinja koja u svom ormaru nema makar jedan blejzer (ili 10). Odelo je takođe čest izbor jer su ovakvi komadi odeće “kec iz rukava” koji nam uvek garantuje odličan izgled!

Editors choice