Jesenje zahlađenje u vazduhu nesumljivi je znak da je došlo vreme za kožnu odeću. Motoraške jakne večni su modni detalj, a ove godine na modnom nebu, rame uz rame sa jaknama, za tron se takmiče kožne pantalone.

Ovaj smeli modni detalj svakako ne spada u jeftinu investiciju, i ukoliko želite da svoj stil obogatite kožnim pantalonama, važno je da sledite neka pravila kako biste kupovinu njih pretvorili u pametno ulaganje.

kozne pantalone 2 Mali vodič za kupovinu kožnih pantalona

Počnite sa klasičnim uskim pantalonama

Ako u potrazi za modelima kožnih pantalona “prelistamo” Internet, naići ćemo na najrazličitije pantalone, od tregeruša, preko skini modela do sportskih modela. Ipak, ako do sada niste nosili kožne pantalone, najsigurniji izbor je što klasičniji model koji ćete lako kombinovati.

Kvalitet je važan

kozne pantalone 4 Mali vodič za kupovinu kožnih pantalona

Ako već ulažete u kupovinu kožnih pantalona, sigurno želite da one izgledaju vrhunski. U skladu sa tim, nemojte po svaku cenu posezati za što jeftinijim opcijama. Ukoliko vam je budžet ograničen, imajte na umu da manje poznati proizvođači često prodaju isti kvalitet pantalona kao oni popularni, ali po nižim cenama.

Koža se tegli

Imajte na umu da je koža materijal koji se lako može istegliti i izlizati. Budite spremni na to da vaše pantalone neće uvek izgledati jednako elegantno kao onda kada ste ih kupili. Kako biste ovo ipak malo odložili, nađite adekvatnu veličinu, koja je primerena vašem telu. Manji broj pantalona dodatno će se zatezati, tegliti i propadati.

Pozabavite se čišćenjem pantalona

kozne pantalone Mali vodič za kupovinu kožnih pantalona

Kožu ne možete tretirati kao ostale delove vaše garderobe, i zato je jako važno da pronađete adekvatno sredstvo za čišćenje, specijalizovano za kožu, koje će učiniti da vaše pantalone duže budu lepe. Ukoliko  ne verujete sebi, raspitajte se i pronađite perionice veša koje imaju iskustva u čišćenju kože.

Jasna Stanić

Comments