Praznici samo što nisu stigli, na izlozima se prepoznaju plakati koji obećavaju velika sniženja, u potrazi za savršenim poklonima za druge ali i sebe, donesite pametne odluke. Takođe, u želji da blistate i u prazničnim danima ostanite verni prirodnom izgledu. Evo nekoliko saveta najvećih make-up umetnika i stilista.

Poznate dame Holivuda su u mnogo čemu različite, ali se većina njih slaže oko jedne teze. Ponekad je diskretna šminka najbolja odluka, a ona se često svodi samo na sjaj za usne i maskaru. Troy Surratt je poznati majstor šminkanja, radio je sa Jennifer Lopez, i nudi vam nekoliko saveta za odabir dobre maskare.

Maskara

Ukoliko imate kratke trepavice odaberite maskaru sa formulom za produžavanje, a ako su vam duge i prave koristite onu maskaru za uvijanje trepavica. Maskare na bazi voska se preporučuju devjkama sa osetljivim očima, takva formula će ujedno i obezbediti postojanost tokom čitavog dana. Prilikom kupovine obratite pažnju na izgled četkice, ako je velika i gusta takav će i rezultat pružiti. Ukoliko ima šiljati završetak, znajte da garantuje odlično razdvajanje trepavica. Savet plus: Izbegavajte vodootporne maskare. Teže se skidaju i nakon uklanjanja ostavljaju tragove oko očiju.

Rumenilo

Nanošenje rumenila je često završni potez i kao takav je veoma bitan. ,,Da biste pronašli savršenu nijansu rumenila nežno se uštinite za obraze i imate dobijenu nijansu rumenila’’, šaljivo govori Jillian Dempsey, kreativni direktor kompanije Avon. U tome ima istine. Krem rumenila su veoma popularna i pokazala su se kao dobri proizvodi u svetu make up-a, međutim ako koristite puder u prahu kao temelj za šminkanje, ne savetujemo vam da probate ove proizvode. Savet plus: Pre nanošenja sa četkice odstranite višak rumenila, pa ga nanesite u nekoliko blagih slojeva. Lice će izgledati prirodno , a nećete napraviti grešku da imate mnogo rumenila na licu. Pređite rumenilom preko jagodica i nikako ga nemojte nanosti blizu nosa i ušiju.

Zimski make-up

Bilo da imate svetao, maslinasti ili tamniji ten izgradite nežnu bazu. Rumenilo neka bude samo za nijansu tamnije od vašeg tena. Izbegavajte mat senke. Stavite vašu omiljenu maskaru i labelo. Potrebno je nekoliko minuta za ovakav  izgled, a rezultat je prirodan i nežan.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Dok piše dopušta mašti da je vodi do najudaljenijih odaja uma, gde nastaju ideje inspirisane istorijom umetnosti i mode. Citat Audrey Hepburn: “I was born with an enormous need for affection and a terrible need to give it.”

Comments