Izložba Alekse Odabašića “Manifest slobode i smrti” biće otvorena u subotu, 14. septembra 2019. sa početkom u 17 časova, u Ostavinskoj galeriji, na adresi Kraljevića Marka 8, na Zelenom vencu u Beogradu. Izložba će trajati do 20. septembra.

Koliko je sloboda uslovljena mrakom? Koja je spona između slobode i smrti? Da li je smrt najveći tabu? Svojim mračnim, kontroverznim i pomalo ekstremnim umetničkim izrazom autor skreće pažnju na teme sa kojima se neretko susrećemo, ali često biramo da od istih “pobegnemo”. Kroz metafore i analogije, ali i vrlo eksplicitne scene tabuizovanih tema i najintimnijih misli koje kriju mnogi od nas, autor naglašava potrebu za iskrenim i sirovim.

Galerijski prostor krasiće slike na platnu, crteži, pesme kao i konceptualni radovi.

Vizual MANIFEST SLOBODE I SMRTI: Otvaranje izložbe Alekse Odabašića

Ovom izložbom, autor objedinjuje dela inspirisana nevidljivim paralelnim svetovima i nefizičkim pojavama čije se postojanje u društvenom smislu neprestano dovodi u pitanje.

Pored metafizičkih ukrasa, erotiku izdvaja kao metaforu pobune protiv ustaljenih društvenih normi i očekivanih obrazaca ponašanja, pa svojim kreativnim izrazom pokriva veliki broj tema u jednu veliku celinu.

Aleksa Odabašić je samouki umetnik iz Beograda. Ima dvadeset pet godina, a slikarstvom se bavi više od deset. Izložba pod nazivom “Manifest slobode i smrti” je njegova prva samostalna izložba.

Comments