Sigurni smo da imate drugaricu koja na svim slikama ispada apsolutno savršeno, bez imalo truda, dok vi od 100 uslikanih fotografija imate jednu koje možete podeliti na društvenim mrežama. Ukoliko želite da na fotografijama izgledate besprekorno to je moguće postići samo ako se pridržavate nekoliko malih saveta koji će učiniti da na svakoj fotografiji izgledate kao supermodel.

Pokažite levu stranu lica

Većina ljudi zna koja je njihova bolja strana lica, ali prema modnom fotografu Garance Dore, kao i nekim naučnim studijama, leva strana lica je obično dosta atraktivnija i fotogeničnija. To možete i sami izanalizirati u ogledalu, ali i izvežbati svoju savršenu pozu.

Ne govorite “cheese”

Još od pojave prvih uređaja za fotografisanje ustalio se običaj da prilikom fotografisanja svi govore “cheese”, međutim, izgovaranjem ove uzrečice vaše lice će napraviti veoma neprirodnu grimasu i čitava fotografija će izgledati usiljeno. Umesto toga, kada se fotografišete trudite se da nabacite blag i prirodan osmeh i ne forsirajte sebe da izgovarate neku frazu samo kako biste dobro izgledali.

Anti-red eye trik

Kada se fotografišemo fotoaparatom ili telefonom i koristimo blic, naše oči na fotografiji uglavnom budu crvene zbog susreta sa izuzetno jakom svetlošću. Kako biste izbegli da vam se to desi na fotografiji, pre nego što počnete sa slikanjem, potrudite se da kratko vreme gledate u neko drugo jako svetlo, a zatim da se fotografišete sa blicem, jer vam tada oči neće izgledati crveno na fotografiji.

Comments