Postizanje prirodnog izgleda bi trebalo da bude veoma jednostavno i da zahteva minimalan trud, zar ne? Ipak, često je najteže postići baš ovaj, najjednostavniji izgled. Ovo su mali trikovi nakon kojih će vaša koža izgledati savršeno i glatko, a postićićete taj “I woke up like this” look.

Prilagodite bazu svojoj koži

Kako bi vaš puder izgledao potpuno prirodno i gotovo nevidljivo, najbolje je da ga pomešate sa malom količinom hidratantne kreme. Na ovaj način puder će zadržati svoju pokrivnu moć, ali istovremeno dati vašoj koži dewy look i prirodan sjaj.

Koristite manje korektora

Iako smo često u iskušenju da stavimo previše korektora, preterivanje sa ovim proizvodom dovešće do ocrtavanja bora i finih linija u predelu oka. Da bismo postigli prirodniji izgled pažljivo osmotrite predeo oko očiju pre nego što nanesete korektor, kako ga ne biste nanosili na celu regiju ukoliko to nije neophodno. Nesavršenosti koje vi vidite verovatno neće primetiti ljudi oko vas i kada se ne našminkate, dok ćete preteranom upotrebom korektora staviti akcenat na problematični deo lica.

Obratite pažnju na trepavice

Maskara može biti isuviše teška i napadna ukoliko težite prirodnom izgledu, stoga ukoliko ne želite u potpunosti da je izbacite iz svoje makeup rutine, treba da se poslužite ovim trikom. Nakon što maskaru nanesete kao i obično, na dva pamučna štapića nanesite malo micelarne vode i pređite preko trepavica, kako biste uklonili suvišne delove maskare. Njima se takođe možete poslužiti kako bi sprečili trepavice da se slepe jedna sa drugom.

Comments